Ga direct naar inhoud

Zelf de regie voeren op je arbeidsongeschiktheidsbeleid

Uw medewerkers zijn uw belangrijkste kapitaal. Dus kiest u ervoor zelf de regie te voeren over uw arbeidsongeschiktheidsbeleid. Als eigenrisicodrager voor de WGA lukt dat veel beter dan als verzekerde bij het UWV. Is een overstap ook voor u een goede oplossing?

Kunnen wij je helpen?

Stap 1: Oriëntatie

Door het eigenrisico bij Nationale-Nederlanden onder te brengen, kunt u als werkgever de kosten bij verzuim verlagen. Als eigenrisicodrager kunt u met een succesvol re-integratiebeleid de premie beheersbaar houden en (gedeeltelijk) beïnvloeden. U bepaalt hoe de re-integratie van uw medewerkers eruit ziet. Daardoor krijgt u grip op verzuim. Dit maakt de keuze voor eigenrisicodragerschap een strategische overweging.

Stap 1: Oriëntatie

Stap 2: Keuze

Als u niet onderzoekt wat de mogelijkheden zijn van eigenrisicodragen, laat u als bedrijf echt kansen liggen. Door het eigenrisico bij Nationale-Nederlanden onder te brengen kiest u voor re-integratie op maat. Daarnaast start de re-integratieondersteuning bij hoog risico vanaf de eerste ziektedag en is een lagere premie mogelijk bij succesvol re-integratiebeleid.

Stap 2: Keuze

Stap 3: Implementatie

Eigenrisicodrager wordt u niet van de ene op de andere dag. Houd daarom rekening met een doorlooptijd van gemiddeld vijf maanden. Wordt u eigenrisicodrager? Vraag Nationale-Nederlanden voor u een scan uit te voeren. De uitkomsten van de scan zetten we in een rapport. Aan de hand daarvan adviseren we u over uw verzuimbeleid en de implementatie van het eigenrisicodragerschap. Daarbij heeft de begeleiding van langdurig zieke medewerkers uiteraard prioriteit.

Stap 3: Implementatie