Ga direct naar inhoud

Autoverzekering voor senioren

Ben je op zoek naar een autoverzekering voor senioren? Met de Autoverzekering van Nationale-Nederlanden ben je als senior goed verzekerd! Er zijn verzekeraars die ervoor kiezen om senioren niet te accepteren vanwege hun leeftijd. Of er zijn aangepaste voorwaarden. Bij Nationale-Nederlanden kan je als senior gewoon een Autoverzekering afsluiten. Zonder aangepaste voorwaarden en tegen een marktconforme premie.

Voordelen Autoverzekering Nationale-Nederlanden

  • Gedekt voor schade aan de auto en spullen van anderen als je daarvoor aansprakelijk bent.
  • 24 uur per dag hulp bij ongelukken, ook in het weekend en in het buitenland.
  • Bij schade persoonlijk geholpen door een schademanager.
  • Bij 15 of meer schadevrije jaren behoud je na één schade de maximale no-claimkorting.

Welke dekkingen zijn er?

Bij Nationale-Nederlanden kies je uit de dekkingen WA, WA Extra en WA Casco (Allrisk). De dekking WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid. Deze dekking is minimaal verplicht voor iedere auto.

Met de dekking WA ben je verzekerd als je aansprakelijk wordt gesteld voor schade die je met jouw auto veroorzaakt aan de auto en spullen van anderen. Ook ben je verzekerd voor kosten van letsel aan personen na een auto-ongeluk als je aansprakelijk bent. Sluit je de dekking WA Extra af, dan ben je ook verzekerd voor schade aan je eigen auto, bijvoorbeeld bij ruitschade of schade door diefstal, hagel of storm. De dekking WA Casco (Allrisk) is de meest uitgebreide dekking en dekt ook schades aan je eigen auto die je per ongeluk zelf veroorzaakt.

Daarnaast zijn er nog aanvullende dekkingen waarmee je jouw Autoverzekering kunt uitbreiden. Met aanvullende dekking SchadeVerzekering Inzittenden vergoeden we schade aan spullen en letselschade van zowel bestuurder als passagiers. Ook als je zelf het ongeluk hebt veroorzaakt.

Met de dekking Rechtsbijstandverzekering Motorrijtuigen ben je verzekerd als je bijvoorbeeld een conflict krijgt met de monteur van de garage, bij het kopen of verkopen van je auto of als je schade aan je auto op iemand anders wilt verhalen.

Welke dekking past bij mijn auto?

Welke verzekering je voor je auto afsluit, kies je natuurlijk helemaal zelf. Om je een beetje te helpen, zijn dit de dekkingen die andere autobezitters het meest kiezen:

Leeftijd auto Meest gekozen
0-5 jaar WA Casco (allrisk)
6-8 jaar WA Extra
9+ jaar WA

Wat zijn schadevrije jaren?

Vanaf het moment dat je een autoverzekering hebt bouw je schadevrije jaren op. Als senior heb je misschien al veel rijervaring en veel schadevrije jaren opgebouwd. Hoe meer schadevrije jaren je hebt, hoe hoger je korting. Bij Nationale-Nederlanden ontvang je tot maar liefst 80% korting. Meer informatie vind je op de pagina Schadevrije jaren.

Wat als ik schade heb?

Als je 15 of meer schadevrije jaren hebt en één schade claimt, dan verlies je 5 schadevrije jaren. Je valt dan altijd terug naar 10 schadevrije jaren, maar je houdt wel de maximale no-claimkorting van 80%. Je gaat dus geen hogere premie betalen na één schade.


Nationale-Nederlanden Autoverzekering afsluiten


Bereken je premie zonder kenteken

uniqueid