Ga direct naar inhoud

Waardeoverdracht Verzekering

  • Geen zorgen over wel of niet bijbetalen
  • Stabiliteit van uw winst-en-verliesrekening
  • Ook administratiekosten gedekt

Een (pensioen) zorg minder

Het wettelijk recht op waardeoverdracht leidt voor pensioenfondsen en werkgevers tot financiƫle onzekerheid. Met de Waardeoverdracht Verzekering van Nationale-Nederlanden dekt u dit risico af. Zo voorkomt u dat u onverwacht fors moet bijstorten voor een vertrekkende of nieuwe werknemer.

Kunnen wij u helpen?

Zo werkt deze verzekering

Met deze rechtdoorzee-oplossing neemt Nationale-Nederlanden het risico bij waardeoverdracht van u over. Het positieve of negatieve verschil tussen de waarde van het opgebouwde pensioen en de wettelijk bepaalde overdrachtswaarde komt dan niet meer voor uw rekening. Ook de administratiekosten die u voor de waardeoverdracht maakt zijn meeverzekerd.

U kunt de Waardeoverdracht Verzekering alleen afsluiten in combinatie met een collectieve pensioenregeling bij Nationale-Nederlanden. Dat kan een salaris/diensttijd pensioenregeling of een beschikbare premieregeling met garantiepensioen zijn. U sluit de Waardeoverdracht Verzekering af bij de start van uw pensioenregeling of bij de verlenging, dit kan niet tussentijds.

Past deze verzekering bij u?

Heeft u een collectieve salaris/diensttijd pensioenregeling of een beschikbare premieregeling met garantiepensioen bij Nationale-Nederlanden?

Met deze aanvullende verzekering dekt u het financiƫle risico van waardeoverdracht af. Zo voorkomt u niet alleen dat u moet bijbetalen, ook sluit u nadelige gevolgen uit voor uw winst-en-verliesrekening en uw solvabiliteit.

Veelgestelde vragen
_1618185_