Ga direct naar inhoud
Verzuimverzekering

Verzuimverzekering

Persoonlijke begeleiding van werkgever en werknemer bij verzuim

Met onze verzuimverzekering, het Verzuimpakket Werkgever, ben je voor al jouw werknemers goed verzekerd tegen de kosten van loondoorbetaling bij ziekte. Daarnaast ondersteunen wij je bij de re-integratie van zieke werknemers.

Goed verzekerd met de module Ziekteverzuim mkb uitgebreid

Wil je als werkgever goed verzekerd zijn tegen de kosten van verzuim? Kies dan voor het meest complete pakket: de module Ziekteverzuim mkb uitgebreid. Deze module is eenvoudig via een adviseur bij jou in de buurt te sluiten en biedt:

 • Gemak: na de ziekmelding start de ondersteuning én vergoeden we het verzekerde loon van je zieke werknemer. Je hoeft je financieel geen zorgen meer te maken.
 • Volledige ondersteuning bij re-integratie van zieke werknemers, waardoor jouw werknemers sneller terugkeren naar werk. Zo voldoe je aan de wettelijke verplichtingen.
 • Volledige vergoeding van de kosten die nodig zijn om de werknemer weer inzetbaar te maken.

Persoonlijk advies aanvragen

Om te beoordelen of deze oplossing bij jouw bedrijf past, werken wij samen met onafhankelijke adviseurs. Ga naar je adviseur of vindt een adviseur bij jou in de buurt.


Verzuimverzekering

Wat is verzekerd?

Als werkgever ben je verplicht om het loon van zieke werknemers gedurende twee jaar (104 weken) door te betalen. Wanneer je de module Ziekteverzuim mkb uitgebreid van het Verzuimpakket Werkgever sluit, vergoeden wij niet alleen het loon dat je moet doorbetalen, maar ook alle kosten die nodig zijn om je werknemers weer aan het werk te krijgen. Je betaalt geen aanvullende kosten. Wel zo gemakkelijk!

Hoeveel loon wij vergoeden, is afhankelijk van de keuzes die je maakt, zoals de eigenrisicoperiode.

Je bepaalt zelf:

 • het verzekerde bedrag;
 • de termijn voor het eigen risico, variërend van 10 tot 130 dagen;
 • of je ook het tweede ziektejaar verzekert;
 • of je werkgeverslasten wilt meeverzekeren (tot 25%);
 • bij welke arbodienstverlener je ondersteuning wenst (ArboNed, ArboDuo, HCS of Zorg van de Zaak).

Lees meer over arbodienstverlening via Nationale-Nederlanden

Dit zijn de belangrijkste details van de module Ziekteverzuim mkb uitgebreid

Deze module is onze beste oplossing voor het mkb.
Zo ben je er zeker van dat je:

 • met de meeverzekerde arbodienstverlening maar één keer je ziekmelding doorgeeft én geen aanvullende rapportages hoeft in te sturen om een vergoeding van het loon te ontvangen;
 • een volledige vergoeding krijgt bij interventies als de bedrijfsarts of de casemanager deze inzet;
 • premie van de verzuimverzekering stabieler is, omdat het effect van het eigen verzuim op je premie gemaximeerd is;
 • maximale ondersteuning krijgt door de casemanager voor jou én je werknemers;
 • kunt kiezen uit één van de vier gecertificeerde arbodienstverleners;
 • eenvoudig via Meldverzuim een werknemer ziek of beter kunt melden en maandelijks de vergoeding voor het doorbetaalde loon ontvangt;
 • juridische bijstand krijgt bij een conflict met je werknemer over de loondoorbetalingsverplichtingen of over de re-integratieverplichtingen;
 • volledig bent met een verzuimverzekering die voldoet aan de wettelijke verplichtingen en het keurmerk mkb verzuim-ontzorgverzekering van het Verbond van Verzekeraars heeft.

Persoonlijk advies aanvragen

Bereken de verzuimkosten van je werknemer

Krijg direct inzicht in de kosten van verzuim. Als werkgever ben je verplicht om het loon van je zieke werknemers gedurende twee jaar door te betalen.

Bereken direct

Onze verzuimverzekering: het Verzuimpakket Werkgever


Module Ziekteverzuim

Wil je liever een basis dekking? Kies dan voor de module Ziekteverzuim. Je bent hiermee goed verzekerd tegen de kosten van loondoorbetaling bij ziekte. Natuurlijk bepaal je ook hier wat je wilt verzekeren en krijg je ondersteuning bij de re-integratie van zieke werknemers. Je krijgt geen volledige vergoeding van de interventiekosten, maar maximaal 80%. Uiteraard meld je via Meldverzuim je werknemer ziek en beter. Je ontvangt maandelijks de vergoeding voor het doorbetaalde loon, maar hiervoor is dan eerst meer informatie nodig.

Module Ziekteverzuim Calamiteiten

Wanneer je voor de module Ziekteverzuim Calamiteiten kiest, vergoeden wij het loon dat je doorbetaalde aan zieke werknemers in een heel jaar, na aftrek van het eigen behoud. Je bepaalt zelf:

 • het dekkingspercentage voor het loon voor het eerste ziektejaar (70% of 100%);
 • of je werkgeverslasten wilt meeverzekeren (tot 25%).


Persoonlijke aandacht bij preventie en
re-integratie

Wij werken nauw samen met specialisten. Met persoonlijke begeleiding helpen we jouw zieke of arbeidsongeschikte werknemer weer aan het werk te gaan. Dit is onderdeel van onze verzuimverzekering. Samen maken we Nederland vitaal en veerkrachtig.

Lees meer over hoe je met verzuim kunt omgaan

Meldverzuim

Als je het Verzuimpakket Werkgever bij ons sluit, maak je standaard gebruik van de online omgeving Meldverzuim. Via Meldverzuim kun je eenvoudig werknemers ziek- en betermelden.Lees meer over ziek- en betermelden via Meldverzuim


Handige documenten

Een overzicht van alle documenten zoals polisvoorwaarden en verzekeringskaarten.

Bekijk alle documenten

Heb je vragen?

Neem contact op met je adviseur of zoek een onafhankelijke adviseur in de buurt.

Vind een adviseur

Of bel ons direct op: 070 513 04 01
(ma-vrij: 8:00 – 17.30 uur)