Ga direct naar inhoud

Kosten Autoverzekering

 • Tot 80% korting bij schadevrij rijden
 • Bepaal zelf uw eigen risico
 • Niet tevreden, vier maanden premie terug

Bereken uw premie

Sluit nu af

Wat is de premie per maand?

Bij de Autoverzekering van Nationale-Nederlanden kiest u zelf hoe uitgebreid u zich verzekert. Voor elke verzekering geldt: hoe uitgebreider de dekking, hoe hoger de premie. Daarnaast hangt de hoogte van de premie onder andere af van het type auto en uw persoonlijke situatie.

Dekking en premie autoverzekering

Met een Autoverzekering verzekert u zich tegen schade die u met uw auto toebrengt aan anderen. Maar u kunt zich ook verzekeren tegen schade aan uw eigen auto door bijvoorbeeld brand, hagel, diefstal en ruitbreuk. Ook de schade aan uw auto die u zelf veroorzaakt, bijvoorbeeld doordat u tegen een paaltje rijdt, kunt u verzekeren.

De premie voor deze verzekering is niet voor iedereen hetzelfde. De premie hangt af van onder andere:

 • uw woonplaats
 • uw leeftijd
 • het aantal kilometers dat u per jaar rijdt
 • het type auto
 • de dekking van uw verzekering (WA, WA Extra of WA Casco)
 • het aantal schadevrije jaren dat u heeft opgebouwdKies uw eigen risico

U bepaalt zelf de hoogte van uw eigen risico. Mét eigen risico is uw premie lager. Bij schade betaalt u dan een deel zelf. Zónder eigen risico vergoeden wij in de meeste gevallen uw volledige schadebedrag.

Lees verder

Schadevrije jaren

Heeft u in een verzekeringsjaar geen schade? Dan krijgt u er een schadevrij jaar bij. Hierdoor krijgt u korting op de premie. Dit noemen we de bonus-malusregeling, ook wel bekend als de no-claimkorting. Hoe meer schadevrije jaren, hoe hoger de korting. Uw voordeel kan oplopen tot 80%. Uw korting kan omlaag gaan als u schade claimt.

Voordeel bij het verzekeren van meerdere auto’s

U en de partner waarmee u samenwoont kunnen extra auto’s bij ons verzekeren. Voor de extra auto profiteert u van korting. Voor iedere extra auto geldt bij het afsluiten van de verzekering namelijk hetzelfde aantal schadevrije jaren als voor de eerste auto waarvoor u de Autoverzekering afsloot.

Profiteer van pakketkorting

Deze verzekering maakt deel uit van het ZekerheidsPakket Particulieren. Daarin kunt u verschillende verzekeringen afsluiten en profiteert u van pakketkorting. De verzekeringen zijn verdeeld in vijf rubrieken: Recht & Plicht, Wonen, Vervoer, Vrije tijd en Inkomen. Als u in twee rubrieken een verzekering kiest, dan ontvangt u 2% korting. Voor elke extra rubriek waarin u een verzekering afsluit, krijgt u 2% extra korting op de totaalpremie. Als u in alle rubrieken een verzekering afsluit, dan loopt uw pakketkorting dus op tot 8%.

Sluit u een Autoverzekering af, én een verzekering in de rubriek Wonen? Dan krijgt u 4% extra korting op de premie van de Autoverzekering. Uw korting op de Autoverzekering kan dus oplopen tot maar liefst 12%.

Korting bij betaling

U betaalt één totaalpremie voor uw ZekerheidsPakket Particulieren. Sluit u het pakket rechtstreeks bij Nationale-Nederlanden af? Dan betaalt u de premie per maand.

U kunt de verzekeringen in het ZekerheidsPakket Particulieren ook afsluiten via uw verzekeringsadviseur. U kunt dan per maand, per kwartaal of jaarlijks betalen. Betaalt u per kwartaal of per jaar? Dan profiteert u van de volgende korting:

 • Betalen per jaar: 3% korting
 • Betalen per kwartaal: 1,5% korting

Bereken de premie van uw Autoverzekering

U sluit uw Autoverzekering af door uw kenteken en persoonlijke gegevens in te vullen. Kies vervolgens welke dekking het beste bij u past. U ziet hierna direct wat uw premie is. U kunt de verzekering dan direct afsluiten.

Bereken uw premie


Voordeel bij het verzekeren van meerdere auto's

Voor iedere volgende gezinsauto die u verzekert bij Nationale-Nederlanden gelden dezelfde schadevrije jaren als voor uw eerste auto die verzekerd is met de Autoverzekering Nationale-Nederlanden. U krijgt dus dezelfde procentuele korting op uw premie.

Kunnen wij u helpen?

Heeft u vragen over de Autoverzekering?

Wilt u schade melden?