Ga direct naar inhoud

Verpanden of een verpanding eraf halen

Je kunt je levensverzekering koppelen aan een lening. Dat noemen we verpanden. Je kunt de verpanding er ook afhalen. Hieronder lees je hier meer over.

Waarom verpanden?

Bij verpanding heeft de geldverstrekker meer zekerheid dat je (een deel van) de lening terugbetaalt. Daarom is verpanden van je verzekering soms een voorwaarde om een lening te krijgen. Bijvoorbeeld bij een hypotheek.

Gevolgen van verpanding

Verpanden van je verzekering houdt in dat:

  • Je de uitkering uit de levensverzekering moet gebruiken om je lening af te lossen. De uitkering maken we over naar de geldverstrekker.
  • Je soms toestemming nodig hebt van de geldverstrekker als je de verzekering wil aanpassen.

Overlijdensrisicoverzekering verpanden

Wil je je nieuwe overlijdensrisicoverzekering verpanden? Dat kan alleen als je de overlijdensrisicoverzekering via een verzekeringsadviseur sluit. De adviseur stemt zijn advies af op je persoonlijke situatie. Een overlijdensrisicoverzekering die je online bij ons sluit, kunnen we niet verpanden.

Verpanding eraf halen

Is je levensverzekering gekoppeld aan een lening? En wil je de verpanding eraf halen? Dan heb je toestemming nodig van de geldverstrekker.

Nationale-Nederlanden of ING is geldverstrekker

Is Nationale-Nederlanden of ING de geldverstrekker? Dan vragen wij de toestemming. Je hoeft dan niets te doen.

Andere geldverstrekker

Loopt je lening niet bij ons of ING? Vraag dan toestemming aan de geldverstrekker.

Hebben we toestemming van de geldverstrekker gekregen? Dan halen we de verpanding van je verzekering. Je ontvangt van ons een bevestiging.

Spaarhypotheek

Heb je een spaarhypotheek? En koppel je de verzekering los van de spaarhypotheek? Dan moet je beslissen wat je wil met de levensverzekering. Bijvoorbeeld de verzekering door laten lopen, premievrij maken of stopzetten. De mogelijkheden kunnen verschillen per verzekering. Je ontvangt van ons bericht waarin staat welke keuzes je hebt.

Service en Contact

We kunnen je op verschillende manieren helpen.

Chatten

Start de chat

Chat met Sanne, onze digitale assistent.

Bellen

088 663 00 00

Bereikbaar maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.30 uur. Houd rekening met een wachttijd.