Rechtsbijstandverzekering zakelijk

Heb je conflicten met klanten, leveranciers, de overheid of medewerkers? Met deze zakelijke rechtsbijstandverzekering krijg je juridische hulp.

Bereken je premie

Sluit direct af

Wat is een zakelijke rechtsbijstandverzekering?

Je bedrijf kan in een situatie komen waarbij juridische hulp nodig is. Bijvoorbeeld bij problemen met een medewerker of een klant die niet betaalt. Met de Rechtsbijstandverzekering Bedrijven krijg je juridische hulp en advies bij verschillende situaties. Zoals bij conflicten met klanten, leveranciers, de overheid en medewerkers.

Ook verzekerd voor incassorechtsbijstand

Heb je een klant die niet betaalt? Wij helpen je met onze incassorechtsbijstand. Zo kun je alsnog snel het geld van jouw openstaande facturen incasseren in Nederland.

Geen eigen risico, wel een drempelbedrag

We helpen je vanaf een drempelbedrag. Je kunt kiezen voor een drempelbedrag van € 125,-, € 250,-, € 500,- of € 1.000,-. Heb je schade onder dit bedrag? Dan kun je jouw rechtsbijstandverzekering nog niet gebruiken. Heb je schade boven het drempelbedrag? Dan krijg je via ons de hulp die je nodig hebt.

Hulp van DAS Rechtsbijstand

Met de Rechtsbijstandverzekering Bedrijven krijg je onafhankelijke en professionele hulp van DAS Rechtsbijstand. De kosten van rechtshulp door de advocaten en juristen van DAS? Daar ben je zonder maximum bedrag voor verzekerd.


Wat verzekeren we...

 • Conflicten met klanten of leveranciers die ontstaan door de werkzaamheden van het bedrijf.
 • Conflicten met de overheid. Bijvoorbeeld over het weigeren van een vergunning.
 • Arbeidsconflicten met medewerkers. Bijvoorbeeld over de manier van samenwerken of de arbeidsvoorwaarden.
 • Incassoconflicten, bijvoorbeeld over een openstaande factuur die je betaald wil hebben.
 • Verhaals- en strafrechtsbijstand voor bijvoorbeeld het verhalen van schade of bijstand als je strafrechtelijk vervolgd wordt.

Bekijk de polisvoorwaarden voor alle situaties waarin rechtsbijstand wel en niet verzekerd bent.

... en wat niet?

 • Juridische conflicten die je kon verwachten. Of die er al waren toen je de verzekering afsloot.
 • Conflicten die vallen onder het belastingrecht.
 • Het overnemen, stoppen of faillissement (als je de schulden niet meer kunt betalen) van je bedrijf.


Wat kun je aanvullend verzekeren?

Motorrijtuigenrechtsbijstand
Met deze dekking krijg je deskundige hulp bij het verhalen van schade aan jouw bedrijfsauto's en eventuele aanhangwagens. Een juridisch expert helpt je dan met het bewijzen wie verantwoordelijk is voor de schade. Maar ook krijg je hulp bij juridische conflicten over andere onderwerpen. Zoals aankoop, onderhoud of reparatie van jouw motorrijtuigen.


Meer informatie over de dekking en eigen risico

Eigen risico
Er geldt geen eigen risico, maar een drempelbedrag. Je kunt kiezen voor een drempelbedrag van € 125,-, € 250,-, € 500,- of € 1.000,-.
Maximaal verzekerd bedrag

Met de zakelijke rechtsbijstandverzekering krijg je onbeperkte rechtshulp van de juristen en advocaten van DAS. Voor kosten van rechtsbijstand, zoals bijvoorbeeld proceskosten, kosten van deskundigen en kosten van een door DAS ingeschakelde advocaat wanneer vertegenwoordiging door een advocaat verplicht is, geldt een kostenmaximum.  Voor deze kosten vergoeden we maximaal € 75.000,- per gebeurtenis. Werk je in de agrarische sector en heb je een Zekerheidspakket Agrarisch afgesloten? Dan vergoeden we maximaal € 60.000,- per gebeurtenis.

In een aantal situaties geldt een ander maximum per gebeurtenis:

 • € 30.000,- bij conflicten met leveranciers en afnemers
 • € 10.000,- bij incassorechtsbijstand
 • € 30.000,- voor Vrije Keuze Rechtshulpverlener (VKR)* Let op: € 20.000,- voor het Zekerheidspakket Agrarisch)
 • Particuliere rechtsbijstand € 30.000,- (bij Zekerheidspakket Agrarisch)

* Vrije Keuze Rechtshulpverlener (VKR)

Van VKR is sprake als verzekerde bij een gerechtelijke of administratieve procedure, waarvoor het inschakelen van een advocaat niet wettelijk verplicht is, kiest voor een rechtshulpverlener die niet bij DAS in dienst is. Het kostenmaximum geldt voor alle procedures die voor één en dezelfde gebeurtenis gevoerd worden, waarbij gebruik wordt gemaakt van VKR.

Waarom kies je voor onze rechtsbijstandverzekering zakelijk?

Bij online afsluiten via het Zekerheidspakket:

 • Kun je je verzekering op elk moment aanpassen, uitbreiden of stopzetten.
 • Krijg je pakketkorting tot 10% vanaf twee verschillende verzekeringen.
 • Ben je binnen het pakket nooit dubbel verzekerd.


We geloven in de kracht van een verzekeringsadviseur

Sluit je jouw verzekering online af? Dan koppelen we je aan een adviseur. Deze adviseur controleert je aanvraag en geeft je telefonisch advies. Zo weet je zeker dat je je bedrijf goed verzekert.

Als zzp'er krijg je Zicht of ZZP Nederland als adviseur. Ben je mkb'er? Dan wordt Boval of Zicht je adviseur. Natuurlijk kun je ook zelf een adviseur zoeken en hier een afspraak mee maken.


Veelgestelde vragen

Ik heb direct rechtsbijstand nodig. Met wie moet ik contact opnemen?
Neem voor rechtsbijstand contact op met DAS Rechtsbijstand. Zij zijn bereikbaar op 020 651 87 75 (ma t/m vr 8.30 tot 17.30 uur). Wil je liever online een juridisch conflict melden? Ga dan naar www.das.nl/nn.
Waarom krijg ik automatisch een adviseur als ik online aanvraag?
Je wilt je bedrijf goed verzekeren. We vinden het daarom belangrijk dat een adviseur met je meekijkt. Jullie bespreken samen of je niet onder- of oververzekerd bent. En of je verzekering aansluit bij je wensen. Zo weet je zeker dat je recht hebt op de juiste vergoeding bij schade.
Is een zakelijke rechtsbijstandverzekering verplicht?
Nee, een zakelijke rechtsbijstandverzekering is niet verplicht.
Is de Rechtsbijstandverzekering Bedrijven geschikt voor zzp’ers?

Ja, de Rechtsbijstandverzekering Bedrijven is geschikt voor zzp’ers.

Bekijk onze pagina voor de Rechtsbijstandverzekering zzp

Hoe zeg ik mijn contract op?
Je kunt de verzekering elke dag opzeggen. De verzekering eindigt dan de volgende dag, of zoveel later als je wenst. Opzeggen doe je schriftelijk of per e-mail.