Ga direct naar inhoud

Wat is vermogensbeheer?

 • Laat je geld beleggen door onze beleggingsexperts
 • Met het risico dat bij jou past
 • Begin al vanaf € 50,- per maand of € 1.000,- eenmalig

Bereken wat beleggen je kan opleveren

Bij vermogensbeheer laat je jouw vermogen beleggen door een externe partij. Zij voeren het beheer van je vermogen uit. Zo'n externe partij noemen we 'vermogensbeheerder' en kan een bank, verzekeraar of zelfstandige vermogensbeheerder zijn. Vermogensbeheerders zijn gespecialiseerd in beleggen met een zo goed mogelijk rendement. Voor iedereen die de risico’s van beleggen kan en wil dragen, is vermogensbeheer beschikbaar.

Begin al vanaf € 50,- per maand of € 1.000,- eenmalig

Vroeger had je vaak een vermogen van minimaal € 100.000,- nodig om je geld te laten beleggen door een vermogensbeheerder. Tegenwoordig ligt dit bedrag veel lager en is vermogensbeheer een stuk toegankelijker. Het minimale bedrag waarmee je kunt starten met beleggen verschilt per vermogensbeheerder. Bij Nationale-Nederlanden kun je al beginnen met Beheerd Beleggen vanaf € 50,- per maand. Of met een eenmalige inleg van € 1.000,- of meer. Natuurlijk kun je ook met grotere bedragen beginnen. Is de waarde van je belegd vermogen hoger dan € 200.000,-? Dan betaal je geen beheerkosten aan ons over het belegd vermogen boven dit bedrag. Hieronder leggen we uit hoe het werkt, wat wij voor jou doen en wat je zelf doet.

Voordelen van vermogensbeheer

Je kunt je vermogen bij Nationale-Nederlanden laten beleggen met Beheerd Beleggen. Deze vorm van vermogensbeheer heeft meerdere voordelen:

 • Je bespaart veel tijd, want onze beleggingsexperts nemen je het werk uit handen.
 • Je geld wordt belegd met de kennis en ervaring van onze beleggingsexperts.
 • Onze beleggingsexperts beleggen je vermogen binnen het risico dat bij jouw profiel past.
 • Onze lifecycle-methode bouwt je risico af: hoe dichterbij je doeldatum, hoe minder risico.
 • Je hebt altijd en overal online inzicht in de resultaten van je beleggingen.
 • We houden je op de hoogte van de ontwikkelingen op de beurs.


Vermogensbeheer bespaart tijd

Vermogensbeheer is ideaal als je weinig tijd of kennis heeft om zelf te beleggen. Dankzij vermogensbeheer hoef je zelf geen doorgewinterde belegger te zijn of te worden.

Onze experts volgen dagelijks de ontwikkelingen in de markt. Ook passen zij je portefeuille aan als dat nodig is. Dat heeft voor jou als voordeel dat je niet zelf de beleggingsbeslissingen hoeft te nemen. Dit scheelt naast tijd ook energie en onrust. Door economische veranderingen kan de waarde van je beleggingen namelijk schommelen. Daar moet je mee kunnen omgaan.

Kennis en ervaring met vermogensbeheer

Onze beleggingsexperts hebben gemiddeld ruim 25 jaar ervaring met het beleggen van geld op een verstandige manier. Wat je doel ook is, zij stellen voor jou de best mogelijke beleggingsportefeuille samen. En je bepaalt zelf voor welk doel je vermogen opbouwt, hoeveel je inlegt en wanneer je jouw doel bereikt wilt hebben.

Risico dat past bij je beleggingsprofiel

Tijdens de aanvraag van Beheerd Beleggen vul je de vragenlijst ‘Beleggingsprofiel’ in. Dit is een uitgebreide inventarisatie van je situatie. Uit je antwoorden blijkt hoeveel risico je wilt en kunt nemen met je inleg en wat je financiële ruimte is. We vragen je bijvoorbeeld wat je belangrijkste bron van inkomsten is en welke vaste lasten je betaalt. En of je een financiële buffer hebt en wat je voorkeuren zijn op het gebied van duurzaamheid. Op basis van deze vragenlijst stellen wij het beleggingsprofiel vast dat het beste bij jou past. Met dit beleggingsprofiel gaan we voor jou beleggen.

Afbouw van risico met de lifecycle-methode

Als je belegt voor een bepaald doel, zoals aanvulling op je pensioen of aflossing van je hypotheek, passen we de lifecycle-methode toe. Naarmate je dichterbij je doeldatum komt, nemen we steeds minder risico. De doeldatum is de datum waarop je over jouw vermogen wilt beschikken. Hoe dichterbij je doeldatum, des te minder tijd we hebben om eventuele beleggingsverliezen goed te maken. Zo verkleinen we de kans dat eventuele negatieve beleggingsresultaten je opgebouwde kapitaal kort voor je doeldatum nog in gevaar brengen. Dit doen we door je profiel aan te passen naar een profiel met minder risico.

Beleg je niet voor een bepaald doel? Dan kun je lifecycle zelf aan- of uitzetten. Beleg je om je hypotheek af te lossen of om pensioen op te bouwen? Dan staat lifecycle sowieso aan. Danny Samuels, beleggingsexpert bij Nationale-Nederlanden, geeft meer uitleg over de lifecycle-methode en beleggingsfondsen van Beheerd Beleggen.


Altijd online inzicht in je resultaten

Er wordt dus veel voor je gedaan bij vermogensbeheer. Wat je zelf kunt doen bij Beheerd Beleggen is in mijn.nn en in de NN App bekijken hoe het met je beleggingen gaat. Je ziet de actuele waarde van je beleggingsportefeuille, het behaalde rendement, de vermogensopbouw en het verwachte vermogen.

Verandert je financiële situatie? Vul dan de vragenlijst 'Beleggingsprofiel' opnieuw in. Misschien heb je meer inkomen, of juist minder. Wij checken dan of je beleggingsprofiel nog bij je past. Met een actueel beleggingsprofiel loop je geen onnodig risico. Daarom vragen wij je ieder jaar om deze vragenlijst opnieuw in te vullen als je dit niet zelf al heeft gedaan.

Je kunt wijzigingen online doorgeven in mijn.nn of in de NN App. Verder kun je Beheerd Beleggen dagelijks opzeggen.

Op de hoogte van je beleggingen en ontwikkelingen op de beurs

Je ontvangt elk kwartaal een update waarin je ziet hoe het met je beleggingen gaat. Ben je daarnaast geïnteresseerd in de ontwikkelingen op de financiële markten? Die komen ook ruimschoots aan bod in de kwartaalupdate. Zo bepaal je zelf in welke mate je op de hoogte blijft van je beleggingen.

Bij bijzondere gebeurtenissen zoals een plotselinge economische ontwikkeling, sturen we je een nieuwsupdate. Zo’n plotselinge ontwikkeling kan namelijk invloed hebben op de waarde van je beleggingen.

Nadelen van vermogensbeheer

Kosten

Vermogensbeheer heeft als nadeel dat het kosten met zich meebrengt. Deze bestaan uit:

 • de kosten die wij jou in rekening brengen voor het beheer van je vermogen;
 • de kosten van de beleggingsfondsen waarin je belegt. Maar die maak je ook wanneer je zelf belegt in fondsen.

Bereken de verwachte kosten van een jaar Beheerd Beleggen.

Risico's

Beleggingsrisico’s vormen een ander nadeel. Financiële risico’s horen bij beleggen en bij vermogensbeheer. Je kunt je geld geheel of gedeeltelijk kwijtraken. Lees daarom voordat je start met Beheerd Beleggen wat de beleggingsrisico’s zijn.

Wat kun je bereiken met vermogensbeheer?

Ben je benieuwd welk resultaat je kunt bereiken met vermogensbeheer in de vorm van Beheerd Beleggen? Dat kun je nu eenvoudig berekenen.

Bereken wat beleggen je kan opleveren

Lees meer over Beheerd Beleggen