Ga direct naar inhoud

Woonverzekering

 • Je woning en spullen goed verzekerd
 • Je woonverzekering sluit je eenvoudig online af
 • Kies zelf hoe je verzekerd wilt zijn: Basis of All risk

Woonverzekering

Een Woonverzekering bestaat uit een Opstalverzekering en een Inboedelverzekering. Deze verzekeringen dekken schades die veel voorkomen aan je woning (ook wel ‘opstal’ genoemd). En de spullen die erin staan (ook wel ‘inboedel’ genoemd). Denk hierbij aan brand, inbraak of diefstal, storm en waterschade.


Deze verzekeringen vallen onder de Woonverzekering van Nationale-Nederlanden:


Opstalverzekering:
je koopwoning

De Opstalverzekering (soms ook ‘woonhuisverzekering’ genoemd) vergoedt de meest voorkomende schades aan je koopwoning. Zoals brand, water, blikseminslag of storm. Heb je aan je huis een garage of heb je een schuur of tuinhuisje in je tuin? Met de Opstalverzekering verzeker je dit ook.

 • Inclusief garantie tegen onderverzekering
 • Uit te breiden met de module Glas
 • Hulp van Schademanager Thuis bij ingrijpende schade

Meer over de Opstalverzekering

Inboedelverzekering:
je spullen

De Inboedelverzekering vergoedt de meest voorkomende schades aan de spullen in je (koop- of huur)woning, tuin en schuur. Zoals brand of diefstal. Onder je inboedel vallen onder andere je meubels, woonaccessoires, televisie en kleding.

 • Tot € 150.000,- verzekerd
 • Uit te breiden met o.a.: Buitenshuisdekking voor schade onderweg
 • Kies zelf hoe je verzekerd wilt zijn: Basis of All risk

Meer over de Inboedelverzekering

We geven hier alleen een samenvatting van de dekkingen. In de polisvoorwaarden van de Woonverzekering lees je precies wat wel en niet gedekt is.


Inboedelverzekering of opstalverzekering

De Woonverzekering van Nationale-Nederlanden bestaat uit de Inboedelverzekering en de Opstalverzekering. Maar wat is eigenlijk het verschil tussen deze twee verzekeringen?

Met een inboedelverzekering verzeker je je voor diefstal en schade aan de spullen in je koop- of huurhuis. Deze verzekering is niet verplicht, maar biedt wel extra zekerheid als er iets misgaat in huis.

Met de Opstalverzekering ben je verzekerd voor schade aan je huis. Deze verzekering hoef je alleen af te sluiten als je een koophuis hebt. Sommige banken verplichten een opstalverzekering als je een hypotheek afsluit. Heb je een appartement gekocht? Dan is de opstalverzekering soms al voor het hele gebouw geregeld via de VvE.


Eigen risico

Kies zelf je eigen risico. Wil je per gebeurtenis de volledige schade vergoed krijgen, dan is het verstandig geen eigen risico te nemen. Kies je wel voor een eigen risico? Dan krijg je korting op je premie.

Wat is het eigen risico op de Inboedelverzekering?

Bij de Inboedelverzekering kun je kiezen uit een eigen risico van € 0,- of een eigen risico van € 100,- per gebeurtenis. Kies je voor een eigen risico van € 100,-? En kan de schade hersteld worden door één van de bedrijven uit ons professionele schadeherstelnetwerk? Dan betaal je tóch geen eigen risico.

Wat is het eigen risico op de Opstalverzekering?

Bij de Opstalverzekering kies je uit een eigen risico van € 0,- of een eigen risico van € 100,- per gebeurtenis. Kies je voor een eigen risico van € 100,-? En kan de schade hersteld worden door één van de bedrijven uit ons professionele schadeherstelnetwerk? Dan betaal je geen eigen risico. Dit geldt niet voor schade door extreem weer (storm en/of hevige lokale neerslag en/of stortregens). Dan geldt altijd een eigen risico van € 250,-.

Je bemiddelaar

Nationale-Nederlanden Bank N.V. is de bemiddelaar van deze verzekering. Je sluit de Woonverzekering eenvoudig online via ons af zonder advies. Wij brengen deze verzekering onder bij de verzekeraar Nationale-Nederlanden Schadeverzekering Maatschappij N.V. Wijzigingen regel je ook via ons. Wij ontvangen een vast percentage van je premie als provisie.

Lees meer over je bemiddelaar

Wil je liever advies?

Dan kun je terecht bij een onafhankelijk adviseur. Dit is een andere Woonverzekering van Nationale-Nederlanden dan op nn.nl wordt aangeboden met andere dekkingen en voorwaarden.

Meer informatie

Overstappen naar Nationale-Nederlanden

Overstappen naar de Woonverzekering van Nationale-Nederlanden? Met de online overstapservice regel je het eenvoudig zelf.

 • Helemaal gratis
 • Direct alles geregeld
 • Gemakkelijk en snel overstappen

Bekijk de gratis overstapservice

Kunnen wij je helpen?

We zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur.

Nationale-Nederlanden Bank is de bemiddelaar voor je schadeverzekering bij Nationale-Nederlanden. Om je goed te helpen, brengen we je in contact met een medewerker van Nationale-Nederlanden Schadeverzekeringen.