Ga direct naar inhoud

Ziekteverzuim melden

Als werkgever moet u uw zieke werknemers loon doorbetalen voor maximaal 104 weken. Door tijdig te starten met het re-integratietraject voorkomt u onnodig lang verzuim en oplopende kosten. Wij bieden u daarom kosteloze ondersteuning door re-integratiebureau HCS (voorheen: Keerpunt).

Ziekteverzuim doorgeven

Heeft u een zieke werknemer? Meld dit in Meldverzuim. Heeft u arbodienstverlening meeverzekerd in uw Verzuimpakket Werkgever? Dan meldt u uw werknemer binnen twee werkdagen via Meldverzuim bij ons ziek. Wij sturen de ziekmelding ook door naar uw arbodienst. Heeft u geen arbodienstverlening meeverzekerd? Dan meldt u uw zieke werknemer binnen twee weken via Meldverzuim bij ons ziek. Daarnaast geeft u de ziekmelding van uw werknemer zelf door bij uw arbodienst.

Ziekteverzuim melden via Meldverzuim


Wat te doen na een ziekmelding

Bij ziekmelding bent u als werkgever verplicht de stappen uit de Wet Verbetering Poortwachter te volgen. Om u hierbij te helpen hebben wij alle stappen en aandachtspunten overzichtelijk onder elkaar gezet.

Tijdig ziekteverzuim signaleren dankzij Meldverzuim

U, als werkgever, hoeft zich niet te verdiepen in de materie als u dat niet wilt. Samen met uw adviseur helpen wij u namelijk. De basis daarvoor is MeldVerzuim. Dit is de online omgeving waarmee u o.a. ziek- en herstelmeldingen aan ons doorgeeft. In één keer voor Ziekteverzuim en WGA Eigenrisicodragen.

Via Meldverzuim informeren wij u over belangrijke, soms wettelijk verplicht, uit te voeren activiteiten in een ziektetraject (bijv. de Poortwachterverplichtingen). En behoeden u daarmee ook voor sancties vanuit UWV als u niet of niet tijdig in actie komt. Hierdoor kunnen wij, samen met erkende dienstverleners, proactief meedenken over verzuimoplossingen en de inzetbaarheid van uw medewerkers.


Heeft u vragen?

Neem dan contact met ons op of neem contact op met uw onafhankelijk adviseur.

Zoek uw onafhankelijk adviseur

Kunnen wij u helpen?