Ga direct naar inhoud

Vervoerdersaansprakelijkheids­verzekering

 • Bij beschadiging, diefstal en verlies van de lading van derden
 • Standaard verzekerd tot € 1.250.000
 • Extra dekking mogelijk

Uw vangnet bij beschadiging, diefstal en verlies van de lading

Heeft u een transportbedrijf? En vervoert u spullen van klanten? Dan loopt u het risico dat u aansprakelijk wordt gesteld voor beschadiging, diefstal en verlies van de lading. En voor de schade die de klant oploopt als u te laat aflevert. Met als gevolg een schadeclaim. Met de Vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering bent u financieel beschermd als iemand u aansprakelijk stelt.

De Vervoerders­aansprakelijkheids­verzekering in het Zekerheidspakket

De Vervoerders­aansprakelijkheids­verzekering is onderdeel van het Zekerheidspakket. Wanneer u het Zekerheidspakket online aanvraagt dan bestaat het basispakket altijd uit de Bedrijfsaansprakelijkheids­verzekering. Daarnaast hebben we per pakket aangegeven welke verzekeringen veel worden afgesloten in uw branche. U bepaalt zelf hoeveel en welke verzekeringen u verder opneemt in uw Zekerheidspakket. Zo weet u dat u kiest voor een goede combinatie.

Standaard verzekerd tot € 1.250.0000

Heeft u de Vervoerders­aansprakelijkheids­verzekering afgesloten? Dan bent u standaard verzekerd tot een bedrag van € 1.250.000. Zodat u goed verzekerd uw werk kunt doen.

Ruime standaarddekking

De Vervoerders­aansprakelijkheids­verzekering biedt u standaard dekking tegen de meest voorkomende risico’s. Ook de opruimingskosten en vernietigingskosten en kosten voor rechtshulp zijn standaard meeverzekerd.

Extra dekking mogelijk

Behoefte aan extra zekerheid? Breid uw Vervoerders­aansprakelijkheidsverzekering uit met een van de aanvullende dekkingen.

Waarvoor bent u verzekerd?

 • Doorbreking van de CMR limiet
 • Niet geïnde rembours
 • Schade aan hulpmaterieel
 • Schade door vertraging bij aflevering
 • Schade aan de lading bij cabotage in elk Europees land
 • U bent verzekerd in Europa, Turkije, Tunesië, Algerije en Marokko.

Aanvullende dekkingen

Wilt u extra zekerheid naast onze uitgebreide standaarddekking? Via uw verzekeringsadviseur kunt u uw Vervoerdersaansprakelijkheids­verzekering uitbreiden met de volgende dekkingen:

Dekking voor koel-, vries- en thermosvervoer

Met deze dekking verzekert u schade aan de goederen door het uitvallen van de koel-vriesmotor.

Dekking voor uitbesteed vervoer

Laat u als hoofdvervoerder een transport uitvoeren door een andere vervoerder? Met deze dekking verzekert u schade aan de goederen tijdens een transport dat door een andere vervoerder is uitgevoerd.

Dekking voor Physical distribution

Met deze dekking verzekert u schade aan de te vervoeren goederen van anderen tijdens activiteiten zoals orderpicking of op- en overslag.

Dekking voor container-/traileraansprakelijkheid

Met deze dekking verzekert u schade aan containers en/of trailers van anderen die u gebruikt.

Verzekeringskaart

Met de Verzekeringskaart kunt u eenvoudig onze producten vergelijken met andere aanbieders.

Vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering - Zekerheidspakket

Waarvoor bent u niet verzekerd?

 • Schade die u met opzet veroorzaakt
 • Schade door inbeslagneming
 • Schade die ontstaat door een oorlog of staking in het land waar u de lading naartoe vervoert
 • Schade aan goederen waarin u volgens de wet niet mag handelen of waarvoor u geen geldige import- of exportvergunning heeft
 • Aansprakelijkheid die uitsluitend het gevolg is van een contractueel beding
 • Vervoer van levende have (vee)

Sanctiewet

Op de Vervoersaansprakelijkheidsverzekering is de Sanctiewet van toepassing. Als verzekeraar moeten wij voldoen aan de eisen die zijn gesteld in de Sanctiewet en (inter)nationale sanctiemaatregelen. Dit om te voorkomen dat (financiële) middelen in handen komen van ongewenste partijen. Wij mogen daarom geen verzekeringen sluiten voor goederen waarin niet mag worden gehandeld. Het is ook niet toegestaan ondersteuning te verlenen aan dergelijke transacties. Op de Vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering zijn deze risico’s daarom uitgesloten. Voor alle sanctiemaatregelen zie: http://www.bscn.nl/sanctions-consulting/sanctions-list-countries .

Polisvoorwaarden

In de polisvoorwaarden leest u precies wat de Vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering dekt. Wat we vergoeden, hangt af van uw verzekerde bedrag. Daarnaast zijn onze vergoedingen soms aan een maximum gebonden. Ook geldt een eigen risico.

Als u uw premie berekent, dan kunt u de volledige polisvoorwaarden downloaden. De belangrijkste punten uit de voorwaarden van de Vervoerders­aansprakelijkheidsverzekering zetten we alvast voor u op een rij.

Voor zzp en mkb

Het Zekerheidspakket is geschikt voor zzp’ers, bijvoorbeeld kleine zelfstandigen, en mkb’ers in de bouw, horeca, zakelijke dienstverlening, handel of zorg, uiterlijke verzorging, transport en de agrarische sector met maximaal 50 medewerkers (inclusief uzelf) en een jaaromzet tot € 10 miljoen.

Pakketkorting oplopend tot 10%

Het Zekerheidspakket biedt u een basis. Kies daarnaast zelf welke specifieke risico’s uit uw branche u nog meer wilt verzekeren. Vanaf twee verschillende verzekeringen krijgt u pakketkorting. Deze kan oplopen tot 10%.

Premie - Premie berekenen - Nationale-Nederlanden

Premie berekenen of direct aanvragen

U berekent de premie van uw pakket in twee stappen. Weet u welke verzekeringen u wilt aanvragen? In vijf stappen vraagt u het Zekerheidspakket gemakkelijk online aan. Wilt u advies? Zoek dan een onafhankelijk adviseur bij u in de buurt. Hij kan u verder helpen met uw Vervoerders­aansprakelijkheidsverzekering en andere financiële producten.

Direct regelen voor zzp

Direct regelen voor mkb

Schade melden

Wilt u schade melden? Neem dan contact op met uw verzekeringsadviseur of een schademanager van Nationale-Nederlanden. Zodat u snel weer door kunt gaan met ondernemen.

Meld uw schade