Inventarisverzekering

Met deze verzekering is je zakelijke inboedel goed verzekerd tegen schade.

Bereken je premie

Sluit direct af

Wat is een inventarisverzekering?

Met de inventarisverzekering (ook wel zakelijke inboedelverzekering genoemd) krijg je schade aan je zakelijke inboedel vergoed. Dit zijn alle zakelijke spullen die niet vastzitten aan het pand. Denk aan de stoffering en meubelen van je bedrijf, maar ook aan machines die je zakelijk gebruikt. Zo kun je met nieuwe of herstelde spullen snel weer aan de slag.

De nieuwwaarde van je spullen verzekerd

Bij schade krijg je het bedrag voor nieuwe spullen van dezelfde soort, kenmerken en kwaliteit vergoed. Behalve als de dagwaarde van de spullen die je vervangt, minder is dan 40% van de nieuwwaarde. In dat geval vergoeden we de dagwaarde.

Ook dekking bij een te laag verzekerd bedrag

Heb je tijdens een verzekeringsjaar meer spullen gekocht en is de verzekerde som dus te laag? In de inventarisverzekering zit ook een standaard garantie tegen onderverzekering. Dat is wel zo prettig.

Uitgebreide dekking voor waterschade

Waterschade komt het meest voor. We verzekeren onder andere hevige regenval, hagel en sneeuwdruk. En je hebt een dekking voor schade door lekkage van leidingen. Daarnaast verzekeren we ook hak- en breekwerk om de lekkage van leidingen op te sporen.


Wat verzekeren we...

  • Schade aan je inventaris door brand, storm, bliksem, neerslag, lekkage, diefstal (behalve voor agrarische ondernemers) en vandalisme.
  • Ook verzekeren we je spullen die tijdelijk op een andere plek staan.
  • Lichtreclame verzekeren we standaard mee tegen brandschade.
  • Mogelijke kosten die je maakt om directe schade te beperken.
  • De kosten van een expert die de schade bepaalt.
  • Schade door overstroming van niet-primaire waterkering

Bekijk de polisvoorwaarden voor alle situaties waarin je wel en niet verzekerd bent.

... en wat niet?


Wat kun je aanvullend verzekeren?

Zakelijke glasverzekering
Je kunt kiezen voor verschillende dekkingen. Denk aan een dekking voor glas in windschermen, balkon- en terreinafscheidingen, toonbanken en vitrines. Maar ook gebogen ruiten en hardglazen deuren kan je aanvullend verzekeren. Opschriften en versieringen op ruiten kun je standaard meeverzekeren, of als extra dekking meeverzekeren. Dit hangt af van je beroep.

Meer informatie over jouw inventaris dekking en eigen risico

Eigen risico
Kies voor een eigen risico van € 125,-, € 250,-, € 500,- of € 1.000,-. 
Maximaal verzekerd bedrag
Het maximaal verzekerd bedrag in het Zekerheidspakket is € 300.000,- per adres. Wil je een hoger bedrag verzekeren? Een adviseur kan je vertellen welke verzekering het beste bij je past.
Waar ben je verzekerd?
Je inventaris is verzekerd in of bij je bedrijfspand in Nederland.

Waarom kies je voor onze inventarisverzekering?

Bij online afsluiten via het Zekerheidspakket:

  • Je kunt je verzekering op elk moment aanpassen, uitbreiden of stopzetten.
  • Je krijgt pakketkorting tot 10% vanaf twee verschillende verzekeringen.
  • Je bent binnen het Zekerheidspakket nooit dubbel verzekerd.

Kan je deze verzekering niet online afsluiten? Dan is Zekerheid op Maat mogelijk.


We geloven in de kracht van een verzekeringsadviseur

Sluit je jouw verzekering online af? Dan koppelen we je aan een adviseur. Deze adviseur controleert je aanvraag en geeft je telefonisch advies. Zo weet je zeker dat je je bedrijf goed verzekert.

Als zzp'er krijg je Zicht of ZZP Nederland als adviseur. Ben je mkb'er? Dan wordt Boval of Zicht je adviseur. Natuurlijk kun je ook zelf een adviseur zoeken en hier een afspraak mee maken.


Veelgestelde vragen

Wat zijn de kosten van een inventarisverzekering/zakelijke inboedelverzekering?
De kosten van een inventarisverzekering bereken je makkelijk online. De kosten hangen onder andere af van de beroepen en activiteiten binnen je bedrijf, en het verzekerd bedrag. Maar ook van het materiaal waaruit het gebouw bestaat (de bouwaard).
Waarom krijg ik automatisch een adviseur toegewezen als ik online aanvraag?
Je wilt je bedrijf goed verzekeren. We vinden het daarom belangrijk dat een adviseur met je meekijkt. Jullie bespreken samen of je niet onder- of oververzekerd bent. En je verzekering aansluit bij je wensen. Zo weet je zeker dat je recht hebt op de juiste vergoeding bij schade.
Is een inboedelverzekering bedrijf verplicht?
Nee, een inboedelverzekering/inventarisverzekering is niet verplicht.
Is de inboedelverzekering zakelijk geschikt voor zzp’ers?
Ja, de inboedelverzekering/inventarisverzekering is geschikt voor zzp’ers.
Hoe zeg ik mijn contract op?
Je kunt de verzekering elke dag opzeggen. De verzekering eindigt dan de volgende dag, of zoveel later als je wenst. Opzeggen doe je schriftelijk of per e-mail.
Ik huur mijn bedrijfspand en heb aanpassingen/verbeteringen aangebracht aan het gebouw. Kan ik dit verzekeren op de inventarisverzekering?
Je kunt de aanpassingen/verbeteringen aan het gebouw als huurder meeverzekeren op de inventarisverzekering. Dit noemen we huurdersbelang. Bekijk hiervoor eerst wat de waarde is van de aanpassingen/verbeteringen. Tel dit bedrag daarna op bij het verzekerde bedrag. Jouw adviseur kan je hierbij helpen. Je vindt de gegevens van jouw adviseur op het polisblad. Heb je nog geen adviseur? Zoek dan een adviseur bij jou in de buurt.
Welk niveau aan inbraakpreventie heb ik nodig voor de inventarisverzekering?
We gebruiken de meest nieuwe versie van de VRKI (Verbeterde Risicoklassenindeling). Dit document is een hulpmiddel om het risico op inbraak van woningen en bedrijfspanden te bepalen. Wil je de risicoklasse van jouw bedrijf bepalen? En de beveiligingsmaatregelen die daarbij horen? Vraag dan om deskundig advies van een beveiligingsbedrijf. Kijk hiervoor op CCV Keurmerken of de VEB, de Vereniging van Erkende Beveiligingsbedrijven.