Ga direct naar inhoud

CAR verzekering

Schade door brand, diefstal of storm? Of heb je door verkeerd werken schade gemaakt? Verzeker je werk goed met de CAR-verzekering.

Bereken je premie

Sluit direct af

Wat is een CAR verzekering?

Heb je een bouw- en/of klusbedrijf? Met een CAR-verzekering (construction all risk) verzeker je je werk tegen schade. Denk aan schade door diefstal, brand, vandalisme of storm. Maar ook ben je verzekerd als je schade hebt gemaakt door verkeerd te werken (uitvoeringsfout).

Met een standaard gebouwverzekering ben je vaak niet verzekerd tegen schade door verkeerd werken. En met een aansprakelijkheidsverzekering ben je vaak niet verzekerd tegen schade aan het werk. Met de CAR-verzekering ben je wel verzekerd in deze situaties.


Eén verzekering voor alle projecten

Alle projecten die je uitvoert in Nederland, Duitsland en België vallen onder dezelfde verzekering. Je projecten hoef je niet apart te verzekeren. Zo kun je zonder zorgen je werk doen.

Diefstal van bouwmateriaal verzekerd

Naast schade aan het werk, verzekeren we ook diefstal van bouwmaterialen die jij hebt geleverd aan de werklocatie. Vanaf de werklocatie is diefstal van de materialen verzekerd.

Dekking geldt voor alle partijen

De dekking geldt voor jezelf, voor de opdrachtgever, de onderaannemers en de installateur.


Wat verzekeren we...

  • Schade aan het werk zelf, maar ook aan gebouwen en spullen van je opdrachtgever.
  • Schade aan persoonlijk bezit, ook van je personeel.
  • De reparatie of de aankoop van vervangende materialen.
  • De kosten die je maakt om directe schade te beperken.

Bekijk de polisvoorwaarden voor alle situaties waarin schade wel en niet verzekerd is.

... en wat niet?

  • Als er geen beschadiging is. Bijvoorbeeld als je een vloer hebt gestort die niet voldoet aan de eisen van de opdrachtgever. En je het werk opnieuw moet doen.
  • Aansprakelijkheid, schade aan anderen (derden).
  • Schade die ontstaat buiten de (ver)bouwperiode waarvoor je verzekerd bent.


Wat kun je aanvullend verzekeren?

Bestaande eigendommen opdrachtgever
Maak je door bouwwerkzaamheden schade aan gebouwen en spullen van de opdrachtgever? De CAR verzekering dekt dit.
Hulpmateriaal
Gebruik je hulpmaterialen die nodig zijn voor het uitvoeren van je werk, zoals gereedschappen en machines? Deze zijn verzekerd tegen schade en diefstal. Het hulpmateriaal is alleen verzekerd als het voor rekening en risico van de verzekeringsnemer (jij of je opdrachtgever) op de bouwlocatie staat.
Persoonlijke eigendommen
Staan er persoonlijke spullen van jezelf en je medewerkers op de bouwlocatie? Deze zijn verzekerd tegen schade en diefstal.
Transport
Raken je montage-, bouw en hulpmaterialen tijdens het vervoeren beschadigd? Of worden ze gestolen? Dit kun je binnen Nederland meeverzekeren. Heb je hulpmateriaal dat je gaat gebruiken op de bouwlocatie meeverzekerd? Dan is ook het vervoer hiervan verzekerd.
Onderhoudstermijn

Is het werk klaar of opgeleverd? Dan stopt de dekking. Heb je met jouw opdrachtgever in een contract een onderhoudstermijn afgesproken? Bijvoorbeeld in het bestek of de aannemingsovereenkomst? Dan duurt de dekking (onder beperkte voorwaarden) tot het einde van de onderhoudstermijn die je hebt afgesproken. Is de maximale onderhoudstermijn op de verzekering bereikt? Dan stopt de dekking altijd. Ook als onderhoudstermijn die je hebt afgesproken, langer is dan de termijn die is verzekerd.

Meer informatie over jouw dekking en eigen risico

Eigen risico
Kies voor een eigen risico van € 125,-, € 250,-, € 500,- of € 1.000,-.   Voor diefstal, vandalisme en storm geldt een minimum eigen risico per gebeurtenis van € 1.000,-. Voor werk in België of Duitsland is dit € 2.500,-.
Maximaal verzekerd bedrag
Het maximaal verzekerd bedrag in het Zekerheidspakket is € 1.250.000,-. Wil je een hoger bedrag verzekeren? Een adviseur kan je vertellen welke verzekering het beste bij je past. 
Waar ben je verzekerd? 
Je bent verzekerd in Nederland, België en Duitsland.
CAR

Waarom kies je voor onze CAR verzekering?

Bij online afsluiten via het Zekerheidspakket:

  • Kun je je verzekering op elk moment aanpassen, uitbreiden of beëindigen.
  • Krijg je pakketkorting tot 10% vanaf twee verschillende verzekeringen.
  • Ben je binnen het pakket nooit dubbel verzekerd.

Kun je deze verzekering niet online afsluiten? Dan is Zekerheid op Maat mogelijk


Een adviseur controleert jouw aanvraag

Sluit je jouw verzekering online af? Dan koppelen we je aan een adviseur. Deze adviseur controleert je aanvraag en geeft je telefonisch advies. Zo weet je zeker dat je je werk goed verzekert.

Als zzp'er krijg je Zicht of ZZP Nederland als adviseur. Ben je mkb'er? Dan wordt Boval of Zicht je adviseur. Natuurlijk kun je ook zelf een adviseur zoeken en hier een afspraak mee maken.


Veelgestelde vragen

Waarom heb ik als onderaannemer een CAR-verzekering nodig? 

Vertrouwen op de verzekering van de hoofdaannemer is in veel gevallen niet verstandig. De dekking hangt af van de polis die de hoofdaannemer heeft afgesloten. Je mag als onderaannemer vaak de schade niet claimen op de verzekering van de hoofdaannemer. In dat geval kan de schade voor jouw rekening zijn.  

Ook hebben verzekeringen van grote aannemers vaak (zeer) hoge eigen risico’s. Veroorzaak jij als onderaannemer schade? Dan blijft dit helemaal of deels voor eigen rekening. Sluit je een CAR-verzekering af? Dan is je werk gedekt op de eigen verzekering. Dat geeft je een stuk meer zekerheid.  

Wat zijn de kosten van een CAR-verzekering?  
De kosten van een CAR-verzekering bereken je eenvoudig online. De kosten hangen af van het aantal werknemers, de jaaromzet en de dekking die je kiest. 
Waarom krijg ik automatisch een adviseur als ik online aanvraag? 
Je wilt je bedrijf goed verzekeren. We vinden het daarom belangrijk dat een adviseur met je meekijkt. Jullie bespreken samen of je niet over- of onderverzekerd bent. En of je verzekering aansluit bij je wensen. Zo krijg je de juiste vergoeding bij schade. 
Is een CAR-verzekering verplicht? 
Nee, een CAR-verzekering is niet verplicht. 
Is de CAR-verzekering geschikt voor zzp’ers? 
Ja, de CAR-verzekering is geschikt voor zzp’ers. 
Hoe zeg ik mijn contract op? 
Je kunt de verzekering elke dag opzeggen. De verzekering eindigt dan de volgende dag, of zoveel later als je wenst. Opzeggen doe je schriftelijk of per e-mail.  
Tot wanneer zijn constructiefouten meeverzekerd op de CAR verzekering?
Maak je schade aan het werk door constructiefouten? Deze zijn verzekerd tijdens de bouwtermijn (de tijd dat de bouw duurt) en/of de onderhoudstermijn (de tijd dat het onderhoud duurt).
Op mijn AVB is opzicht uitgesloten. Kan dit wel op de CAR verzekering?
Je bent met de CAR verzekering onder Rubriek Bestaande eigendommen opdrachtgever verzekerd voor schade door uitvoering van het werk aan bestaande eigendommen van de opdrachtgever. Onder de AVB-polis valt dit vaak onder de 'opzicht' uitsluiting.
Kan ik inloop en uitloop meeverzekeren op de CAR verzekering?
Inloop is standaard meeverzekerd. Uitloop kun je niet meeverzekeren op de CAR verzekering.
Wat is het verschil tussen een CAR- en een Montageverzekering?
Op de CAR verzekering verzekeren wij hele bouwprojecten, inclusief bouwkundig werk. Op de Montageverzekering is alleen het montage-/installatiewerk op een bouwproject verzekerd.