Ga direct naar inhoud

Zorgverzekering 2021

 • Vrije zorgkeuze
 • 3% korting op je basisverzekering via nn.nl
 • Tot 9% korting op je aanvullende verzekering via nn.nl

Dé inclusieve zorgverzekering

Als je zorg nodig hebt, wil je dat het goed is geregeld. Dat wat jij nodig hebt, gewoon is inbegrepen. Daarom kun je rekenen op een standaard zeer volledige zorgverzekering. Inclusief vrije zorgkeuze, waarmee je zelf bepaalt waar en door wie je geholpen wordt.Alle vergoedingen op een rij

Wil je weten wat onze zorgverzekering vergoedt in 2021? In het vergoedingenoverzicht zoek je eenvoudig op alfabet of zoekterm.

Bekijk alle vergoedingenNog 10 redenen om te kiezen voor Nationale-Nederlanden

1.Restitutiepolis: maximale vrijheid om zelf te kiezen

Met de Zorgverzekering van Nationale-Nederlanden heb je vrije zorgkeuze. Wij hebben een zogenoemde restitutiepolis. Dat betekent dat je zelf kunt bepalen waar je behandeld wilt worden. Ziekenhuis, kliniek of specialist, het maakt niet uit of wij een contract hebben met de zorgverlener van jouw keuze. Wij vergoeden de rekening zolang deze onder je basisverzekering valt.

Restitutiepolis of naturapolis

De tegenhanger van de restitutiepolis is de naturapolis. Bij een zorgverzekering met een naturapolis worden zorgkosten alleen geheel vergoed als je behandeld wordt door een zorgverlener waarmee jouw zorgverzekeraar afspraken heeft gemaakt. Heeft jouw zorgverzekeraar geen afspraken gemaakt met de zorgverlener van jouw keuze? Dan is de kans aanwezig dat je een deel van de rekening zelf moet betalen.

2.Vrijheid en toch een scherpe premie

Je moet appels met appels vergelijken en dat doen wij dan ook. Zoek je naar een restitutiepolis, een zorgverzekering met volledige vrijheid om zelf je zorgverlener te kiezen, dan zit je bij Nationale-Nederlanden niet alleen goed, maar ook voordelig. Sluit je zorgverzekering af via nn.nl met een maandpremie vanaf €129,44. Ontdek of je extra korting krijgt vanuit je werkgever of ledenorganisatie via onze collectiviteitzoeker .


3. Eerder aan de beurt met wachtlijstbemiddeling

Wanneer je zorg nodig hebt wil je zo snel mogelijk geholpen worden. Helaas zijn wachtlijsten soms lang. Daarom heeft Nationale-Nederlanden wachtlijstbemiddeling. Daarmee helpen we je uit te zoeken of je ergens anders eerder geholpen kan worden of we regelen direct hulp voor wijkverpleging. Lees meer over Wachtlijstbemiddeling.


4. Wijzig je aanvullende verzekering met de Meegroeiservice

Is er een kindje op komst, ga je verhuizen of heb je simpelweg behoefte aan meer of andere zorg? Dan pas je eenvoudig tussentijds je aanvullende verzekering aan. Er zijn meerdere redenen om je verzekering aan te willen passen. Bekijk wanneer je de Meegroeiservice kunt gebruiken.

5. Vind de beste zorg voor jou met de Zorgvergelijker

Je hebt zorg, een hulpmiddel of apotheek nodig. Waar kun je dan het beste terecht? Met de Zorgvergelijker vind je snel de beste zorg.

6. Extra hulp bij mantelzorg van een Zorggenoot

Het vinden en aanvragen van zorg is een ingewikkelde klus. Hoe beweeg je door het doolhof van organisaties en regelingen? Zorggenoot, een sociaal initiatief van Nationale-Nederlanden, ontlast je door het vinden en aanvragen van de juiste zorg voor jouw persoonlijke situatie. Kijk op de site van Zorggenoot voor meer informatie.


7. Korting als je afsluit via NN.nl

Heb je geen recht op collectiviteitskorting via je werkgever of vereniging? Je krijgt ook korting als je afsluit via nn.nl: 3% op je basisverzekering en tot 9% op je aanvullende verzekering. Bereken je premie.


8. Direct declareren met de app

Je zorgkosten kun je gemakkelijk en snel zelf declareren. Dit kan via de NN App of via Mijn NN Zorgverzekering. Maak een foto van je rekening, vul een aantal vragen in en binnen 5 dagen is je rekening verwerkt.

Ook handig, je zorgpas zit ook in de NN App. Zo heb je hem altijd bij de hand.


9. Zelf je eigen risico kiezen en gespreid betalen

Voor de zorg binnen de basisverzekering geldt voor iedereen van achttien jaar en ouder een verplicht eigen risico van € 385,-. Dit betekent dat je de eerste € 385,- aan zorgkosten die je maakt zelf moet betalen. De overheid bepaalt de hoogte van het verplicht eigen risico. Je kunt dit bedrag vrijwillig verhogen. Hiervoor betaal je een lagere premie. Verhogen van het eigen risico kan met € 100,-, € 200,-, € 300,-, € 400,- of € 500,- bovenop je verplichte eigen risico van € 385,-. Het maximale eigen risico is dus € 885,-.

Wanneer geldt het verplichte eigen risico?

Het eigen risico geldt alleen voor zorg uit de basisverzekering. Niet alle zorg valt onder het verplicht eigen risico. Je betaalt geen eigen risico bij:

 • Bezoek aan de huisarts
 • Verloskundige zorg
 • Kraamzorg Hulpmiddelen in bruikleen
 • Nacontroles van nier- of leverdonoren
 • Reiskosten gemaakt door een donor voor transplantatie
 • Ketenzorg (bij ketenzorg stemmen verschillende zorgverleners af hoe ze je het beste kunnen behandelen)
 • Verpleging en verzorging vanuit de wijkverpleging
 • Ook voor zorg die je aanvullende verzekering of tandartsverzekering vergoedt, geldt het eigen risico niet.

Gespreid betalen eigen risico

Wil je wanneer je zorg gebruikt het eigen risico niet in één keer betalen? Bij Nationale-Nederlanden kun je het verplicht eigen risico gespreid betalen. Je betaalt dan van maart tot en met december € 38,50 bovenop je premie.

Heb je in 2020 het eigen risico gespreid betaald en het bedrag aan het einde van het jaar niet helemaal opgemaakt? Dan ontvangt je het bedrag dat je teveel hebt betaald in het eerste kwartaal van 2021 automatisch terug op je rekening.

Wil je gebruik maken van gespreid betalen van het eigen risico? Voor 2020 kun je je aanmelden tot en met 1 februari 2020 via Mijn NN Zorgverzekering.


10. Korting als je premie per kwartaal, half jaar of jaar betaalt

Standaard betaal je premie per maand. Maar je krijgt korting als je jouw premie per kwartaal, halfjaar of jaar vooruit betaalt. De korting is als volgt:

 • 0,5% korting als je per kwartaal vooruit betaalt.
 • 1% korting als je per halfjaar vooruit betaalt.
 • 2% korting als je per jaar vooruit betaalt.

In welke termijn je betaalt, kun je aangeven bij het aanvragen van je verzekering of regel het direct.


ZorgGemak: extra korting voor jou

Je profiteert ook van voordeel op producten en diensten die je helpen bij de zorg voor jezelf en een ander. Denk aan korting op de sportschool, reisvaccinaties, brillen en lenzen en EHBO cursussen.

Bekijk alle kortingen

Wil je de Zorgverzekering van Nationale-Nederlanden afsluiten?

Kies voor vrijheid, toegang tot de beste zorg en extra services om nog beter voor jezelf en je omgeving te zorgen.

Bekijk of je recht hebt op collectiviteitskorting

Gebruik collectiviteitenzoeker

Zelf regelen

Heb je een Zorgverzekering van Nationale-Nederlanden en wil je je polis of je betaalgegevens aanpassen, een rekening declareren of wil je iets anders?

Regel het eenvoudig zelf

Services waar je écht wat aan hebt

We betalen je zorgrekening maar we bieden je ook extra services, vaak gewoon vanuit huis te gebruiken:

SkinVision

Snel verdachte huidplekjes checken.

Lees meer over SkinVision

Mantelzorg

Hulp bij het regelen van mantelzorg.

Lees meer over Mantelzorg

Best Doctors

Second opinion door een topspecialist.

Meer over Best Doctors

Vraag de dokter

Via chat advies van verpleegkundigen.

Meer over Vraag de dokter