Ga direct naar inhoud

Werkmaterieelverzekering

  • In veel gevallen tot één jaar na aanschaf de aanschafwaarde vergoed
  • Zelfrijdend werkmaterieel zonder eigen kenteken in veel gevallen mee te verzekeren
  • Ook dekking door eigen gebrek en voor eigen zaken mogelijk

Zekerheidspakket voor zzp’ers

Zekerheidspakket voor mkb’ers

Uw werkmaterieel verzekerd

Met de Werkmaterieelverzekering verzekert u uw zelfrijdend (gemotoriseerd) werkmaterieel. U bent verzekerd tegen schade die u met het werkmaterieel aan anderen toebrengt. En de schade aan uw werkmaterieel zelf.

De Werkmaterieel­verzekering in het Zekerheids­pakket

De Werkmaterieel­verzekering is onderdeel van het Zekerheidspakket. Wanneer u het Zekerheidspakket online aanvraagt dan bestaat het basispakket altijd uit de bedrijfsaansprakelijkheids­verzekering. Daarnaast hebben we per pakket aangegeven welke verzekeringen veel worden afgesloten in uw branche. U bepaalt zelf hoeveel en welke verzekeringen u verder opneemt in uw Zekerheidspakket. Zo weet u dat u kiest voor een goede combinatie.

Schade door materiaal- of constructiefouten

Als er schade aan het werkvoertuig ontstaat door materiaal- of constructiefouten, dan is dat op de Werkmaterieel­verzekering gedekt.

Diverse uitbreidings­mogelijkheden

Ook de schade verzekeren die de inzittenden lijden door een ongeval? Of juridische bijstand en rechtshulp na een ongeluk? De Werkmaterieelverzekering breidt u eenvoudig uit met de Schadeverzekering voor inzittenden (SVI) of de Rechtsbijstand­verzekering Motorrijtuigen.

De Werkmaterieel­verzekering op maat

Niet ieder bedrijf of risico is hetzelfde. Daarom hebben we de Werkmaterieelverzekering ook op maat. Dit is een losse verzekering voor de complexere risico’s speciaal voor uw bedrijf op maat gemaakt. Deze verzekering kunt u alleen afsluiten via een verzekeringsadviseur. Ook voor een premieberekening en antwoord op uw vragen kunt u terecht bij uw adviseur.

Waarvoor bent u verzekerd?

Met de Werkmaterieelverzekering bent u verzekerd in Nederland en in een aantal andere landen. Deze landen vindt u op het verzekeringsbewijs dat u van ons krijgt. De verplichte WA-dekking dekt materiële schade en letselschade die u met een werkvoertuig aan anderen toebrengt. Wilt u ook schade aan uw werkmaterieel verzekeren? Dan kiest u voor WA + Brand/diefstal of WA + Casco.

Aanvullende verzekeringen

  • Rechtsbijstandverzekering Motorrijtuigen: vergoedt juridische bijstand en rechtshulp na een ongeluk.
  • Schadeverzekering voor inzittenden (SVI): vergoedt de schade die de inzittenden lijden door een ongeval, ongeacht wie schuldig is.

Verzekeringskaarten

Met de Verzekeringskaart kunt u eenvoudig onze producten vergelijken met andere aanbieders.

Waarvoor bent u bijvoorbeeld niet verzekerd?

  • Schade die ontstaat door het verrichten van heiwerk of slaan van damwanden
  • Schade die u met opzet heeft veroorzaakt.

Polisvoorwaarden

In de polisvoorwaarden leest u precies wat de Werkmaterieelverzekering dekt. Wat we vergoeden, hangt af van uw verzekerd bedrag. Daarnaast zijn onze vergoedingen soms aan een maximum gebonden. Ook geldt een eigen risico. Als u uw premie berekent, dan kunt u de polisvoorwaarden downloaden. De belangrijkste punten uit de voorwaarden van de Werkmaterieelverzekering zetten we voor u op een rij.

Voor zzp en mkb

Het Zekerheidspakket is geschikt voor zzp’ers, bijvoorbeeld kleine zelfstandigen, en mkb’ers in de bouw, horeca, zakelijke dienstverlening, handel, agrarische sector, transport of zorg en uiterlijke verzorging met maximaal 50 medewerkers (inclusief uzelf) en een jaaromzet tot € 10 miljoen.

Pakketkorting oplopend tot 10%

Het Zekerheidspakket biedt u een basis. Kies daarnaast zelf welke specifieke risico’s uit uw branche u nog meer wilt verzekeren. Vanaf twee verschillende verzekeringen krijgt u pakketkorting. Deze kan oplopen tot 10%.

Premie - Premie berekenen - Nationale-Nederlanden

Premie berekenen of direct aanvragen

U berekent de premie van uw pakket in twee stappen. Weet u welke verzekeringen u wilt aanvragen? In vijf stappen vraagt u het Zekerheidspakket gemakkelijk online aan. Wilt u advies? Zoek dan een onafhankelijk adviseur bij u in de buurt. Hij kan u verder helpen met uw werkmaterieelverzekering en andere financiële producten.

Direct regelen voor zzp

Direct regelen voor mkb

Schade melden

Wilt u schade melden? Neem dan contact op met uw verzekeringsadviseur of een schademanager van Nationale-Nederlanden. Zodat u snel weer door kunt gaan met ondernemen.

Meld uw schade