Ga direct naar inhoud
WGA Hiaat Aanvullingszekerheid Uitgebreid

WGA Hiaat
Aanvullingszekerheid
Uitgebreid

Nationale-Nederlanden biedt inzichten over het verkorten en voorkomen van verzuim op basis van jarenlange kennis, ervaring en data. Wij staan niet voor niets al 175 jaar garant voor de financiële zekerheid van miljoenen Nederlanders. Graag delen we al onze inzichten. En als het toch een keer misgaat, zetten we alle middelen en specialisten in die nodig zijn om mensen weer in hun kracht te zetten.

De WGA Hiaat verzekering

 • Draagt bij aan de bedrijfscontinuïteit van jouw bedrijf én het financieel welzijn van jouw werknemers.
 • Geeft invulling aan goed werkgeverschap en biedt daarmee een goede secundaire arbeidsvoorwaarde.
 • Beschermt inkomensterugval bij arbeidsongeschiktheid van werknemers met een salaris van maximaal € 66.956,- (1 januari 2023).

Persoonlijk advies aanvragen


Wat is verzekerd?

Is een werknemer na twee jaar ziekte nog niet (volledig) aan het werk en ook voor minimaal 35% arbeidsongeschikt? Dan ontvangt hij een uitkering uit de Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen (WIA). De WIA bestaat uit twee regelingen:

 • Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten (WGA)
 • Inkomensvoorziening Volledig Arbeidsongeschikten (IVA)

Een WGA Hiaat verzekering vult de WGA-uitkering aan tot maximaal 70% van het verzekerde loon van maximaal € 66.956,- (1 januari 2023). Een werknemer loopt hierdoor een minder groot financieel risico.

Dit zijn de belangrijkste details van onze verzekering WGA Hiaat Aanvullingszekerheid Uitgebreid

Als werkgever ben je continu bezig om de continuïteit van jouw bedrijf te borgen. Onder andere het verkorten en voorkomen van verzuim, en het ondersteunen van werknemers bij re-integratie is daarbij belangrijk. Een WGA Hiaat verzekering biedt een werkgever deze mogelijkheid. Met deze verzekering bescherm je werknemers voor een terugval in inkomen bij arbeidsongeschiktheid. Een WGA Hiaat verzekering is daarom een goede secundaire arbeidsvoorwaarde.

Voordelen voor jou als werkgever:

 • Zekerheid door een vast premiepercentage voor drie jaar.
 • Keuze uit verschillende vormen van dienstverlening om (langdurig) verzuim te verkorten en voorkomen. De kosten van de dienstverlening brengt onze partner rechtstreeks bij jou in rekening.
 • Heeft UWV de uitkering verhoogd? Dan verhogen wij zowel op 1 januari als 1 juli het loon waarop de uitkering gebaseerd is met hetzelfde percentage als waarmee UWV verhoogd.
 • De premie is fiscaal aftrekbaar.
 • Keuze tussen verplichte- of vrijwillige deelname.
  - Bij verplichte deelname neemt iedere werknemer automatisch deel aan de verzekering.
  - Bij vrijwillige deelname kan iedere werknemer kiezen of hij wil deelnemen aan de verzekering.

Voordelen voor jouw werknemers:

 • De premie is fiscaal aftrekbaar.
 • Is een werknemer twee jaar voor de verzekerde eindleeftijd? Dan hoeft de werkgever voor deze werknemer geen premie meer te betalen. Is de AOW-leeftijd lager dan de verzekerde eindleeftijd? Dan begint de premievrije periode twee jaar voor de AOW-leeftijd.
 • Heeft een werknemer meer dienstverbanden? Dan telt voor de uitkering ook het loon mee dat een werknemer bij een andere werkgever verdient.
 • Werknemers zijn langdurig verzekerd. Standaard bieden we een AOW volgende eindleeftijd. Natuurlijk bieden wij ook de mogelijkheid te kiezen voor 68 of 70 jaar, gemaximeerd tot de AOW-leeftijd.
 • Werkt een werknemer voor minimaal 50% van het deel dat hij arbeidsgeschikt is? Dan ontvangt de werknemer een extra uitkering van 5% van zijn loon.
 • Is een werknemer minder dan 35% arbeidsongeschikt? Dan bieden wij optioneel de aanvullende dekking Inkomenscompensatie. Deze dekking vult het inkomen aan als er geen recht is op een WIA-uitkering.

Persoonlijk advies aanvragen

Lees meer over de dienstverlening van onze WIA verzekeringen

Bereken de inkomensterugval van je werknemer

Krijg direct inzicht in de inkomensterugval van je werknemer bij arbeidsongeschiktheid en zie direct de mogelijkheden om het inkomensverlies op te vangen.

Bereken direct


Dienstverlening om verzuim te verkorten en voorkomen

Samen met onze partners HCS en ArboNed bieden wij dienstverlening. Met persoonlijke begeleiding helpen wij verzuim te voorkomen en jouw arbeidsongeschikte werknemer weer aan het werk te gaan.

Lees hier meer over onze dienstverlening.

Persoonlijke aandacht bij preventie en
re-integratie

Wij werken nauw samen met re-integratiebedrijf HCS (voorheen: Keerpunt). Met persoonlijke begeleiding helpen we jouw arbeidsongeschikte werknemer weer aan het werk te gaan. Dit is onderdeel van de verzekering.

WGA Hiaat Aanvullingszekerheid

Onze verzekering WGA Hiaat Aanvullingszekerheid vult de WGA-vervolguitkering voor een deel aan. Je werknemer ontvangt een uitkering als het niet lukt om voor minimaal de helft te werken voor het deel dat hij arbeidsgeschikt is. Wil je meer informatie over deze verzekering? Neem dan contact op met je adviseur.


Handige documenten

Een overzicht van alle documenten zoals de uitvoeringsovereenkomst en het pensioenreglement.

Bekijk alle documenten

Heb je vragen?

Neem contact op met je adviseur of zoek een onafhankelijke adviseur in de buurt.

Vind een adviseur

Of bel ons direct op: 070 513 04 01
(ma-vrij: 8:00 – 17.30 uur)