Ga direct naar inhoud

Huis verkopen of kopen

Ga je een huis kopen of ga je jouw huis verkopen? Je denkt dan misschien niet meteen aan je levensverzekering of overlijdensrisicoverzekering. Als je een huis koopt of verkoopt, dan kan dat gevolgen hebben voor je levensverzekering. Heb je jouw levensverzekering gesloten voor je hypotheek? Dan kan de verkoop of koop van je woning gevolgen hebben voor je verzekering.

Een huis kopen

Heb je een huis gekocht en heb je een Kapitaalverzekering Eigen Woning? Dan moet je jouw levensverzekering gebruiken om je hypotheek af te lossen. Heb je een kapitaalverzekering box 3 die is gekoppeld aan je hypotheek (verpand)? Dan krijgt de hypotheekverstrekker de uitkering van de verzekering, als je de hypotheek nog niet hebt afgelost. Dat geldt ook als je jouw overlijdensrisicoverzekering hebt gekoppeld aan je hypotheek.

Een huis verkopen en een nieuw huis kopen

Verkoop je jouw huis en koop je een nieuw huis? En heb je een kapitaalverzekering box 3 die is gekoppeld (verpand) aan je hypotheek? Of heb je een Kapitaalverzekering Eigen Woning? De verzekering kan in een aantal gevallen blijven bestaan. Dat geldt ook voor je overlijdensrisicoverzekering. Je kunt de verzekering dan koppelen aan je nieuwe hypotheek.

Een huis verkopen zonder een nieuw huis te kopen

Verkoop je jouw huis en koop je geen nieuw huis? En heb je een overlijdensrisicoverzekering? Dan kun je die laten doorlopen. Heb je een Kapitaalverzekering Eigen Woning? Of heb je een kapitaalverzekering box 3 die is gekoppeld (verpand) aan je hypotheek? Dan kun je de verzekering door laten lopen als een ‘gewone’ kapitaalverzekering box 3.

Service en Contact

We kunnen je op verschillende manieren helpen.

Chatten

Start de chat

Chat met Sanne, onze digitale assistent.

Bellen

088 663 00 00

Bereikbaar maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.30 uur. Houd rekening met een wachttijd.