PEP-maskers

Dit is een hulpmiddel bij longaandoeningen. Meestal gaat het om een masker of mondstuk, zoals het PEP-masker (positive experitory pressure), de mini-PEP en de Flutter. Ze zorgen voor positieve druk bij het uitademen en bevorderen de slijmafvoer.

2024

Vergoeding PEP-maskers in 2024

Bekijk de vergoeding vanuit de basisverzekering en aanvullende verzekering.

Wat vergoedt je basisverzekering?

De vergoeding hangt af van de basisverzekering die je hebt. En of wij een contract hebben met jouw zorgverlener. Bekijk hieronder hoeveel je vergoed krijgt vanuit je basisverzekering:

Vergoeding PEP-maskers Zorg Vrij (combinatiepolis) Zorg Voordelig (naturapolis)
Zorgverlener met contract 100% 100%
Zorgverlener zonder contract 100% Max. 70% van de rekening en nooit meer dan het maximumtarief

Wat vergoedt je aanvullende verzekering?

Er zijn geen vergoedingen vanuit de aanvullende verzekeringen.

Heb ik een eigen bijdrage?

Je hoeft geen wettelijke eigen bijdrage te betalen. Lees meer over de eigen bijdrage.

Heb ik een eigen risico?

De vergoeding vanuit de basisverzekering valt onder het eigen risico. Het eigen risico geldt voor verzekerden vanaf 18 jaar. In 2024 is het verplicht eigen risico € 385,- per jaar. In Mijn NN Zorgverzekering zie je de stand van jouw eigen risico. Lees meer over het verplichte en vrijwillige eigen risico.

Waar kun je terecht?

Je kiest zelf jouw leverancier. Vind een leverancier bij jou in de buurt via de Zorgvergelijker. Je kunt jouw selectie verfijnen op: apparatuur voor positieve uitademingsdruk.

Nationale-Nederlanden maakt afspraken met zorgverleners en leveranciers over de kwaliteit van de zorg en de tarieven. Ga je naar een gecontracteerde zorgverlener? Dan krijg je altijd 100% vergoed. Ga je naar een niet-gecontracteerde zorgverlener? Dan hangt de hoogte van de vergoeding af van je basisverzekering. Lees meer over niet-gecontracteerde zorg.

Wat moet je verder weten?

  • Als je gebruikmaakt van een leverancier waarmee Nationale-Nederlanden een overeenkomst heeft over de levering van dit materiaal, hoef je vooraf geen toestemming (akkoordverklaring) te vragen van Nationale-Nederlanden.
  • Je moet de leverancier wel een medische diagnose laten zien van jouw arts. De arts heeft daarbij opgeschreven wat jouw beperkingen zijn en welke voorziening je nodig hebt.
  • Dit hulpmiddel wordt jouw eigendom. Als je het masker na twee jaar wilt vervangen, hoef je geen vervolgaanvraag bij Nationale-Nederlanden in te dienen. Je kunt meteen contact opnemen met de leverancier.
  • Bij een niet-gecontracteerde leverancier moet je wel toestemming (een akkoordverklaring) vragen aan Nationale-Nederlanden.

Wat moet je regelen?

  • Als je de apparatuur niet meer nodig hebt, moet je dit melden aan uw leverancier en aan de afdeling Medische Beoordelingen en Zorgservice van Nationale-Nederlanden, telefoonnummer 013 593 82 25. De apparatuur wordt dan weer bij jou opgehaald.
  • Heb je een akkoordverklaring nodig? Stuur dan de medische indicatie van jouw arts samen met een offerte van de leverancier in naar:

Nationale-Nederlanden
t.a.v. Medische Beoordelingen Zorgservice
Postbus 4016
5004 JA Tilburg

2023

Vergoeding PEP-maskers in 2023

Bekijk de vergoeding vanuit de basisverzekering en aanvullende verzekering. 


Wat vergoedt je basisverzekering?

De vergoeding hangt af van de basisverzekering die je hebt. En of wij een contract hebben met jouw zorgverlener. Bekijk hieronder hoeveel je vergoed krijgt vanuit je basisverzekering:

Vergoeding PEP-maskers Zorg Vrij (combinatiepolis) Zorg Voordelig (naturapolis)
Zorgverlener met contract 100% 100%
Zorgverlener zonder contract 100% 70%

Wat vergoedt je aanvullende verzekering?

Klik hieronder je basisverzekering aan. Bekijk daarna hoeveel je vergoed krijgt vanuit je aanvullende verzekering:

Zorg Vrij (combinatiepolis)
Aanvullende verzekering Vergoeding
Alle aanvullende verzekeringen Geen vergoeding
Zorg Voordelig (naturapolis)
Aanvullende verzekering Vergoeding
Alle aanvullende verzekeringen Geen vergoeding

Eigen bijdrage

Je hoeft geen wettelijke eigen bijdrage te betalen.


Eigen risico

De vergoeding vanuit de basisverzekering valt onder het eigen risico. Het eigen risico geldt voor verzekerden vanaf 18 jaar. In 2023 is het verplicht eigen risico € 385,- per jaar. De kosten van jouw zorg of van jouw hulpmiddel betaalt je eerst zelf via jouw verplicht eigen risico. Heb je in een jaar het totale eigen risico betaald? Dan hoef je het in hetzelfde jaar niet nog een keer te betalen. Jouw basisverzekering vergoedt dan de zorg of het hulpmiddel.

Heb je gekozen voor een vrijwillig eigen risico?  Voor het vrijwillig eigen risico gelden dezelfde regels als voor het verplichte eigen risico. Je betaalt dan per maand minder premie. Let op: het is mogelijk dat je bij een grote ingreep veel kosten maakt.

Hoe weet je hoeveel er nog over is van jouw eigen risico?  In Mijn NN Zorgverzekering regel je online al jouw verzekeringszaken. Daar zie je ook de stand van jouw eigen risico.


Waar kun je terecht?

Je kiest zelf jouw leverancier. Vind een leverancier bij jou in de buurt. Je kunt jouw selectie verfijnen op: apparatuur voor positieve uitademingsdruk.

Nationale-Nederlanden maakt afspraken met zorgverleners en leveranciers over de kwaliteit van de zorg en over de tarieven. Ga je naar een gecontracteerde zorgverlener? Dan krijg je altijd 100% vergoed. Een enkele keer krijgen wij een rekening van een zorgverlener die onredelijk hoog is. De wet bepaalt dat wij deze rekening niet mogen vergoeden. Gelukkig komt dit bijna nooit voor. Ga je naar een niet-gecontracteerde zorgverlener? Dan hangt de hoogte van de vergoeding af van je basisverzekering. Bekijk hieronder het verschil:

Zorg Vrij (combinatiepolis)

Wij vergoeden de zorg 100%. Het maakt niet uit of deze zorg wordt geleverd door een gecontracteerde of door een niet-gecontracteerde zorgverlener. Een enkele keer krijgen wij een rekening van een zorgverlener die onredelijk hoog is. De wet bepaalt dat wij deze rekening niet mogen vergoeden. Gelukkig komt dit bijna nooit voor.

Zorg Voordelig (naturapolis)
Ga je naar een gecontracteerde zorgverlener? Dan vergoedt Nationale-Nederlanden de geleverde zorg voor 100%. Kies je voor een zorgverlener waarmee Nationale-Nederlanden geen afspraken heeft gemaakt (een niet-gecontracteerde zorgverlener)? Dan vergoedt Nationale-Nederlanden 70% van de rekening, maar niet meer dan het maximumtarief.


Wat je verder moet weten

  • Als je gebruikmaakt van een leverancier waarmee Nationale-Nederlanden een overeenkomst heeft over de levering van dit materiaal hoef je vooraf geen toestemming (akkoordverklaring) te vragen van Nationale-Nederlanden.
  • Je moet de leverancier wel een medische diagnose laten zien van jouw arts. De arts heeft daarbij opgeschreven wat jouw beperkingen zijn en welke voorziening je nodig heeft.
  • Dit hulpmiddel wordt jouw eigendom. Als je het masker na twee jaar wilt vervangen, hoef je geen vervolgaanvraag bij Nationale-Nederlanden in te dienen. Je kunt meteen contact opnemen met de leverancier. Bij een niet-gecontracteerde leverancier moet je wel toestemming (een akkoordverklaring) vragen aan Nationale-Nederlanden.

Wat moet je regelen?

Heb je een akkoordverklaring nodig? Stuur dan de medische indicatie van jouw arts samen met een offerte van de leverancier in naar:

Nationale-Nederlanden 
t.a.v. Medische Beoordelingen Zorgservice 
Postbus 4016 
5004 JA Tilburg

Als je de apparatuur niet meer nodig heeft, moet je dit melden aan uw leverancier en aan de afdeling Medische Beoordelingen en Zorgservice van Nationale-Nederlanden, telefoonnummer 013 593 82 25. De apparatuur wordt dan weer bij jou opgehaald.

layf42a4bdb3d9742828599a9322bc6344f

Terug naar het overzicht van vergoedingen

Service en Contact

We kunnen je op verschillende manieren helpen.

Regel het eenvoudig zelf of neem contact met ons op.

Naar Service en Contact