Ga direct naar inhoud

Pensioen 1-2-3 voor deelnemers met een Inkomensverzekering

Meer informatie over je Inkomensverzekeringen

Je werkgever kan voor jou een arbeidsongeschiktheidsverzekering bij ons sluiten. Bij langdurige arbeidsongeschiktheid krijg je dan een aanvullende uitkering van ons op de wettelijke WIA-uitkering. Een aantal van deze verzekeringen valt onder de Pensioenwet en de Wet pensioencommunicatie. Wij noemen deze verzekeringen daarom ook wel pensioenregelingen. Je bouwt hierbij geen pensioen op, maar je krijgt wel een uitkering bij langdurige arbeidsongeschiktheid.

Wij bieden de volgende pensioenregelingen aan:

  • WIA Excedent
  • WGA Hiaat verzekering (Aanvullingszekerheid)
  • WIA Aanvulling Plus

Wat is Pensioen 1-2-3

Onderdeel van de Wet pensioencommunicatie is Pensioen 1-2-3. Hierin lichten wij de informatie over je pensioenregeling in drie lagen toe. Iedere laag geeft je meer informatie.

Pensioen 1

Pensioen 1 is de brief die je ontvangt bij de start van je deelname aan de pensioenregeling. Hierin leggen wij op hoofdlijnen de belangrijkste onderwerpen uit.

Pensioen 2

In Pensioen 2 bieden wij je meer informatie over de onderwerpen uit Pensioen 1. Hieronder vind je de Pensioen 2 informatie per product:

Wil je je inkomensterugval bij arbeidsongeschiktheid berekenen en meer informatie over onze productoplossingen hiervoor? Onze rekentool bij arbeidsongeschiktheid helpt je hierbij.

Pensioen 3

In Pensioen 3 vind je alle juridische documenten die bij de pensioenregeling horen. Voor elke pensioenregeling is er een uitvoeringsovereenkomst en een pensioenreglement. Hierin staan alle details van de pensioenregeling. Bekijk de pagina met een overzicht van alle polisvoorwaarden.


Pensioen 1-2-3 voor pensioendeelnemers

Bent je op zoek naar meer inzicht over Pensioen 1-2-3 voor pensioendeelnemers?

Kunnen wij je helpen?