Ga direct naar: inhoud

Startende ondernemer of zzp'er

Risico’s beperken

Als startende ondernemer of zzp’er timmert u enthousiast aan de weg met uw nieuwe bedrijf. Maar wat als u een conflict krijgt met een opdrachtgever? Of als u ziek wordt? Kunt u de gok wagen om niet verzekerd te zijn? Goed ondernemerschap is immers ook een kwestie van de juiste inschattingen maken, van risico’s beperken. Zo krijgt uw net gestarte zaak de kans om uit te groeien tot een bloeiend bedrijf.

Risico's

Inzicht in de risico’s voor uw situatie

Met een eigen bedrijf loopt u zakelijk risico’s, die niet door uw particuliere verzekeringen gedekt zijn. Daarom is het belangrijk dat u zich apart verzekert voor uw zaak. Welke risico’s loopt u als startende ondernemer, met of zonder personeel? Via onderstaand overzicht krijgt u inzicht in de risico’s voor uw situatie en branche. Breng uw risico’s in kaart en verzeker u waar nodig. Daarmee voorkomt u vervelende verrassingen.

Risico Hoe vaak komt het voor? Voorbeeld
Aansprakelijkheid Jaarlijks wordt 7,6% van alle ondernemers aansprakelijk gesteld voor schade. Als u schade veroorzaakt aan een laptop van een opdrachtgever. Of de nieuwe badkamer van de klant blijkt te lekken.
Juridische conflicten Jaarlijks raakt 26% van alle bedrijven betrokken bij een conflict waarvoor juridische bijstand wordt ingeschakeld. Als een opdrachtgever niet betaalt en u hiervoor een advocaat of incassobureau in de arm moet nemen.
Diefstal of brand Jaarlijks heeft 10% van alle bedrijven te maken met diefstal of brand. Verlies van voorraad, gereedschap of een dure laptop.
Aansprakelijkheid voor verkeerd advies Jaarlijks wordt 4,9% van alle bedrijven door een vergissing of een verkeerd advies aansprakelijk gesteld voor de geleden schade. Gemiddeld bedraagt deze schade € 51.400,- per geval. Ondernemers met bijvoorbeeld een adviserend beroep, zoals consultants, accountants of juristen, kunnen hiermee te maken krijgen.
Arbeidsongeschiktheid Ongeveer 12% van de ondernemers krijgt te maken met arbeidsongeschiktheid. Als u uw werk niet (goed) meer kunt doen. Hierdoor lopen uw inkomsten aanzienlijk terug. Voor ondernemers is er geen vangnet en u kunt wellicht in de bijstand belanden.
Ziekteverzuim van medewerkers Het ziekteverzuim in Nederland is ruim 4%. U moet het salaris van uw zieke medewerker doorbetalen, maar ook vervangend personeel betalen of genoegen nemen met productieverlies.
Overlijdensrisico Als uw partner en kinderen afhankelijk zijn van uw inkomsten en u komt plotseling te overlijden.
Onvoldoende inkomsten als u stopt met werken Werknemers in loondienst betalen vaak een premie voor hun pensioen. Als ondernemer moet u uw pensioen zelf regelen. Welke inkomsten heeft u als ondernemer wanneer u met pensioen gaat?
Verzekeringen

Uw belangrijkste risico’s gedekt

De meeste startende ondernemers verzekeren zich in eerste instantie alleen tegen het risico van aansprakelijkheid en rechtsbijstand. Gevolgd door arbeidsongeschiktheid en het overlijdensrisico. Voor een groot aantal beroepen biedt Nationale-Nederlanden speciale pakketten schadeverzekeringen. Deze zijn afgestemd op uw beroep of de branche waarin u actief bent. Hiermee dekt u tegen een aantrekkelijke premie in één keer de in uw branche meest voorkomende schaderisico’s af voor uw bedrijf.

Welke ondernemersverzekeringen zijn er?

Op hoofdlijnen zijn verzekeringen voor ondernemers als volgt in te delen:

  • Noodzakelijke basisverzekeringen
  • Pensioen en persoonlijke verzekeringen
  • Verzekeringen voor uw personeel
  • Schadeverzekeringen voor uw bedrijf

Noodzakelijke basisverzekeringen

Pensioen en persoonlijke verzekeringen

Welke pensioen past bij mij?

Verzekeringen voor uw personeel

Heeft u personeel in dienst? Denk dan ook aan de volgende verzekeringen:

Schadeverzekeringen voor uw bedrijf

Met het Zekerheidspakket bent u in één keer verzekerd tegen de belangrijkste schaderisico’s in uw eigen branche. Stel uw pakket samen, bereken uw premie en vraag uw Zekerheidspakket aan.

Zekerheidspakket online afsluiten

Advies

Vertrouwen op een goed advies

U wilt uw verzekeringen graag precies afstemmen op uw situatie. Spreek daarom af met iemand die u hierbij kan helpen. Uw onafhankelijk adviseur kijkt naar uw persoonlijke situatie, adviseert u en denkt met u mee. Nu bij de start. En straks bij de groei van uw bedrijf.

Ik wil advies

Regel het direct online

Als startende ondernemer of zzp’er in zakelijke dienstverlening, bouw, handel, horeca of zorg en uiterlijke verzorging regelt u al uw bedrijfsverzekeringen makkelijk en snel met het zekerheidspakket.

Zekerheidspakket online aanvragen

uniqueid