Ga direct naar inhoud

Kom maar op met het ideale later voor je werknemers

We worden gemiddeld steeds ouder. Dat betekent ook dat we langer werken. Denk jij eigenlijk al mee met je werknemers? Maak samen keuzes over het pensioen, vul loopbaanontwikkeling anders in en denk na over duurzame inzetbaarheid. Kom maar op met het ideale later voor je werknemers. Onze support heb je, voor welke verandering je ook staat.

Later en het pensioen

Het nieuwe pensioenakkoord zorgt ervoor dat pensioenen persoonlijker en ​transparanter zijn. Daardoor is er meer keuze voor de werknemer maar komt er ook meer eigen verantwoordelijkheid bij kijken. Wij supporten jou om je werknemers te ondersteunen met keuzes voor hun pensioen.


Beleggen voor pensioen, zo begeleid je je werknemers

Het pensioen in Nederland wordt persoonlijker en variabeler. Ons pensioenstelsel is altijd gericht geweest op maximale zekerheid met een gegarandeerde pensioenuitkering. Het nieuwe pensioenakkoord brengt daar verandering in.

Lees hoe je dat doet

Extra keuze: bedrag ineens opnemen

Het pensioenakkoord biedt je werknemers een nieuwe keuze: het ‘bedrag ineens’. Het bedrag ineens betekent dat werknemers aan het begin van hun pensioen maximaal 10% van hun totale ouderdomspensioen in één keer laten uitkeren.

Bekijk hoe dit werkt

Dit moet je weten over de nieuwe pensioenregels

Het nieuwe pensioenstelsel. Geen gemakkelijk thema om met je werknemers te bespreken. Toch heb je er als werkgever wel een verantwoordelijkheid in. In de toekomst maken je werknemers namelijk meer pensioenkeuzes zelf.

Lees over de twee grootste veranderingen

Langer leven, wat betekent dat voor pensioen?

We worden steeds ouder. Wat betekent dat voor het pensioen van je werknemers? Welke keuzes kunnen zij maken? Hoe kun je hen als werkgever ondersteunen in het traject naar een optimaal pensioen?

Lees wat er bij komt kijken

Het geheim van succesvolle pensioencommunicatie

Het is misschien wel de belangrijkste secundaire arbeidsvoorwaarde: een pensioenregeling. Maar hoe zorg je dat werknemers weten hoe hun regeling in elkaar zit? Marie-José Janssen, directeur binnen corporate HR van SHV, weet hier alles van.

Waarom het belangrijk is om jonge werknemers te betrekken

Belang deelnemers voorop bij buy-out pensioenfonds Henkel

Hoe kun je als pensioenfonds het belang van je deelnemers optimaal beschermen? Voor kleinere en middelgrote fondsen is die vraag actueler dan ooit. Pensioenfonds Henkel koos vol vertrouwen voor een collectieve waardeoverdracht (buy-out) bij Nationale-Nederlanden. Pierre Akkermans en Tom Haaring vertellen alles over het traject naar de buy-out en de garanties voor de deelnemers.

Lees alles over het traject naar de buy-out

Langer leven en werken

Omdat we langer leven zijn we ook meer aan het werk. Daarom is het slim om de loopbaanbegeleiding van je werknemers aan te passen. We supporten je om je HR-beleid toekomstbestendig te maken. Zodat je werknemers daar ook gelukkig van worden.
Doorwerken na pensioen

In november 2021 mocht Bert officieel met pensioen, maar hij werkt dus nog steeds fulltime. Hij is van plan om langzaam af te bouwen. Eerst naar vier dagen, vervolgens naar drie of twee. Nieuwe projecten pakt hij steeds minder op.

Lees hoe Bert doorwerkt na zijn pensioen

Generatieregeling

Heeft jouw organisatie al een generatieregeling? Daarmee kunnen je oudere werknemers hun werkjaren rustig afbouwen tot aan hun pensioen. Tegelijkertijd bied je jongere werknemers kans op een (vaste) baan.

Ontdek hoe je dat doet

Zo ondersteun je werknemers met mantelzorgtaken

Wist je dat één op de vier Nederlanders mantelzorg combineert met een betaalde baan? De kans is dus groot dat ook één van jouw werknemers mantelzorg verleent. Dat vraagt veel van je mensen.

Tips om je werknemers te ondersteunen

Een leven lang gezond en fit

Werknemers die mentaal en fysiek gezond zijn, gaan flexibel om met uitdagingen, zijn productief, en zetten vaak een extra stap om doelen te behalen. Wij supporten jou als werkgever om hen vitaal te houden en werkgeluk te vinden.

Yoga of extra verlof: zo zet je mensen in tot hun pensioen

Betrap jij jezelf weleens op de gedachte dat werknemers van 55+ minder productief zijn dan jonge werknemers? Dat is nergens voor nodig. Oudere, ervaren werknemers zijn juist van grote meerwaarde voor je bedrijf.

Bekijk waarom

Wettelijke mogelijkheden duurzame inzetbaarheid

Er zijn verschillende voorzieningen die jou als werkgever helpen je werknemer te faciliteren in de persoonlijke invulling van zijn/haar loopbaan. Weten welke dit zijn?

Lees meer over deze mogelijkheden

Zorg voor balans tussen werk en privé​

Het houdt werknemers én werkgevers bezig; de balans tussen werk en privé. Volgens neuropsychologe Elke Geraerts proberen we te veel te multitasken.​

Lees hoe je die balans krijgt

8 tips voor een goed 55+ beleid in je bedrijf

In dit artikel geven we je tips om je beleid rondom 55-plussers vorm te geven. Zodat zij duurzaam inzetbaar zijn en met plezier hun werk blijven doen.

Bekijk onze tips

Wij zijn supporter van jouw verandering

Sta je voor een personeelsverandering en kun je wel wat hulp gebruiken? Wij staan voor je klaar. Zo kun je direct aan de slag met goed werkgeverschap. Met ons gratis online datadashboard, de Human Capital Planner (HCP), staan al je HR-inzichten in een fijn overzicht. Ook zie je in dit dashboard bijvoorbeeld hoeveel van je medewerkers binnenkort met pensioen gaan. En heb je goed inzicht in welke werknemers nou echt met hun pensioenopbouw bezig zijn. Dus goed zorgen voor je werknemers? Onze support heb je.

Ontdek het zelf

Advies nodig?

Wil je weten wat er voor jou mogelijk is? Neem dan contact op met een onafhankelijk adviseur bij jou in de buurt.

Vind een onafhankelijk adviseur