Ga direct naar inhoud

Prestatie Pensioen

Een collectief pensioen met verschillende beleggingsconcepten en voorspelbare pensioenlasten.

Een collectief pensioen maar dan persoonlijk

Het Prestatie Pensioen is een transparante collectieve regeling met alle ruimte voor persoonlijke wensen. Zo kunt u uw werknemers zelf laten kiezen uit verschillende beleggingsconcepten. Bovendien bent u verzekerd van voorspelbare pensioenlasten.

Kunnen wij je helpen?

Wat is het?

Een pensioen van deze tijd

Het Prestatie Pensioen is een collectief pensioen, maar dan persoonlijk.

Een passend pensioen

Een transparante pensioenvoorziening waarbij werknemers zelf kunnen bepalen hoe ze willen beleggen. Samen met onze experts bepalen uw werknemers hun persoonlijke beleggingsprofiel:

 • Defensief
 • Neutraal
 • Offensief

Dat combineren ze met één van de drie beleggingsconcepten van het Prestatie Pensioen.

Beheersbaar risico

Aan beleggen zijn risico’s verbonden. Het Prestatie Pensioen helpt deze risico’s te beheersen. Dat doen we door:

 • Voor LifeCycle beleggen elk half jaar de beleggingsmix aan te passen aan het veranderende economische klimaat
 • U de mogelijkheid te bieden om het partnerpensioen bij ‘overlijden vóór de pensioendatum’ te verzekeren. En door bij arbeidsongeschiktheid de pensioenopbouw gewoon door te laten gaan. Beide mogelijkheden hangen natuurlijk af van de dekking die u kiest.

Aantrekkelijk voor u

 • Beheersbare lasten – U betaalt een voorspelbaar bedrag aan premie. En het Prestatie Pensioen is transparant over de kosten.
 • Service en ondersteuning via MijnNN voor de werkgever
 • Heldere uitleg – Uw werknemers ontvangen een startpakket
Beleggings-concepten

Drie beleggingsconcepten

Wij bieden 3 beleggingsconcepten. Uw werknemer komt standaard in het concept LifeCycle Beleggen. U kunt voor uw werknemers aanvullend kiezen voor Beleggen met Gemak en/of Zelf Beleggen.

LifeCycle Beleggen

Het Prestatie Pensioen met LifeCycle Beleggen is voor veel werknemers een ideale formule. Op basis van een persoonlijk beleggingsprofiel (defensief, neutraal of offensief) belegt Nationale-Nederlanden voor uw medewerker. Daarbij zorgt NN dat de beleggingen altijd passen bij de huidige levensfase.

Naar het fondsenoverzicht

Beleggen met Gemak

Beleggen met Gemak is aantrekkelijk als de werknemer zelf de regie wil houden over de beleggingen, zonder dat dit te veel moeite kost. De werknemer kan beleggen in elk van de vijf NN Dynamic Mix Funds. Switchen kan altijd.

Naar het fondsenoverzicht

Zelf Beleggen

De werknemer die volledige vrijheid over zijn pensioenopbouw wil, kiest voor Zelf Beleggen. Daarmee houdt hij zijn eigen portefeuille actief bij en kan hij kiezen uit een breed scala aan fondsen. Uw werknemer maakt online een keuze, geeft een opdracht en
Nationale-Nederlanden voert deze uit.

Naar het fondsenoverzicht

Service en ondersteuning

Heldere uitleg

Als werkgever krijgt u allerlei pensioenvragen van uw werknemers. Wij ondersteunen u graag bij de communicatie over de pensioenregeling. Tijdens de introductie in uw bedrijf, maar ook daarna.

Startpakket en informatiegesprekken

Uw werknemers krijgen een startpakket waarin de complete pensioenregeling uitgelegd staat. Op verzoek komt een pensioenadviseur u en uw mensen meer vertellen over de pensioenregeling. Daarna volgen de informatiegesprekken over de individuele pensioenvoorziening.

Direct beleggen bij aanmelding

Wanneer u een werknemer aanmeldt, dan belegt Nationale-Nederlanden de pensioenpremie na aftrek van kosten direct. Nog voordat de eerste premiebetaling daadwerkelijk is ontvangen.

Mijn.NN voor de werkgever

Het Prestatie Pensioen neemt u veel administratieve rompslomp uit handen. U voert heel eenvoudig online wijzigingen door. Verder heeft u via mijn.nn voor de werkgever (ook wel werkgeversportal) inzicht in de gekozen pensioenregeling en aanverwante verzekeringen.

Werkgeversportal

Mijn.nn voor de werknemer

Uw werknemers kunnen via mijn.nn voor de werknemer (ook wel werknemersportal):

 • De resultaten van de beleggingen bekijken
 • Direct het verwachte eindresultaat zien
 • Eenvoudige berekeningen uitvoeren
 • De situatie bij arbeidsongeschiktheid en overlijden bekijken
 • Beleggingsopdrachten doorgeven (bij Zelf Beleggen en Beleggen met Gemak)

Demo werknemersportal

Flexibiliteit

Het Prestatie Pensioen biedt verschillende beleggingsconcepten, met voor elk een passende oplossing. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om collectief aanvullende verzekeringen af te sluiten.

_1479114_