Ga direct naar inhoud

Wat is een Opstalverzekering?

 • Uw huis verzekerd tot € 600.000,-
 • Schadeherstel ook ’s avonds of op zaterdag
 • Keuze uit de dekking Basis of All-in

Bereken uw premie

Sluit nu af

Opstalverzekering

Een Opstalverzekering dekt schade aan uw huis. De Opstalverzekering wordt ook wel een Woonhuisverzekering genoemd. U bent verzekerd als uw huis beschadigd raakt door iets waar u zelf niets aan kunt doen, zoals schade door brand, water of storm. Maar ook als iemand met zijn auto tegen uw gevel aanrijdt, bent u verzekerd. Bij het afsluiten van een Opstalverzekering kunt u kiezen tussen de Basis en All-in dekking.

Glasdekking

De Opstalverzekering vergoedt schade aan glas die ontstaat door brand, storm, hagel of inbraak. Wilt u ook andere glasschade verzekeren? Bijvoorbeeld schade die ontstaat doordat uw buurjongen een bal door uw ruit schiet? Sluit dan onze Glasdekking af. U bent dan ook verzekerd als ruiten breken door:

 • een ongelukje door uzelf;
 • elke andere gebeurtenis die u niet kon verwachten.

Krassen op ruiten en vocht in dubbel glas zijn niet verzekerd.

Schade aan de spullen in uw huis valt onder de Inboedelverzekering.

Bij huur of koop

Bij een huurwoning sluit de verhuurder de Opstalverzekering meestal af. Uw inboedel wordt niet gedekt door de Opstalverzekering. Wilt u uw spullen toch goed verzekeren? Dan kunt u zelf een Inboedelverzekering afsluiten.

Bij koopappartementen wordt de Opstalverzekering meestal afgesloten door de Vereniging van Eigenaren (VvE) voor het hele gebouw. Het is dan niet meer nodig om zelf uw appartement te verzekeren. Het kan voorkomen dat de VvE niet actief is. Vaak is er dan geen Opstalverzekering afgesloten. Sluit in dat geval zelf een Opstalverzekering af.

Voor welk bedrag bent u verzekerd?

Met onze Opstalverzekering bent u verzekerd tot € 600.000,- Wilt u uw woning voor een hoger bedrag verzekeren? Neem dan contact met ons op. U kunt ook contact opnemen met een onafhankelijk adviseur.

Belangrijkste kenmerken

Dit zijn de belangrijkste kenmerken van onze Opstalverzekering:

 • Per gebeurtenis is uw huis verzekerd tot € 600.000,-.
 • Er is dekking voor schade door bijvoorbeeld brand, storm, water en neerslag. Met de All-in dekking bent u daarnaast verzekerd voor bijna alle andere schade die plotseling en onverwacht ontstaat. Bijvoorbeeld als u iets laat vallen op uw tegelvloer die daardoor beschadigt.
 • U bent ook verzekerd voor kosten die u maakt voor noodreparaties. Bijvoorbeeld als uw dak door brand beschadigd is en snel gerepareerd moet worden.
 • Het is mogelijk om een aanvullende Glasdekking af te sluiten.
 • Als een bedrijf uit ons herstelnetwerk DirectHerstel uw schade kan herstellen, dan heeft u geen eigen risico.
 • U kunt de Opstalverzekering in vier stappen afsluiten.

Ook alle spullen in uw huis goed verzekeren? Wellicht is onze Inboedelverzekering geschikt voor u. De Consumentenbond raadt aan om uw huis en inboedel bij dezelfde maatschappij te verzekeren.

Profiteer van pakketkorting

Deze verzekering maakt deel uit van het ZekerheidsPakket Particulieren. Daarin kunt u verschillende verzekeringen afsluiten en profiteert u van pakketkorting. De verzekeringen zijn verdeeld in vijf rubrieken: Recht & Plicht, Wonen, Vervoer, Vrije tijd en Inkomen. Als u in twee rubrieken een verzekering kiest, dan ontvangt u 2% korting. Voor elke extra rubriek waarin u een verzekering afsluit, krijgt u 2% extra korting op de totaalpremie. Als u in alle rubrieken een verzekering afsluit, dan loopt uw pakketkorting dus op tot 8%.

Bereken uw premie


Direct zelf regelen

De Opstalverzekering sluit u snel en gemakkelijk online af. Bij schade staan we 24 uur per dag voor u klaar en helpen we u direct verder. Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op. U kunt ook contact opnemen met een onafhankelijk adviseur.

Bereken uw premie en sluit direct af