Ga direct naar inhoud
Welke dekking past het beste bij jou auto? WA, WA Extra en WA Casco (Allrisk)?

Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering (WA) of Aansprakelijkheidsverzekering?

  • Verzeker je voor aansprakelijkheid bij schade
  • WA verplicht bij een motorrijtuig

Bereken je premie

Sluit nu af

Wat is het verschil tussen een WA en een Aansprakelijkheidsverzekering?

De WA dekking op je Autoverzekering en een Aansprakelijkheidsverzekering lijken qua naam misschien erg op elkaar, maar zijn toch anders. Met allebei de verzekeringen verzeker je je voor Aansprakelijkheid voor schade die je per ongeluk veroorzaakt aan de spullen van anderen of letsel aan anderen. Maar wat is precies het verschil?


WA verzekering verplicht bij motorrijtuigen

Ben je in het bezit van een motorrijtuig? Dan ben je volgens de Wet Aansprakelijkheid Motorrijtuigen (WAM) verplicht om een WA verzekering af te sluiten. Met een WA dekking ben je verzekerd als je schade veroorzaakt aan de auto en spullen van anderen als je daarvoor aansprakelijk bent. Ook ben je verzekerd voor de kosten van letsel aan personen na een auto-ongeluk als je daarvoor aansprakelijk bent.

De Aansprakelijkheidsverzekering

Met de Aansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd als je schade veroorzaakt aan de spullen van anderen. Of als iemand anders door jouw schuld letsel oploopt. Deze kosten kunnen fors oplopen. Je kunt de Aansprakelijkheidsverzekering afsluiten voor jezelf, je partner of voor je gezin met kinderen. Je hebt daarom per persoon niet meerdere Aansprakelijkheidsverzekeringen nodig. Een verzekering is voldoende voor het hele gezin. Je kan kiezen voor een verzekerd bedrag van € 1.000.000,- of € 2.500.000,-.

Welke verzekering is verplicht?

De WA dekking op jouw Autoverzekering is wettelijk verplicht. Een Aansprakelijkheidsverzekering is niet wettelijk verplicht. Toch heeft bijna iedereen een Aansprakelijkheidsverzekering.

Eigen risico

De Aansprakelijkheidsverzekering heeft geen standaard of verplicht eigen risico. Een eigen risico is een vast bedrag dat je zelf betaalt voor schade. Voor de dekking WA geldt ook geen eigen risico.

Bereken je premie

Benieuwd wat de Aansprakelijkheidsverzekering of de Autoverzekering met WA dekking kost? Bereken dan nu je premie. Na de berekening kun je de verzekering direct afsluiten.

Bereken je premie voor de Aansprakelijkheidsverzekering

Bereken je premie voor een WA-verzekering

Autoverzekering van Nationale-Nederlanden

Bij de Autoverzekering van Nationale-Nederlanden kun je kiezen voor de dekkingen WA, WA Extra of de WA Casco (Allrisk). Je kunt je Autoverzekering uitbreiden met de aanvullende dekkingen SchadeVerzekering Inzittenden en de Rechtsbijstandverzekering Motorrijtuigen. Als je bij Nationale-Nederlanden meer dan 15 schadevrije jaren hebt, krijg je maximaal 80% korting op jouw premie. Ben je op zoek naar een autoverzekering voor Senioren? Bekijk de pagina Senioren Autoverzekering.

Overstapservice voor oversluiten verzekeringen

Heb je ergens anders al een aansprakelijkheidsverzekering en wil je overstappen naar Nationale-Nederlanden? Dan kun je gebruik maken van de overstapservice. Met deze service regel je de overstap van je huidige verzekering naar die van ons eenvoudig zelf. Wel zo makkelijk.

Bekijk de gratis overstapservice


Nationale-Nederlanden Autoverzekering afsluiten


Bereken je premie zonder kenteken

uniqueid