Welke verzekeringen heb je nodig als zzp’er?

Wij helpen jou als zelfstandig ondernemer graag met veilig en gezond ondernemen.

Je belangrijkste risico’s gedekt met deze zzp-schadeverzekeringen

Aansprakelijkheid

Verzekerd wanneer jij schade veroorzaakt aan een ander.

Meer over aansprakelijkheid

Bereken je premie

Rechtsbijstand

Juridische hulp bij conflicten met klanten, leveranciers en opdrachtgevers.

Meer over rechtsbijstand

Bereken je premie

Beroepsaansprakelijkheid

Verzekerd als je een fout maakt of verkeerd (juridisch) advies geeft.

Meer over beroepsaansprakelijkheid

Bereken je premie

Welke verzekeringen heb ik nodig als zzp’er?

Als zzp'er wil je jezelf en je bedrijf goed beschermen. Er zijn verschillende verzekeringen die je kunt afsluiten om risico's te verminderen. En daarmee jouw onderneming te beveiligen.

Zo is een aansprakelijkheidsverzekering erg belangrijk. Deze verzekering dekt de schade die je veroorzaakt aan anderen tijdens je werkzaamheden. Een rechtsbijstandverzekering kan van pas komen wanneer je in de problemen raakt bij bijvoorbeeld een ruzie. En een bedrijfsautoverzekering is vaak nodig als je een bedrijfsauto bezit. Daarnaast kan een inventaris- en goederenverzekering schade aan je zakelijke eigendommen dekken. Als je een beroep uitoefent waarbij je advies geeft raden we de beroepsaansprakelijkheids­verzekering aan.

Welke verzekeringen zijn verplicht voor mij als zelfstandig ondernemer?

Er zijn geen verzekeringen die verplicht zijn voor zzp'ers in Nederland. Toch is het slim om bepaalde verzekeringen altijd af te sluiten. Laat je hierover informeren door een adviseur.

Een hypotheek voor ondernemers

Met de Ondernemershypotheek van Nationale-Nederlanden vraag je als ondernemer net zo makkelijk en snel een hypotheek aan als ieder ander.

Meer informatie over onze Ondernemershypotheek

Een zzp-pensioen opbouwen

Zelfstandig ondernemers bouwen niet automatisch een pensioen op, daar moet je zelf voor zorgen. En dat is heel belangrijk voor je inkomen later. Zeker als je wilt blijven leven zoals je nu doet.

Meer informatie over het zzp-pensioen

Overlijdensrisicoverzekering voor zzp’ers

Denk je wel eens na over wat er gebeurt als je er niet meer bent? De financiële gevolgen kunnen groot zijn voor je nabestaanden. Met een overlijdensrisicoverzekering voorkom je financiële zorgen.

Meer over de overlijdensrisicoverzekering voor zzp’ers

Geen zorgen over arbeidsongeschiktheid

Met een arbeidsongeschiktheidsverzekering verzeker je je inkomen voor als je arbeidsongeschikt raakt. Wij ondersteunen je daarnaast ook om fysiek en mentaal fit te blijven.

Meer informatie over onze Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Persoonlijk advies

Het is verstandig om advies in te winnen bij een verzekeringsadviseur. Samen kijken jullie naar welke verzekeringen het beste passen bij jouw specifieke situatie. Doordat je beschermd bent tegen onverwachte risico's kun je met een veilig gevoel ondernemen.

Zoek een adviseur