Ga direct naar inhoud

NN Variant Bankspaar Hypotheek

Met de NN Variant Bankspaar Hypotheek spaar je belastingvrij een bedrag om je lening helemaal of voor een deel af te lossen.

Let op: je kunt deze hypotheekvorm niet meer afsluiten.

Belastingvrij sparen voor de aflossing van je hypotheek

Met de NN Variant Bankspaar Hypotheek Rekening weet je precies waar je aan toe bent. Je spaart tijdens de looptijd van de hypotheek belastingvrij een bedrag om je hypotheek helemaal of voor een deel af te lossen. Met de ‘spaarpot’ die je zo opbouwt, los je aan het einde van de looptijd je hypotheek (gedeeltelijk) af.

Fiscaal sparen

Je spaart elke maand fiscaal aantrekkelijk in Box 1 op een bankspaarrekening van NN Bank: de ZekerPlusHypotheek Rekening.

Extra sparen

Je kunt extra geld storten op de renteherzieningsdatum. Zo spaar je met een aantrekkelijke rente.

Aflossen met opgebouwd vermogen

Aan het eind van de looptijd heb je vermogen opgebouwd om de hypotheek waaraan de spaarrekening is gekoppeld (gedeeltelijk) af te lossen.

Je maandlasten

De maandlasten van de NN Variant Bankspaar Hypotheek en de gekoppelde ZekerPlusHypotheek Rekening bestaan uit rente en een vast spaarbedrag dat je stort op een geblokkeerde spaarrekening. Je betaalt iedere maand tijdens de rentevaste periode hetzelfde bedrag. Aan het eind van de looptijd van je hypotheek betaal je het openstaande bedrag (gedeeltelijk) terug met het vermogen dat je op de geblokkeerde spaarrekening hebt opgebouwd.

Tariefklassen

Met een ZekerPlusHypotheek Rekening bouw je spaarwaarde op. De waarde nemen we mee in de bepaling van de verhouding tussen de hypotheek en de woningwaarde. Deze kan hierdoor wijzigen, waardoor je hypotheek in een lagere tariefklasse valt. We passen de risico-opslag niet automatisch aan. Bij een hypotheek waaraan een ZekerPlusHypotheek Rekening is gekoppeld, is een lagere risico-opslag namelijk niet altijd gunstig. Als de hypotheekrente daalt, word je inleg door een lagere rente namelijk hoger. Neem contact op met je adviseur als je wilt weten of het gunstig is om je risico-opslag en daarmee je rente aan te passen.

Oversluiten naar de BankSpaar Plus Hypotheek

Je kunt ervoor kiezen je NN Variant Bankspaar Hypotheek met gekoppelde ZekerPlusHypotheek Rekening over te sluiten naar de BankSpaar Plus Hypotheek van Nationale-Nederlanden. Bij die hypotheekvorm krijg je een loyaliteitsbonus die kan oplopen tot 7,5% van de waarde die je wilt opbouwen. Je kunt geen extra bedragen meer storten op de renteherzieningsdatum. De waarde van je opgebouwde vermogen komt direct op de spaarrekening van je BankSpaar Plus Hypotheek. Je loopt geen risico dat je belasting moet betalen door dit overstappen, als je je daarbij aan de fiscale voorwaarden houdt. Het spaarbedrag op de spaarrekening blijft belastingvrij. We noemen dit Fiscaal Voortzetten.

Een hypotheek oversluiten betekent dat je je bestaande hypotheek aflost en een nieuwe hypotheek afsluit. Hiervoor moet je naar de notaris. Je hypotheekadviseur kan het oversluiten van je hypotheek binnen Nationale-Nederlanden voor je aanvragen. Je kunt dit niet zelf doen.

Als je je hypotheek oversluit, krijg je te maken met verschillende kosten:

Vergoeding voor vervroegde aflossing
Als je je hypotheek tijdens de rentevaste periode wilt oversluiten, dan moet je waarschijnlijk een vergoeding betalen. Deze vergoeding is voor de rente-inkomsten die we mislopen omdat je je hypotheek voor het einde van de afgesproken rentevaste periode aflost. In mijn.nn kun je zelf berekenen hoe hoog de vergoeding is.

Advieskosten
Voor het inschakelen van een hypotheekadviseur betaal je kosten. Deze kosten verschillen per adviseur.

Taxatie- en notariskosten
Daarnaast krijg je te maken met kosten voor de notaris en meestal ook met kosten voor een taxatie van je woning.

Kan ik de ZekerPlusHypotheek Rekening afsluiten?
Je kunt de ZekerPlusHypotheek Rekening niet meer afsluiten. Het gaat hier om een oud product van Delta Lloyd. Je kunt wel kiezen voor de BankSpaar Plus Hypotheek van Nationale-Nederlanden. Bij die hypotheek kun je niet extra storten, maar kun je wel een bonus verdienen tot 7,5% van het spaardoel. Meer informatie over BankSpaar Plus Hypotheek.
Hoe kan ik op de renteherzieningsdatum extra geld storten?

Als je rentevaste periode afloopt, kun je een extra bedrag op de rekening storten. Deze extra inleg mag één maand voor de renteherziening op de rekening staan. Maar uiterlijk de laatste werkdag voor de renteherziening. Minimaal vier weken voor de renteherziening stuur je ons het formulier 'Extra inleg bij renteherziening ZekerPlusHypotheek Rekening'. Je kunt dit formulier opvragen bij je adviseur.

Let op! Extra geld storten op de rekening kan nadelige fiscale gevolgen hebben. Vraag daarom eerst aan je adviseur of extra storten in jouw situatie verstandig is.

Valt mijn ZekerPlusHypotheek Rekening onder het depositogarantiestelsel?
Het spaartegoed van je ZekerPlusHypotheek Rekening valt niet onder het depositogarantiestelsel. Als Nationale-Nederlanden Bank niet meer aan haar verplichtingen kan voldoen (bijvoorbeeld bij een faillissement), wordt het spaartegoed verrekend met je hypotheekschuld. Is je hypotheekschuld bijvoorbeeld € 300.000,- en het spaartegoed € 60.000,-, dan wordt je hypotheekschuld verlaagd naar € 240.000,-.

Voorwaarden ZekerPlus Hypotheek


Advies?

Wil je advies over je NN Variant Bankspaar Hypotheek? Neem dan contact op met je adviseur.

Service en Contact

We kunnen je op verschillende manieren helpen.

Heb je een vraag?

Regel het eenvoudig zelf of neem contact met ons op.

Naar Service en Contact

Wil je advies?

Met een onafhankelijk adviseur kijk je samen naar welk product bij je past.

Vind je adviseur