Ga direct naar inhoud

Rechtsbijstandverzekering Bedrijven

  • Juridische hulp bij conflicten met klanten, leveranciers en opdrachtgevers
  • Onbeperkt telefonisch advies, ook zonder conflict

Direct regelen voor zzp

Direct regelen voor mkb

Professionele ondersteuning bij een juridisch conflict

Uw bedrijf kan in een situatie terechtkomen waarbij juridische hulp nodig is. Bijvoorbeeld bij problemen met een medewerker of een conflict met een klant die niet betaalt. Met de Rechtsbijstandverzekering Bedrijven krijgt u onafhankelijke en professionele hulp door DAS. Daarnaast is de Rechtsbijstandverzekering Bedrijven één van de voordeligste rechtsbijstandverzekeringen van Nederland.

Waarvoor bent u verzekerd?

De Rechtsbijstandverzekering Bedrijven biedt in Nederland juridische hulp en advies bij conflicten met leveranciers, klanten, de overheid en medewerkers.

Daarnaast helpen we u met onze incassorechtsbijstand om uw openstaande facturen in Nederland snel alsnog te incasseren.

Verzekerde bedragen

De kosten van rechtshulp door de juristen en advocaten van DAS zijn zonder maximum bedrag verzekerd. Is het nodig om een procedure te voeren en kiest u voor rechtshulp van een andere partij dan DAS? Dan vergoeden we de kosten tot een maximum bedrag. Dat is:

  • € 30.000,- bij geschillen met leveranciers en afnemers
  • € 10.000,- bij incassorechtsbijstand
  • € 100.000,- bij overige geschillen

Verzekeringskaarten

Met de Verzekeringskaart kunt u eenvoudig onze producten vergelijken met andere aanbieders.

Waarvoor bent u niet verzekerd?

  • Juridische conflicten die u kon verwachten of die al speelden toen u de verzekering afsloot.
  • Juridische conflicten die onder een financiële drempel (franchise) liggen. Dit bedrag vindt u in uw polis.
  • Geschillen die vallen onder het belastingrecht.
  • Geschillen over deze verzekering.
  • Het overnemen, beëindigen of faillissement van uw bedrijf.

Polisvoorwaarden

In de polisvoorwaarden leest u precies wat de Rechtsbijstandverzekering Bedrijven dekt. Er geldt een franchise. Als u uw premie berekent, dan kunt u de polisvoorwaarden downloaden. De belangrijkste punten uit de voorwaarden van de Rechtsbijstandverzekering Bedrijven zetten we voor u op een rij.

Aanvullende dekking Motorrijtuigenrechtsbijstand

Met de aanvullende dekking Motorrijtuigenrechtsbijstand krijgt u deskundige hulp bij het verhalen van schade aan uw bedrijfsauto's en eventuele aanhangwagens. Maar ook bij juridische conflicten over andere kwesties, zoals aankoop, onderhoud of reparatie van uw motorrijtuigen.

Geen eigen risico, wel een franchise

Voor deze verzekering geldt geen eigen risico, maar een franchise. Dit betekent dat een juridisch conflict alleen wordt behandeld als het financiële belang waarover het geschil bestaat, hoger is dan het bedrag van de franchise. Voor de dekking Motorrijtuigrechtsbijstand geldt geen franchise bij het verlenen van verhaalsrechtsbijstand en strafrechtsbijstand.

De Rechtsbijstandverzekering Bedrijven in het Zekerheidspakket

De Rechtsbijstandverzekering Bedrijven is onderdeel van het Zekerheidspakket. Per pakket hebben we aangegeven welke verzekeringen veel worden afgesloten in uw branche. U bepaalt zelf hoeveel en welke verzekeringen u verder opneemt in uw Zekerheidspakket. Zo weet u dat u kiest voor een goede combinatie.

Voor zzp en mkb

Het Zekerheidspakket is geschikt voor zzp’ers, bijvoorbeeld kleine zelfstandigen, en mkb’ers in de bouw, horeca, zakelijke dienstverlening, handel, agrarische sector, transport of zorg en uiterlijke verzorging met maximaal 50 medewerkers (inclusief uzelf) en een jaaromzet tot € 10 miljoen.

Pakketkorting oplopend tot 10%

Het Zekerheidspakket biedt u een basis. Kies daarnaast zelf welke specifieke risico’s uit uw branche u nog meer wilt verzekeren. Vanaf twee verschillende verzekeringen krijgt u pakketkorting. Deze kan oplopen tot 10%.

Premie berekenen of direct aanvragen

U berekent de premie van uw pakket in twee stappen. Weet u welke verzekeringen u wilt aanvragen? In vijf stappen vraagt u het Zekerheidspakket gemakkelijk online aan. Wilt u advies? Zoek dan een onafhankelijke adviseur bij u in de buurt. Hij kan u verder helpen met uw rechtsbijstandverzekering en andere financiële producten.

Direct regelen voor zzp

Direct regelen voor mkb

Juridische hulp inroepen

Heeft u juridische hulp nodig? Neem dan direct contact op met DAS. Zodat u snel weer door kunt gaan met ondernemen.

Direct juridische hulp inroepen