Ga direct naar inhoud

Dienstverlening
WIA verzekeringen

  • Ondersteunt in het voorkomen en verkorten van verzuim.
  • Keuze uit verschillende partners.
  • Eenvoudig aan te vragen.

De WGA Hiaat Aanvullingszekerheid Uitgebreid en WIA Excedent verzekeringen van Nationale-Nederlanden zijn vernieuwd. Je kunt nu zelf dienstverlening kiezen. Want samen maken we Nederland vitaal en veerkrachtig, met oplossingen van nu. Als het toch een keer misgaat, zetten we middelen en specialisten in die nodig zijn om mensen weer in hun kracht te zetten. Met onze persoonlijke begeleiding aan werkgevers én werknemers helpen we (langdurig) verzuim te verkorten en voorkomen.

Persoonlijk advies nodig?

Wil je advies afgestemd op jouw wensen en situatie? Een onafhankelijk adviseur kan je daarbij helpen.


Curatief & Preventief

We bieden dienstverlening voor zowel het verkorten als het voorkomen van (langdurig) verzuim van je werknemers vanaf de eerste ziektedag.

Werkgever & werknemer

Onze partners helpen jou en je werknemers. Zij bieden dienstverlening gericht op het ondersteunen van zowel je werknemers als jouw bedrijf.

Keuze uit meerdere partners

Nationale-Nederlanden werkt samen met HCS en ArboNed om jou een zo volledig mogelijk aanbod aan te bieden.

Eenvoud & Gemak

De dienstverlening is voor nieuwe klanten eenvoudig door je adviseur aan te vragen. De kosten van de dienstverlening brengt onze partner rechtstreeks bij jou in rekening.

Wie zijn onze partners?

Nationale-Nederlanden biedt jou en je werknemers ondersteuning aan in het verkorten en voorkomen van (langdurig) verzuim in samenwerking met onze partners HCS en ArboNed. Onderstaand vind je meer informatie over onze partners en hun diensten.

HCS

HCS is dé dienstverlener voor werkend Nederland, met diensten op het gebied van duurzame inzetbaarheid, verzuim, sociale zekerheid en opleiding & detachering. HCS biedt professionele en persoonlijke ondersteuning aan werkgevers, werknemers, adviseurs en verzekeraars.

HCS helpt je daarbij met een uitgebreid pakket aan innovatieve diensten. 250 specialisten staan open voor al je vragen en zoeken graag mee naar de beste oplossing. Dit doet HCS vanuit persoonlijke, oprechte aandacht en met een professionele en vaak verrassende aanpak. Zo helpt HCS je steeds weer de stap vooruit te zetten in de nieuwe wereld van werk.

Diensten HCS

Ziekte en verzuim

HCS biedt inhoudelijke ondersteuning bij langdurig verzuim van werkgevers en werknemers. Bijvoorbeeld hulp bij re-integratie van zieke werknemers door middel van proactieve begeleiding en inzet van specialisten ter bevordering van herstel.

Meer informatie

Duurzame Inzetbaarheid

HCS helpt jou en jouw werknemers om actief bezig te zijn met duurzame inzetbaarheid binnen je bedrijf. HCS helpt je met een gericht plan van aanpak en inzet van interventies op de thema’s vitaliteit, cultuur & leiderschap, ontwikkeling en werkplezier. Jouw werknemers blijven zo gezond en vitaal aan het werk, nu en in de toekomst.

Meer informatie

Opleiding & Training

HCS biedt diverse opleidingen en trainingen aan op het gebied van verzuim, het voeren van een verzuimgesprek en het voorkomen van uitval. Je kunt zo beter voldoen aan de richtlijnen van UWV en je krijgt meer grip op ziekteverzuim binnen de organisatie.

Meer informatie

Sociale Zekerheid

Als werkgever kan je door de veelheid aan regelingen al snel door de bomen het bos niet meer zien. Daarnaast is de wetgeving ingewikkeld en veelomvattend. HCS overziet het speelveld rondom sociale zekerheidswetgeving en kan hierdoor optimaal gebruik maken van de beschikbare subsidies en regelingen wat direct leidt tot kostenbesparingen.

Meer informatie

Veerkracht

HCS biedt een preventieve oplossing voor verzuim met oog voor de mentale, fysieke en sociale aspecten van vitaliteit. Voor jouw werknemers zijn er een app en platform met interventies (coaching en workshops), content, verdiepende scans en sociale uitdagingen. Voor jouw als werkgever biedt Veerkracht een dashboard met unieke inzichten uit geaggregeerde data. Je werknemer zit zelf achter het stuur en je kunt bijsturen waar nodig.

Meer informatie

ARBONED

Elke ondernemer heeft een doel voor ogen. Jij ook. Jij wilt een succesvol bedrijf, samen met mensen die er, net als jij, voor willen gaan. Maar wat als het werk of de persoonlijke situatie van een werknemer zorgt voor verzuim? Met ArboNed bent je verzekerd van de beste begeleiding. Ons werkproces is helder. Bij keuze voor de module WIA dienstverlening krijgt de werknemer een procesregisseur die vanaf week 42 de regie voert over het verzuimproces. De procesregisseur overlegt met de werknemer, met de werkgever en met andere betrokkenen.

Diensten ArboNed

De module WIA dienstverlening van ArboNed bestaat uit:

WIA Risicoscan

Om het instroomrisico in de WIA vroegtijdig in te schatten en te beperken, voert de procesregisseur een risicoscan uit. Dat gebeurt in de 42ste en de 78ste verzuimweek.

WIA Intake

Als er een WIA beslissing is van UWV volgt er een WIA intake met de werknemer. De procesregisseur ziet erop toe dat het verzuimdossier compleet is. En beoordeelt of de WIA beslissing inhoudelijk juist is of dat een bezwaar nodig is tegen de WIA beslissing. De procesregisseur bespreekt de resultaten van de intake met de werknemer.

Bezwaar beslissing UWV

Als je het als werknemer niet eens bent met de WIA beslissing, krijg je een specialist toegewezen die inhoudelijk bezwaar maakt tegen de WIA beslissing. Indien nodig tekent de specialist beroep aan bij de kantonrechter.

WIA Plan van aanpak

De procesregisseur stelt in overleg met de werknemer een plan van aanpak op en evalueert eens in de drie maanden de voortgang met de werknemer. In het plan van aanpak staat onder meer informatie over de sollicitatieplicht, de benutting van de restverdiencapaciteit en mogelijkheden tot het maken van bezwaar.

Herbeoordeling

Als daar aanleiding voor is, kan een procesregisseur een herbeoordeling van een WIA beslissing aanvragen bij UWV. Dit kan bijvoorbeeld voorkomen als de gezondheid of de belastbaarheid van de werknemer verandert. De procesregisseur doet dit met instemming van de werknemer. En als het nodig is, vraagt de procesregisseur onafhankelijk advies van een deskundige.

Kijk op website van ArboNed voor meer informatie