Ga direct naar inhoud

Direct uw rente wijzigen in mijn.nn

  • Uw nieuwe maandlasten direct inzichtelijk
  • Zie meteen welke kosten komen kijken bij uw rentemiddeling
  • Vergelijk rentemiddeling met andere opties

Ga naar mijn.nn

Tussentijdse rentewijziging met rentemiddeling

Is uw rentevaste periode nog niet afgelopen, maar wilt u wel profiteren van de huidige lagere hypotheekrente? Dan kunt u kiezen voor een tussentijdse renteaanpassing met rentemiddeling. Bij rentemiddeling kiest u een nieuwe rentevaste periode met bijbehorende rente. Daarbij verwerken wij een rentemiddelingsopslag in de nieuwe hypotheekrente. Waarom doen wij dat? Omdat uw nieuwe rente lager is, compenseren we het renteverlies dat Nationale-Nederlanden loopt met een rentemiddelingsopslag. De hoogte van de nieuwe hypotheekrente ligt daardoor tussen uw oude hoge rente en de huidige lagere marktrente.

Voordelen

  • U profiteert direct van een lagere rente.
  • U hoeft niet over eigen (spaar)geld te beschikken. U betaalt de opslag namelijk niet in één keer. Wij verspreiden de opslag voor rentemiddeling over de nieuwe rentevaste periode.

Nadelen

  • U betaalt een rentemiddelingsopslag die verwerkt wordt in de nieuwe hypotheekrente. De rente die u gaat betalen is daardoor hoger dan de actuele rente.
  • Wij kunnen niet vooraf garanderen dat rentemiddeling voor u financieel voordelig is. Dit hangt deels af van de ontwikkeling van de rente tot de einddatum van de rentevaste periode.

Hoe berekenen wij uw nieuwe hypotheekrente bij rentemiddeling? Dit leggen we uit op de pagina Rente berekenen bij rentemiddeling.

Risico's

Door uw rente tussentijds te wijzigen kan het zijn dat u een nog lagere rente misloopt, bijvoorbeeld aan het einde van uw huidige rentevaste periode. Daarmee mist u misschien een kans om uw kosten over de hele looptijd verder te verlagen.

Wanneer kan een tussentijdse rentewijziging met rentemiddeling interessant voor u zijn?

  • Als u niet beschikt over eigen (spaar)geld of het niet wilt gebruiken om de boete in één keer te betalen.
  • Als uw huidige rentevaste periode binnen enkele jaren afloopt.
  • Als u geen (bank)spaarhypotheek heeft.

Wilt u weten wat uw maandlasten worden en welke kosten aan rentemiddeling verbonden zijn?

Als u uw rente wilt wijzigen door te kiezen voor rentemiddeling, dan kunt u zelf in mijn.nn berekenen wat dit voor uw rente betekent. In uw eigen mijn.nn-account kunt u inzien hoe hoog uw nieuwe maandlasten zijn bij rentemiddeling en welke kosten eraan zijn verbonden. In mijn.nn vergelijkt u bovendien makkelijk een tussentijdse rentewijziging met rentemiddeling en boeterente. Zo ziet u zelf wat beide opties u opleveren.

Ga direct naar mijn.nn

Wat moet u doen om een tussentijdse rentewijziging met rentemiddeling aan te vragen?

Een aanvraag voor een tussentijdse rentewijziging doet u in mijn.nn. Hier kunt u per leningdeel aangeven of u van ons een voorstel wilt ontvangen voor een nieuw renteaanbod, zonder dat u al ergens aan vast zit. Zo kunt u alle mogelijkheden bekijken en afwegen. Als u een keuze heeft gemaakt, kunt u de rentewijziging direct online regelen. De administratiekosten voor een tussentijdse rentewijziging zijn € 250,-. In uw eigen mijn.nn-account krijgt u direct inzicht in de kosten en de eventuele opslag die u moet betalen.

Wilt u meer informatie over de gevolgen van uw keuze? Neem dan contact op met uw adviseur. U kunt een tussentijdse rentewijziging ook aanvragen via uw adviseur.

Maak een afspraak met een adviseur

Is een tussentijdse rentewijziging voor mijn hypotheek altijd mogelijk?

Een tussentijdse rentewijziging is niet altijd mogelijk. Bijvoorbeeld binnen drie maanden voor de einddatum van uw huidige rentevaste periode. Verder is een tussentijdse rentewijziging met rentemiddeling niet toegestaan bij de Flexibel Lenen Hypotheek en Overbruggingshypotheek. Ook is rentemiddeling niet mogelijk als u een hypotheek heeft van het Hypotheekfonds voor Overheidspersoneel (HvO). Verder kunt u na een keuze voor rentemiddeling tijdens uw rentevaste periode niet opnieuw voor rentemiddeling kiezen. Na rentemiddeling kunt u tijdens uw rentevaste periode nog wel kiezen voor een tussentijdse rentewijziging met boete.

Wilt u weten wat uw mogelijkheden zijn? In mijn.nn ziet u per leningdeel of een tussentijdse rentewijziging mogelijk is.