Ga direct naar inhoud

Dekkingen Autoverzekering

De dekking voor de Nationale-Nederlanden Autoverzekering heeft drie keuzes: WA dekking, dekking WA Extra en WA Casco dekking.

Standaard bij deze autoverzekering

Met de Nationale-Nederlanden Autoverzekering krijgt u standaard al veel voordelen waarbij het niet uitmaakt welke dekking u heeft. Zo heeft u recht op 24 uur per dag hulpverlening, ook in het weekend en in het buitenland. Bovendien wordt u bij schade persoonlijk verder geholpen door een ervaren schademanager.

WA Dekking

De WA dekking, voluit Wettelijke Aansprakelijkheid, is verplicht voor iedere auto. Met deze dekking bent u verzekerd wanneer u met uw auto schade toebrengt aan iemand anders of aan de auto of andere eigendommen van diegene. Veel mensen kiezen een WA dekking als hun auto al wat ouder is. Bijvoorbeeld wanneer de auto ouder dan 11 jaar is. Lees meer over de WA dekking.

Verwar de WA dekking op uw autoverzekering overigens niet met een Aansprakelijkheidsverzekering. Het verschil leggen we uit op de pagina Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering (WA) of Aansprakelijkheidsverzekering?

Dekking WA Extra

Bovenop de WA dekking bent u met de dekking WA Extra ook verzekerd voor schade aan uw auto waaraan u zelf weinig tot niks kunt doen. Schade door hagel bijvoorbeeld. Of diefstal van uw auto. De dekking WA Extra wordt ook wel beperkt casco genoemd. Veel mensen kiezen een WA Extra dekking als hun auto tussen de 8 en 11 jaar oud is. Lees meer over de WA Extra dekking.

Dekking WA Casco

De dekking WA Casco is het meest uitgebreid en dekt ook schades aan uw auto die u zelf maakt. Zonder opzet uiteraard. De dekking WA Casco wordt ook wel Volledig Casco of All Risk-dekking genoemd. Veel mensen kiezen voor de WA Casco dekking als hun auto jonger is dan 8 jaar. Lees meer over de WA Casco dekking.

Aanvullende dekkingen

U kunt de autoverzekering van Nationale-Nederlanden met drie aanvullende dekkingen uitbreiden. Met de Schadeverzekering Inzittenden vergoeden we schade aan spullen en letselschade van zowel bestuurder als passagiers.

Ontstaat er een conflict bij een ongeluk, bijvoorbeeld door een discussie over de aansprakelijkheid, dan biedt de Rechtsbijstandverzekering Motorrijtuigen uitkomst.


Wat valt niet onder de dekking Autoverzekering?

Met uw autoverzekering bent u bijvoorbeeld niet verzekerd voor:

  • Spullen die u in de auto vervoert. Worden deze spullen overigens gestolen uit uw auto, dan kan mogelijk de Inboedelverzekering dekking bieden;
  • Schade die ontstaat als de bestuurder geen geldig rijbewijs heeft of onder invloed is van alcohol, medicijnen of drugs;
  • Schade doordat u deelneemt aan een race;
  • Schade wanneer u de auto gebruikt als taxi of leaseauto.

Voorwaarden Autoverzekering

Wilt u uitgebreide informatie over de dekking van de Nationale-Nederlanden Autoverzekering, raadpleeg dan de Voorwaarden Autoverzekering.

Nationale-Nederlanden Autoverzekering afsluiten


Nationale-Nederlanden Autoverzekering

Bereken uw premie

Meer over de autoverzekering

Kunnen wij je helpen?