Ga direct naar inhoud
Welke dekking past het beste bij jou auto? WA, WA Extra en WA Casco (Allrisk)?

Dekkingen Autoverzekering

  • Keuze uit de dekkingen: WA, WA Extra en WA Casco
  • Tot maar liefst 80% no-claimkorting
  • Breid je verzekering uit met de aanvullende dekkingen

Bereken je premie

Sluit nu af

Welke dekking past bij mijn auto?

Wil je weten welke dekkingen het beste bij jouw auto passen? Bij een Autoverzekering heb je de keuze uit drie verschillende dekkingen: WA, WA Extra en WA Casco (Allrisk). Daarnaast kun je ook nog kiezen voor een aantal aanvullende dekkingen.


Standaard bij onze Autoverzekering

  • Gedekt voor schade aan de auto en spullen van anderen als je daarvoor aansprakelijk bent.
  • 24/7 hulp bij ongelukken, ook in het weekend en in het buitenland.
  • Bij schade persoonlijk geholpen door een schademanager.

Bereken de premie voor je Autoverzekering

Waarvoor ben je verzekerd met de dekking WA?

De dekking WA, voluit Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering, is verplicht voor iedere auto. Met deze dekking ben je verzekerd wanneer je met jouw auto schade veroorzaakt aan de auto of spullen van iemand anders als je hiervoor aansprakelijk bent. Veel mensen kiezen een WA dekking als hun auto al wat ouder is, bijvoorbeeld als de auto ouder dan 9 jaar is.  Lees meer over de WA dekking.

De WA dekking van je Autoverzekering is niet hetzelfde als een Aansprakelijkheidsverzekering. Benieuwd naar het verschil tussen deze twee verzekeringen? Het verschil leggen we uit op de pagina Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering (WA) of Aansprakelijkheidsverzekering?

Waarvoor ben je verzekerd met de dekking WA Extra?

Met de dekking WA Extra ben je verzekerd wanneer je met jouw auto schade veroorzaakt aan de auto of spullen van anderen. Maar ook voor schade aan je eigen auto bij bijvoorbeeld ruitbreuk, schade door hagel of storm, diefstal of het in brand vliegen van je auto. De dekking WA Extra wordt ook wel WA beperkt casco genoemd. Veel mensen kiezen een WA Extra dekking als hun auto tussen de 6 en 8 jaar oud is. Lees meer over de WA Extra dekking.

Waarvoor ben je verzekerd met de dekking WA Casco (Allrisk)?

De dekking WA Casco wordt ook wel Volledig Casco of Allrisk dekking genoemd. Deze dekking is het meest uitgebreid en dekt ook schades aan je eigen auto die je per ongeluk zelf veroorzaakt. Veel mensen kiezen voor de WA Casco dekking als hun auto jonger dan 6 jaar oud is. Lees meer over de WA Casco dekking.

Aanvullende dekkingen

Je kunt de Autoverzekering van Nationale-Nederlanden met aanvullende dekkingen uitbreiden. Met de SchadeVerzekering Inzittenden vergoeden we schade aan spullen en letselschade van zowel bestuurder als passagiers. Het maakt daarbij niet uit wie er schuldig was aan het ongeluk.

Ontstaat er een conflict bij het kopen of verkopen van je auto of bij een ongeluk, bijvoorbeeld over de aansprakelijkheid, dan biedt de Rechtsbijstandverzekering Motorrijtuigen uitkomst.

Kosten autoverzekering

De kosten van een Autoverzekering hangen af van welke dekking je kiest. De WA dekking is het minst uitgebreid en dus betaal je een lagere premie. Voor de WA Casco (Allrisk) betaal je het meest. Je kunt tot 80% korting krijgen op jouw Autoverzekering als je schadevrije jaren hebt. Bij meer dan 15 schadevrije jaren heb je recht op het hoogste kortingspercentage. Claim je één schade? Dan val je altijd terug naar 10 schadevrije jaren, maar houd je de maximale no-claimkorting van 80%.


Nationale-Nederlanden Autoverzekering afsluiten


Bereken je premie zonder kenteken

uniqueid