Ga direct naar inhoud

Wat is een Opstalverzekering?

 • Je huis verzekerd tot € 600.000,-
 • Schadeherstel ook ’s avonds of op zaterdag
 • Keuze uit de dekking Basis of All-in

Bereken je premie

Sluit nu af

Opstalverzekering

Een Opstalverzekering dekt schade aan je huis. De Opstalverzekering wordt ook wel een Woonhuisverzekering genoemd. Je bent met een Opstalverzekering verzekerd als je huis beschadigd raakt door iets waar je zelf niets aan kunt doen. Zoals schade door brand, water of storm. Je bent ook verzekerd als iemand met zijn auto tegen je gevel aanrijdt. Bij het afsluiten van een Opstalverzekering kun je kiezen tussen de Basis en All-in dekking.


Belangrijkste kenmerken

Dit zijn de belangrijkste kenmerken van onze Opstalverzekering:

 • Keuze uit de dekkingen Basis of All-in.
 • Per gebeurtenis verzeker je je huis tot € 600.000,-.
 • Er is dekking voor schade door bijvoorbeeld brand, storm, water en neerslag. Met de All-in dekking verzeker je je daarnaast voor bijna alle andere schade die plotseling en onverwacht ontstaat. Bijvoorbeeld als je iets laat vallen op je tegelvloer die daardoor beschadigt.
 • Je verzekert je ook voor kosten die je maakt voor noodreparaties. Bijvoorbeeld als je dak door brand beschadigt en snel gerepareerd moet worden.
 • Het is mogelijk om een aanvullende Glasdekking af te sluiten.
 • Als een bedrijf uit ons herstelnetwerk DirectHerstel je schade kan herstellen, dan heb je geen eigen risico.
 • Je kunt de Opstalverzekering in vier stappen afsluiten.

Ook alle spullen in je huis goed verzekeren? Misschien is onze Inboedelverzekering geschikt voor jou. De Consumentenbond raadt aan om je huis en inboedel bij dezelfde maatschappij te verzekeren.

Bereken je premie voor je Woonverzekeringen

Glasdekking

De Opstalverzekering vergoedt schade aan glas die ontstaat door brand, storm, hagel of inbraak. Wil je ook andere glasschade verzekeren? Bijvoorbeeld schade die ontstaat doordat je buurjongen een bal door je ruit schiet? Sluit dan onze Glasdekking af. Je bent dan ook verzekerd als ruiten breken door:

 • een ongelukje door jezelf;
 • elke andere gebeurtenis die je niet kon verwachten.

Krassen op ruiten en vocht in dubbel glas verzeker je niet met de glasdekking. Schade aan de spullen in je huis valt onder de Inboedelverzekering.

Bij huur of koop

Bij een huurwoning sluit de verhuurder de Opstalverzekering meestal af. Je inboedel verzeker je niet met de Opstalverzekering. Wil je je spullen in je huis toch goed verzekeren? Dan kun je zelf een Inboedelverzekering afsluiten.

Bij koopappartementen hoort de VvE een opstalverzekering af te sluiten. Het is dan niet meer nodig om zelf je appartement te verzekeren. Vraag wel eerst bij je VvE na of ze dit hebben gedaan. Heeft jouw VvE geen opstalverzekering afgesloten? Dan blijft het advies gezamenlijk één verzekering te sluiten. Mocht dat niet lukken, dan kun je zelf een Opstalverzekering afsluiten.

Tot welk bedrag verzekerd?

Met onze Opstalverzekering verzeker je je tot € 600.000,- Wil je je woning voor een hoger bedrag verzekeren? Neem dan contact met ons op. Je kunt ook contact opnemen met een onafhankelijk adviseur.


Profiteer van pakketkorting

Deze verzekering maakt deel uit van het ZekerheidsPakket Particulieren. Daarin kun je verschillende verzekeringen afsluiten en profiteer je van pakketkorting. De verzekeringen zijn verdeeld in vijf rubrieken: Recht & Plicht, Wonen, Vervoer, Vrije tijd en Inkomen. Als je in twee rubrieken een verzekering kiest, dan ontvang je 2% korting. Voor elke extra rubriek waarin je een verzekering afsluit, krijg je 2% extra korting op de totaalpremie. Als je in alle rubrieken een verzekering afsluit, dan kan je pakketkorting oplopen tot maar liefst 8%.

Direct zelf regelen

De Opstalverzekering sluit je snel en gemakkelijk online af. Bij schade staan we 24 uur per dag voor je klaar en helpen we je direct verder. Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op. Je kunt ook contact opnemen met een onafhankelijk adviseur.

Bereken je premie en sluit direct af

Polisvoorwaarden en verzekeringskaarten

Bekijk verzekeringskaarten

Verzekeringskaart

Dit is de Verzekeringskaart van het Verbond van Verzekeraars. Deze helpt je de Opstalverzekering van Nationale-Nederlanden te vergelijken met andere aanbieders.

Verzekeringskaart Opstalverzekering Basis

Verzekeringskaart Opstalverzekering All-in


Nationale-Nederlanden Opstalverzekering afsluiten

Bereken je premie