Ga direct naar inhoud

Kies de Autoverzekering die bij je past


Met een Autoverzekering ben je verzekerd voor schade die je met je auto veroorzaakt aan de auto en spullen van anderen. Bij Nationale-Nederlanden kun je kiezen tussen drie verschillende dekkingen: de verplichte Wettelijke Aansprakelijkheid (WA), WA Extra en WA Casco (Allrisk). Je kiest zelf de dekking die het beste bij jou en je auto past.

Waarvoor ben ik verzekerd?Breid je Autoverzekering uit

Schadeverzekering Inzittenden

Bij een ongeluk met je auto kan er schade ontstaan aan spullen van jezelf of de inzittenden. Of jullie raken gewond. Met de Schadeverzekering Inzittenden ben je hiervoor verzekerd. We keren tot € 1.000.000,- uit, afhankelijk van de schade. Ook als je zelf het ongeluk hebt veroorzaakt.

Dekking SchadeVerzekering Inzittenden

Je bent verzekerd voor:

 • verwondingen die inzittenden van de auto oplopen door een verkeersongeval, inclusief smartengeld;
 • schade aan de eigendommen van inzittenden, inclusief de bagage in de auto.

Wanneer ben je verzekerd?

De bestuurder en passagiers van je auto zijn verzekerd bij een ongeval:

 • als ze zich in de auto bevinden;
 • bij het in- of uitstappen;
 • als ze onderweg tijdelijk uit de auto zijn, bijvoorbeeld voor het uitvoeren van een noodreparatie of om te tanken.

Meer informatie over Schadeverzekering Inzittenden


Rechtsbijstandverzekering Motorrijtuigen

Met de Rechtsbijstandverzekering Motorrijtuigen sta je er niet alleen voor bij juridische conflicten over het verkeer. Bijvoorbeeld bij het bepalen wie er schuldig was aan een ongeval met je auto, motor of oldtimer.

Waar ben je voor verzekerd?

Je bent bijvoorbeeld verzekerd voor rechtshulp:

 • als je schade aan je voertuig of verwondingen op iemand anders wilt verhalen;
 • als je voertuig, kentekenbewijs of rijbewijs in beslag is genomen;
 • als je voor de rechter moet verschijnen vanwege een verkeersovertreding of verkeersmisdrijf;
 • als je een conflict hebt over het kopen of verkopen van je voertuig;
 • als je een conflict hebt over onderhoud of reparatie van je auto, motor of oldtimer.

Welke hulp bieden wij?

 • Je krijgt hulp van een jurist die opkomt voor je belangen en onderhandelt met de tegenpartij.
 • We vergoeden kosten van externe deskundigen of advocaten en de kosten van een gerechtelijke procedure.
 • We bieden je de mogelijkheid om een bemiddelaar in te schakelen (mediation).
 • Soms zijn de kosten voor een rechtszaak hoger dan de schadevergoeding die de rechtszaak uiteindelijk voor je oplevert. Wij vergoeden dan de schade. Dit doen we alleen als we verwachten dat een rechter je gelijk geeft.

Meer informatie over Rechtsbijstandverzekering Motorrijtuigen


Tweede auto verzekeren

Heb je meer dan één auto? Voor iedere auto die jij en je inwonende partner verzekeren bij Nationale-Nederlanden geldt het voordeel van het uitwisselen van schadevrije jaren. Hierbij wordt gekeken naar de meest voordelige situatie voor jou. Je verzekert je tweede auto eenvoudig zelf via mijn.nn.

Log in op mijn.nn

Nog geen account? Maak ‘m direct aan


Wat anderen over ons zeggen

Klanten beoordelen de afhandeling van schade van de Autoverzekeringen van
Nationale-Nederlanden met een 8,2.

Bekijk de reviews van onze klanten

Haal- en brengservice

Schade aan je auto komt nooit goed uit. Eén van de voordelen van onze Autoverzekering is de Haal- en brengservice. Wij halen je kapotte auto op en brengen ‘m weer terug als ie gerepareerd is. Tijdens de reparatie krijg je een leenauto, zodat jij verder kunt met de dingen die belangrijk voor je zijn.

Lees meer over onze Haal- en brengservice

No-claimkorting tot maar liefst 80%!

Bij Nationale-Nederlanden kan je no-claimkorting oplopen tot maar liefst 80%. Hoe werkt dit? Tijdens de periode dat je auto- of motorverzekering loopt, bouw je schadevrije jaren op. Voor ieder jaar dat je geen schade claimt, ontvang je korting op je premie. Dit kan bij ons oplopen tot 80%.

Lees meer over de regeling schadevrije jarenVoorwaarden

Polisvoorwaarden Autoverzekering

Hieronder vind je de meest recente voorwaarden van de Nationale-Nederlanden Autoverzekering. Op je polisblad of in mijn.nn vind je terug welke voorwaarden en dekkingen voor jou gelden.

Goed om te weten!

De Polisvoorwaarden ZekerheidsPakket Particulieren zijn algemene voorwaarden en gelden voor alle schadeverzekeringen in het ZekerheidsPakket.

Verzekeringskaarten

De Verzekeringskaart van het Verbond van Verzekeraars helpt je om de voorwaarden van de Nationale-Nederlanden Autoverzekering te vergelijken met andere aanbieders.

Verzekeringskaart Autoverzekering WA

Verzekeringskaart Autoverzekering WA Extra

Verzekeringskaart Autoverzekering WA Casco (allrisk)

Doelgroepomschrijving

De Autoverzekering is geschikt voor alle Nederlandse huishoudens (ingezetenen) van 17 jaar en ouder die hun vermogen willen beschermen voor kosten die worden gemaakt bij schade van en door autobezit. De auto moet een Nederlands kenteken hebben.

Tevredenheidsgarantie

Op autoschade zit niemand te wachten. Maar als het dan tóch gebeurt, dan wil je dat de schade goed wordt afgehandeld. Bij Nationale-Nederlanden garanderen we dat. Ben je toch niet tevreden? Dan krijg je 4 maanden autopremie teruggestort op je rekening.

Meer informatie over de tevredenheidsgarantie


Veelgestelde vragen

Hoe hoog is het eigen risico voor mijn Autoverzekering?

Bij de dekking WA Casco (Allrisk) kan er een eigen risico zijn. Heb je voor een eigen risico gekozen? Dan betaal je een deel van de schade zelf. Je kunt kiezen voor een eigen risico van € 0,-, € 150,-, € 300,-, € 600,- of € 1.200,-. Kijk op je polisblad welk eigen risico voor jou geldt.

Bij Nationale-Nederlanden werken we samen met een groot schadeherstelnetwerk. Kies je toch liever voor een andere garage? Dan betaal je naast een eventueel vrijwillig eigen risico ook een extra eigen risico. Bij reparatie aan je ruiten betaal je een eigen risico van € 150,- en bij ruitvervanging en andere schades betaal je € 400,-.

Hoe kan ik het aantal schadevrije jaren achterhalen?

Je kunt het aantal schadevrije jaren opvragen bij je huidige/vorige verzekeraar. Meer informatie over schadevrije jaren vind je op de pagina Schadevrije jaren.

Is de nieuwwaarderegeling ook van toepassing op de Autoverzekering?

Of de nieuwwaarderegeling geldt, is afhankelijk van verschillende factoren. We leggen het uit:

Garantie nieuwe auto
Heb je een nieuwe auto gekocht en is deze onherstelbaar beschadigd of gestolen? Dan betalen wij de nieuwwaarde uit. Bij de dekking WA Extra doen we dit tot 1 jaar na aankoop en bij WA Casco tot 2 jaar na aankoop van je nieuwe auto.

Garantie tweedehands auto
Heb je je auto tweedehands gekocht bij een erkende BOVAG dealer of officiële merkdealer en is hij niet ouder dan zes jaar op het moment van aankoop? Dan vergoeden wij de aanschafwaarde bij de dekking WA Extra tot 1 jaar na aankoop en bij WA Casco tot 2 jaar na aankoop.

Krijg ik korting op mijn Autoverzekering als ik mijn auto beveilig?

Het beveiligen van je auto is in sommige gevallen een voorwaarde voor acceptatie. Beveiligen levert geen extra korting op, ook niet bij vrijwillige beveiliging.

Ik heb mijn groene kaart per e-mail ontvangen. Wanneer heb ik deze nodig en moet ik deze printen?

Als je een autoverzekering bij ons afsluit, ontvang je een groene kaart. Dit is het bewijs dat je auto verzekerd is. Je mag het uitprinten, maar je kan ook de digitale versie opslaan in je telefoon. Op de groene kaart staan belangrijke telefoonnummers en gegevens die je nodig hebt bij schade, pech of diefstal. Ook vind je terug in welke landen de groene kaart geldig is.


Bereken de premie voor je Autoverzekering

Bereken je premie zonder kenteken

uniqueid