Ga direct naar inhoud

Beroepsaansprakelijkheids­verzekering ZZP

Beschermt je als ZZP’er tegen schadeclaims als je een beroepsfout maakt.

Bereken je premie

Wat is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor ZZP'ers?

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering beschermt je als ZZP’er tegen de financiële gevolgen van schadeclaims. Als je een beroepsfout maakt waardoor anderen schade lijden. Je geeft bijvoorbeeld een verkeerd advies en jouw klant verliest hierdoor vermogen.

Geschikt voor jou als ZZP’er

De beroepsaansprakelijkheidsverzekering is geschikt voor jou als je werkzaamheden verricht op juridisch of administratief gebied. Dit geldt niet voor advocaten, notarissen en accountants.

Voorrisico meeverzekerd

Heb je schades die voor de ingangsdatum van jouw polis zijn veroorzaakt? En die bij het aangaan van de polis nog niet bekend waren bij jou? Deze zijn standaard gedekt.

Narisico verzekeren

Heb je schade veroorzaakt tijdens de looptijd van je verzekering? En wist je dit nog niet toen je de polis stopzette? Deze schade verzeker je bij beëindiging van je bedrijf optioneel mee. Kies zelf of je deze dekking wilt.

Wat verzekeren we...

 • Financiële schade als er geen schade aan personen of spullen van anderen ontstaan.
 • Hulp bij een gedekte schade, als je niet aansprakelijk bent.
 • Standaard het voorrisico meeverzekerd
 • Geen verplichting voor het hanteren van algemene voorwaarden
 • Dekking volgens de eisen van de branche- of beroepsvereniging

Bekijk de polisvoorwaarden voor een overzicht van alle situaties waarin schade wel en niet verzekerd is.

... en wat niet?

 • Schade die je met opzet veroorzaakt
 • Schade die je veroorzaakt aan personen (letsel) of aan spullen van anderen
 • Schade waarvoor je als bestuurder of commissaris/toezichthouder wordt aangesproken.


Wat kun je aanvullend verzekeren voor zzp’ers?

Narisico

Kies bij het beëindigen van je bedrijf of je het narisico wil verzekeren. Hiermee kun je na de einddatum van je verzekering alsnog schade bij ons melden. Het gaat om schades veroorzaakt in de looptijd van je verzekering. En waarvan je nog niet af wist toen je de verzekering stopzette.


Meer informatie over jouw dekking en eigen risico

Eigen risico
Kies een eigen risico van € 125,-, € 250,-, € 500,- of € 1.000,-.
Maximaal verzekerd bedrag
Het maximaal verzekerd bedrag in het Zekerheidspakket is € 1.000.000,- per aanspraak, met een maximum van € 2.000.000,- per jaar. Wil je een hoger bedrag verzekeren? Een adviseur kan je vertellen welke verzekering het beste bij je past.
Waar ben je verzekerd?
Je bent verzekerd in Nederland. Wil je dekking buiten Nederland? Een adviseur kan je vertellen welke verzekering het beste bij je past.

Waarom kies je voor onze beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor ZZP?

Sluit je je beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor ZZP’ers bij ons af dan:

 • Kun je je verzekering op elk moment aanpassen, uitbreiden of stopzetten.
 • Krijg je pakketkorting tot 10% vanaf twee verzekeringen.
 • Ben je binnen het Zekerheidspakket nooit dubbel verzekerd.

Juridisch fit

Het juridisch organiseren van een bedrijf is ingewikkeld en vaak ook duur. Legal Fit biedt eenvoudige oplossingen om je hierbij te helpen.

Ontdek Legal FitJouw eigen adviseur controleert je pakket

Als je een verzekering online afsluit, krijg je als zzp’er ZZP Nederland als adviseur. toegewezen. Zij controleren je aanvraag en geven je telefonisch advies. Zo weet je zeker dat je bedrijf goed is verzekerd. Je wordt ook automatisch lid van ZZP Nederland met diverse voordelen.

Sluit direct af Zoek een eigen adviseur

Veelgestelde vragen

Is er ook een beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor ZZP’ers mogelijk voor (para)medische beroepen en architecten/ingenieurs?
Ja, dit is mogelijk. De beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor deze beroepen valt bij Nationale-Nederlanden standaard onder de Aansprakelijkheidsverzekering Bedrijven (AVB)
Waarom krijg ik als zzp’er automatisch ZZP Nederland als adviseur toegewezen?
Het is belangrijk om je als ZZP’er goed te verzekeren tegen de risico’s die je loopt. Een financieel adviseur helpt je bij het maken van keuzes voor je onderneming.
Is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor ZZP’ers verplicht?
Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor ZZP’ers is wettelijk niet verplicht. Wel kan een opdrachtgever of klant van je verlangen dat je een beroepsaansprakelijkheidsverzekering hebt. Ook brancheorganisaties waarbij je bent aangesloten kunnen dit eisen. Bij Nationale-Nederlanden is de Beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor zzp’ers alleen te sluiten in combinatie met een aansprakelijkheidsverzekering (AVB).
Wat kost een beroepsaansprakelijkheidsverzekering zzp?

De kosten van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering zzp bereken je eenvoudig online. De kosten hangen af van je bedrijfsactiviteiten en de jaaromzet.

Wat zijn de verschillen tussen beroepsaansprakelijkheidsverzekering zzp, bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering zzp en een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering zzp?

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor zzp’ers wordt wel eens verward met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering zzp of bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering zzp. Dit zijn de verschillen:

Beroepsaansprakelijkheid zzp
In sommige beroepen kun je financiële schade veroorzaken bij een opdrachtgever. Denk aan een ontwerpfout of een verkeerd financieel advies. Deze schade verzeker je met onze beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor zzp’ers.

Bedrijfsaansprakelijkheid zzp
Alle ondernemers kunnen te maken krijgen met deze aansprakelijkheid. Lopen anderen letsel of materiele schade op door jouw producten of jouw werkzaamheden? Dan ben je hiervoor aansprakelijk. Deze schade verzeker je met onze bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor zzp’ers.

Bestuurdersaansprakelijkheid zzp
Je bent al een bestuurder als je in het bestuur zit van een VvE. Een besluit kan vervelende gevolgen hebben. Je kunt namelijk persoonlijk aansprakelijk gesteld worden. De schade moet jij dan betalen. Deze schade verzeker je met een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering voor zzp’ers.

Hoe kan ik de beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor zzp’ers vergelijken?

Wil je onze beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor zzp’ers vergelijken met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering van andere verzekeraars? Bekijk dan de verzekeringskaarten. Wil je advies? Neem dan contact op met een onafhankelijk adviseur. Een adviseur kan je vertellen welke verzekering het beste bij je past.

Moet ik lid zijn van een branchevereniging om een beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor zzp’ers af te sluiten?

Het is afhankelijk van je beroep of een lidmaatschap bij een branchevereniging nodig is als zzp’er om een beroepsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Als je de beroepsaansprakelijkheidsverzekering online aanvraagt, zie je of we dit eisen.

Voorwaarden

Verzekeringskaarten

Met de Verzekeringskaart kun je eenvoudig onze producten vergelijken met andere aanbieders.