Ga direct naar inhoud

Overlijden

Het verlies van iemand in uw directe omgeving is een ingrijpende gebeurtenis. Na het overlijden is het belangrijk dat de financiële zaken goed en eenvoudig worden afgehandeld. Bijvoorbeeld het regelen van de uitkering van een levensverzekering, als de overledene de verzekerde was. Dat doet u bij onze nabestaandendesk.


De verzekerde overlijdt

Hoe regelt u als nabestaande de uitkering?

 • Bij een overlijden neemt u contact op met onze nabestaandendesk. Heeft de overledene meer verzekeringen bij Nationale-Nederlanden? Geef dit aan bij uw eerste contact, zodat we u in één keer kunnen helpen. De nabestaandendesk kijkt of er inderdaad recht is op een uitkering.
 • Na het contact met de nabestaandendesk vragen we u om een aantal gegevens op te sturen. Bijvoorbeeld de gegevens van de contactpersoon en een kopie van het identiteitsbewijs van de begunstigde(n).
 • Hebben we alle gegevens compleet? Dan maken we de uitkering over.

Wie krijgt de uitkering?

 • Bij een levensverzekering keren we uit aan de begunstigde(n). Op de polis van de verzekering ziet u wie de begunstigden zijn.
 • Is de verzekering verpand? Dan gaat de uitkering naar de pandhouder. Is de uitkering hoger dan de lening bij de pandhouder? Dan gaat de rest van de uitkering naar de begunstigde(n).

Wanneer krijgt de begunstigde de uitkering?

We proberen de uitkering binnen veertien dagen over te maken naar de begunstigde(n). Het kan langer duren als we extra gegevens nodig hebben. Bijvoorbeeld als de verzekering verpand is.

Uitkering kapitaal levensverzekering

Lijfrentekapitaal bij overlijden. Welke mogelijkheden heeft u?

U bent begunstigde van een lijfrentekapitaal. De verzekeraar heeft u gevraagd om een keuze te maken hoe u het kapitaal wilt laten uitkeren.

Bekijk de mogelijkheden

Gouden Handdrukkapitaal bij overlijden. Welke mogelijkheden heeft u?

U bent begunstigde van een Gouden Handdrukkapitaal. De verzekeraar heeft u gevraagd om een keuze te maken hoe u het kapitaal wilt laten uitkeren.

Bekijk de mogelijkheden

Saldolijfrentekapitaal bij overlijden. Welke mogelijkheden heeft u?

U bent begunstigde van een lijfrentekapitaal. De verzekeraar heeft u gevraagd om een keuze te maken hoe u het kapitaal wilt laten uitkeren.

Bekijk de mogelijkheden

Als u als nabestaande niet weet of er nog andere verzekeringen zijn

Misschien zijn er nog andere levensverzekeringen waarvan de overledene verzekeringnemer of verzekerde was, maar weet u niet bij welke maatschappij? Dan kan het Verbond van Verzekeraars u waarschijnlijk helpen. Lees meer hierover op de website van A tot Zekerheid.


De verzekeringnemer overlijdt en is niet de verzekerde

Overlijdt de verzekeringnemer van de levensverzekering? En is die niet de verzekerde? Neem dan ook contact op met onze medewerkers van de nabestaandendesk. Zij kunnen u vertellen wat er met de levensverzekering gebeurt.


De verzorger overlijdt

Heeft u ‘verzorging’ meeverzekerd? En overlijdt de persoon die als verzorger op de polis staat? U geeft het overlijden aan ons door via onze nabestaandendesk.

Nabestaandendesk


Veelgestelde vragen

Kunnen wij u helpen?

  NN Levensverzekering
  OHRA Overlijdensrisicoverzekering
  RVS Levensverzekering
  RVS Overlijdensrisicoverzekering (afgesloten voor 2017)

 • 088 663 00 00
 • Contactformulier