Ga direct naar inhoud

Dekkingen Inboedelverzekering

  • Vijf jaar de nieuwwaarde vergoed
  • Tot € 100.000,- per schadegeval verzekerd
  • Direct persoonlijke hulp bij schade

Bereken je premie

Sluit nu af

Wat verzeker je met de inboedelverzekering?

Met de Inboedelverzekering van Nationale-Nederlanden verzeker je je inboedel voor schade door bijvoorbeeld brand, diefstal, storm of water. Kies je voor de All-in dekking? Dan is ook bijna alle andere schade verzekerd die plotseling en onverwacht ontstaat. Je kunt de Inboedelverzekering uitbreiden met de dekkingen Mobiele elektronica, Buitenshuis, en Glas.


Dekkingen inboedelverzekering: Basis of All-In

In deze tabel kun je zien welke schade je verzekert met de Inboedelverzekering Basis en welke met de Inboedelverzekering All-in.

Dekking Basis All-in
Schade door brand, maar ook door rook, schroeien en blusschade
Schade door inbraak of diefstal
Schade door storm, bliksem, hagel, sneeuw of regen
Schade door vorst, bijvoorbeeld gesprongen waterleidingen
Schade door water of stoom, bijvoorbeeld uit leidingen of riolering
Schade door vandalisme of rellen
Schade aan spullen van anderen bij jou in huis, bijvoorbeeld gereedschap dat je hebt gehuurd van een bouwmarkt
Schade die je zelf veroorzaakt*. Bijvoorbeeld als je drinken over je bank morst. Of als je kind met watervaste stift op je tafel heeft getekend.

* Schade die je zelf veroorzaakt aan Mobiele elektronica (zoals smartphones, laptops, tablets en wearables devices) is uitgezonderd op de All-in dekking. Hiervoor kun je de dekking Mobiele elektronica afsluiten.


Aanvullende dekkingen

Je kunt je Inboedelverzekering uitbreiden met de volgende dekkingen:

Buitenshuis

Je camera die uit je handen glipt en op straat kapot valt. Of de gitaar van je kind die wordt gestolen. Ook buitenshuis kunnen je spullen beschadigen of gestolen worden. Door je Inboedelverzekering All-in uit te breiden met de Buitenshuisdekking ben je hier wereldwijd tegen verzekerd.

Glas

Met de Glasdekking verzeker je de schade aan ruiten in je huis. Handig als je zoontje per ongeluk een bal door de ruit schiet. Of als je het glas in lood van de woonkamerdeur beschadigt tijdens het verplaatsen van een meubel.

Onder onze glasdekking valt glas in ramen en deuren. En je verzekert ook ruiten van kunststof en glas in lood.

Mobiele elektronica

Met de dekking Mobiele elektronica zijn smartphones, tablets, laptops en wearable devices uitgebreider verzekerd dan met de Inboedelverzekering. Je bent dan ook verzekerd voor schade die je per ongeluk zelf veroorzaakt, bijvoorbeeld door vallen en stoten. Met de dekking Mobiele elektronica is het hele gezin in huis, buitenshuis en op reis verzekerd tot € 7.500,-.

Heb je je spullen tweedehands gekocht of kan de schade niet worden gerepareerd? Dan vergoeden we de nieuwwaarde tot en met vijf jaar na aanschaf. Je krijgt dan een bedrag om hetzelfde of een gelijkwaardig product nieuw te kunnen kopen. Na vijf jaar vergoeden we de vervangingswaarde.


Ook verzekerd voor extra kosten

Bij zowel de dekking Basis als All-in verzeker je je voor sommige extra kosten. Wij vergoeden bijvoorbeeld de kosten die je maakt:

  • om je woning op te ruimen als er schade is;
  • om de schade te beperken;
  • als je tijdelijk niet in je huis kunt wonen.

Als je de schade zelf gaat repareren, neem dan eerst contact met ons op. We stellen dan samen met jou het schadebedrag vast. Ook kijken we samen met jou of de inboedelverzekering de schade dekt. En of je een vergoeding voor je eigen reparatie krijgt.


We betalen soms minder dan de kosten van de schade

Je spullen verzeker je tot € 100.000,- per schadegeval. Sommige spullen zijn voor een lager bedrag verzekerd. Een overzicht met de belangrijkste maximale vergoedingen staat hieronder.

Inboedel Basis All-in
Maximale vergoeding per gebeurtenis (maar niet als hieronder of in de polisvoorwaarden anders wordt genoemd) € 100.000,- € 100.000,-
Sieraden, inclusief horloges € 5.000,- € 15.000,-
Bijzondere bezittingen: verzamelingen, kunst, antiek en muziekinstrumenten € 15.000,- € 15.000,-
Audiovisuele en computerapparatuur € 7.500,- € 15.000,-
Mobiele elektronica (m.u.v. schade die je zelf veroorzaakt, dit is verzekerd met de dekking Mobiele elektronica) € 7.500,- € 7.500,-
Huurdersbelang (veranderingen die je hebt aangebracht aan je huurappartement) € 10.000,- € 20.000,-
Eigenarenbelang (veranderingen die je hebt aangebracht aan je koopappartement) € 10.000,- € 20.000,-
Kosten die je maakt omdat je door schade, die door de Inboedelverzekering wordt gedekt, tijdelijk niet in je huis kunt wonen € 5.000,- € 5.000,-
Zakelijke inventaris € 2.000,- (zonder btw) € 2.000,- (zonder btw)

Als je meer wilt weten over de dekking van de Inboedelverzekering, kijk dan in onze polisvoorwaarden.


Vergoeding

Bij schade vergoeden we de nieuwwaarde of de vervangingswaarde:

  • Bij nieuwwaarde vergoeden we het bedrag dat je nodig hebt om de beschadigde spullen nieuw in de winkel te kopen.
  • Bij de vervangingswaarde ontvang je het bedrag dat nodig is om de beschadigde spullen te vervangen door vergelijkbare spullen. We bekijken dan wat het kost om spullen te kopen die even oud zijn.

Hieronder zie je wanneer wij de vervangingswaarde of nieuwwaarde vergoeden.

Situatie Vergoeding
Spullen tot en met vijf jaar Nieuwwaarde
Spullen van zes jaar en ouder Vervangingswaarde
Spullen die je niet gebruikt, maar hebt opgeslagen of tweedehands aangeschafte spullen Vervangingswaarde
Bromfietsen, caravans, aanhangwagens, vaartuigen en accessoires daarvan Vervangingswaarde
Spullen die je hebt gehuurd Vervangingswaarde
  • Voorbeeld nieuwwaarde: Je hebt vier jaar geleden een wasmachine gekocht voor € 1.000,-. Je wasmachine raakt onherstelbaar beschadigd door brand. Een vergelijkbare wasmachine kost nu nieuw € 800,-. Je krijgt dan van ons € 800,- vergoed. Voor dit bedrag kun je een nieuwe, gelijkwaardige, wasmachine kopen.
  • Voorbeeld vervangingswaarde: Je hebt acht jaar geleden een wasmachine gekocht voor € 1.250,-. Je wasmachine raakt onherstelbaar beschadigd door brand. Je wasmachine is na elf jaar nog € 250,- waard. Je krijgt dan van ons € 250,- vergoed.

Direct geregeld

Wil je een aanvullende dekking afsluiten bij je Inboedelverzekering? Chat met ons of bel ons op 088 663 06 63. We zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.00 uur tot 18.00 uur.


Nationale-Nederlanden Inboedelverzekering afsluiten

Bereken je premie


Alles voor een fijn en veilig thuis

Sporten, verhuizen, je kind veilig buiten laten spelen of je mobiele apparaten schadevrij houden? Wij geven je tips en inspiratie voor een fijn en veilig thuis.

Meer tips en inspiratie