Ga direct naar inhoud

Milieuschadeverzekering

 • Dekking voor vrijkomende asbest na brand of storm
 • Verweersbijstand: juridische hulp bij milieuschade
 • Dekking voor verontreiniging die ontstaat buiten uw locatie

Zekerheidspakket voor zzp’ers

Zekerheidspakket voor mkb’ers

Verzeker de financiële gevolgen van milieuschade

Bij bodem- of waterverontreiniging, bijvoorbeeld door lekkende diesel, verontreinigd bluswater of asbest dat vrijkomt bij een brand of storm, moet u de saneringskosten soms zelf betalen. Deze kosten kunnen aardig oplopen. Met de Milieuschadeverzekering van Nationale-Nederlanden bent u beschermd tegen de financiële gevolgen als u veroorzaker bent van milieuschade.

De Milieuschade­verzekering in het Zekerheids­pakket

De Milieuschadeverzekering is onderdeel van het Zekerheidspakket. Wanneer u het Zekerheidspakket online aanvraagt dan bestaat het basispakket altijd uit de bedrijfsaansprakelijkheids­verzekering. Daarnaast hebben we per pakket aangegeven welke verzekeringen veel worden afgesloten in uw branche. U bepaalt zelf hoeveel en welke verzekeringen u verder opneemt in uw Zekerheidspakket. Zo weet u dat u kiest voor een goede combinatie.

Verweersbijstand: juridische hulp bij milieuschade

Milieuschade kan ontstaan door lekkage of storm maar ook door brand of verontreinigd bluswater. Bij uw bedrijf, maar ook op locatie bij een klant waar u werkt. Naast schade, vergoedt deze verzekering ook onderzoekskosten, bijvoorbeeld bij saneringsonderzoek, en juridische hulp, bijvoorbeeld bij geschillen.

Huis kopen - Hypotheken - Nationale-Nederlanden

Dekking voor vrijkomende asbest na brand of storm

Komt asbest vrij door brand of storm? Met de Milieuschadeverzekering van Nationale-Nederlanden is vergoeding mogelijk. Bijvoorbeeld als asbestdeeltjes op uw terrein zijn gewaaid, ook vanaf een andere locatie binnen een straal van 25 kilometer.

Waarvoor bent u verzekerd?

 • Kosten van de sanering bij verontreiniging van de verzekerde locatie en/of die van derden die door toedoen van de verzekerde vervuild is geraakt.
 • Schade en kosten die door de saneringswerkzaamheden worden veroorzaakt, bijvoorbeeld als u daardoor tijdelijk uw werk niet kunt uitvoeren.
 • Zaakschade als gevolg van verontreiniging, bijvoorbeeld als uw goederenvoorraad verloren gaat.
 • Kosten en schade van verontreiniging die buiten uw locatie is ontstaan maar die uw locatie vervuilt.
 • Milieuschade die ontstaat tijdens werkzaamheden bij klanten, door toedoen van de verzekerde.
 • Verweersbijstand: juridische hulp bij milieuschade tot het maximaal verzekerde bedrag.
 • Onderzoekskosten, zoals saneringsonderzoek.

Verzekeringskaart

Met de Verzekeringskaart kunt u eenvoudig onze producten vergelijken met andere aanbieders.

Milieuschadeverzekering - Zekerheidspakket

Waarvoor bent u niet verzekerd?

 • Als u in strijd handelt met voorschriften die door de overheid zijn vastgesteld, zoals wetten, besluiten, richtlijnen en voorwaarden.
 • Bij bestaande verontreiniging voor ingang van de verzekering
 • Bij schade die ontstaat bij werkzaamheden op water

Polisvoorwaarden

In de polisvoorwaarden leest u precies wat de Milieuschadeverzekering dekt. Wat we vergoeden, hangt af van uw verzekerde bedrag. Daarnaast zijn onze vergoedingen soms aan een maximum gebonden. Ook geldt een eigen risico. Als u uw premie berekent, dan kunt u de polisvoorwaarden downloaden. De belangrijkste punten uit de voorwaarden van de Milieuschadeverzekering zetten we voor u op een rij.

Voor zzp en mkb

Het Zekerheidspakket is geschikt voor zzp’ers, bijvoorbeeld kleine zelfstandigen, en mkb’ers in de bouw, horeca, zakelijke dienstverlening, handel, agrarische sector, transport of zorg en uiterlijke verzorging met maximaal 50 medewerkers (inclusief uzelf) en een jaaromzet tot € 10 miljoen.

Pakketkorting oplopend tot 10%

Het Zekerheidspakket biedt u een basis. Kies daarnaast zelf welke specifieke risico’s uit uw branche u nog meer wilt verzekeren. Vanaf twee verschillende verzekeringen krijgt u pakketkorting. Deze kan oplopen tot 10%.

Premie - Premie berekenen - Nationale-Nederlanden

Premie berekenen of direct aanvragen

U berekent de premie van uw pakket in twee stappen. Weet u welke verzekeringen u wilt aanvragen? In vijf stappen vraagt u het Zekerheidspakket gemakkelijk online aan. Wilt u advies? Zoek dan een onafhankelijk adviseur bij u in de buurt. Hij kan u verder helpen met uw milieuschadeverzekering en andere financiële producten.

Direct regelen voor zzp

Direct regelen voor mkb

Schade melden

Wilt u schade melden? Neem dan contact op met uw verzekeringsadviseur of een schademanager van Nationale-Nederlanden. Zodat u snel weer door kunt gaan met ondernemen.

Meld uw schade