Bewust Pensioen

  • Combinatie beleggen en zekerheid
  • Persoonlijke lifecycles
  • Deskundige en persoonlijke begeleiding

Een unieke pensioenregeling waarmee jij als werkgever een passend pensioen voor jouw werknemers in huis hebt. Met daarbij persoonlijke en relevante begeleiding. Met Bewust Pensioen geef je je werknemers zelf invloed op hun pensioenopbouw. Voor de één kan dit meer zekerheid betekenen, voor de ander invloed op de beleggingen.

Het Bewust Pensioen is een beschikbare premie regeling. Standaard beleggen we de betaalde premie in lifecycles. Op de pensioendatum is de waarde van de beleggingen het ‘pensioenkapitaal’. Hiermee koopt de werknemer een pensioenuitkering. De hoogte van deze uitkering is onder andere afhankelijk van de rente op dat moment.

Let op: De kenmerken die je hieronder ziet gelden voor een Bewust Pensioen afgesloten vóór 1 januari 2020. Dit zijn de basiskenmerken van het Bewust Pensioen. Wil je weten welke specifieke kenmerken jouw bedrijf heeft? Neem dan contact op met je adviseur of je vaste contactpersoon bij ons. We helpen je graag!

Persoonlijk advies nodig?

Wil je advies afgestemd op jouw wensen en situatie? Een onafhankelijk adviseur kan je daarbij helpen.

Kenmerken
Kenmerk Bewust Pensioen
Type regeling Defined contribution; een beschikbare premie regeling op basis van beleggen.
Soort regeling Basis- of excedentregeling.
Standaard in de regeling Levenslang ouderdomspensioen en partnerpensioen na de pensioendatum
Partner- en wezenpensioen voor de pensioendatum
Premievrijstelling bij arbeidsongeschiktheid
Aanvullende verzekeringen Anw-hiaatpensioen (met verplichte of vrijwillige deelname)
Beleggingen Lifecycles met verschillende beleggingsprofielen. Het standaard beleggingsprofiel vind je in de uitvoeringsovereenkomst.
Gegarandeerd pensioen of Verzekerd kapitaal (werkgeversgarantie) Heb je als werkgever gekozen voor ‘werkgeversgarantie’? Dan wordt niet de hele premie belegd. Maar wordt een deel van de premie gebruikt voor het kopen van een gegarandeerd pensioen of een verzekerd kapitaal. Werknemers kunnen deze keuze niet veranderen. Op de pensioendatum ontvangen zij een gegarandeerd pensioen of ze moeten met het verzekerde kapitaal een pensioenuitkering kopen.
Zelf beleggen Heb je als werkgever gekozen voor Zelf beleggen? Dan hebben werknemers de mogelijkheid om zelf hun beleggingen te kiezen, binnen de beleggingsfondsen die horen bij deze pensioenregeling.
Pensioenclick Heb je als werkgever gekozen voor de Pensioenclick? Dan kunnen je werknemers gegarandeerd pensioen kopen, door de waarde van hun beleggingen en/of de toekomstige premie inleg geheel of gedeeltelijk om te zetten in een gegarandeerd pensioen.
Extra inleggen Heb je als werkgever gekozen voor Extra inleggen? Dan kunnen je werknemers via hun bruto salaris zelf de opbouw van hun ouderdoms- en partnerpensioen aanvullen. Hiermee benutten zij de fiscale ruimte voor pensioenopbouw. De extra inleg kan een eenmalige storting zijn of een periodiek bedrag.
Mijn NN Zakelijk voor de werkgever Met de persoonlijke online beheeromgeving in Mijn NN Zakelijk beheer je op één plek al je zakelijke producten bij Nationale-Nederlanden.
Mijn NN voor de werknemer Met Mijn NN Inkomen Later krijgen (ex-)werknemers op één plek inzicht in al hun pensioenen, inkomsten en uitgaven later. Ook hun pensioenbeleggingen vinden ze hier.
Duurzaamheidsinformatie De Actieve en Passieve lifecycle promoot ecologische en/of sociale kenmerken, zoals beschreven in artikel 8 van de SFDR. Op nn.nl/beleggingsbeleid-pensioen vind je meer informatie over de SFDR. Wij verwachten dat verantwoord beleggen op langere termijn een positieve bijdrage levert aan het behaalde resultaat. Op Beleggen met jouw pensioengeld vind je meer duurzaamheidsinformatie over de Actieve LifeCycle (onder kopje ‘Beleggingsvorm Actief Beheerd’). De Passieve LifeCycle van Bewust Pensioen wordt begin 2023 meer in lijn gebracht met de huidige Index Volgende Lifecycle die binnen het Persoonlijk Pensioen Plan wordt gevoerd. Op Beleggen met jouw pensioengeld vind je meer duurzaamheidsinformatie (onder kopje duurzaamheidsinformatie).

Kunnen wij je helpen?