Ga direct naar inhoud

Kosten Beheerd Beleggen

Wat zijn de kosten voor Beheerd Beleggen?

Beleggen brengt kosten met zich mee. Deze kosten bestaan uit de kosten die wij bij u in rekening brengen en de kosten van de beleggingsfondsen waarin u belegt. Op deze pagina vindt u een handige tool waarmee u snel kunt zien welke kosten u kunt verwachten als u bij ons een Beheerd Beleggen rekening opent.

Kosten die Nationale-Nederlanden in rekening brengt

U betaalt kosten voor het beheer van uw vermogen. Deze beheerkosten zijn een percentage van uw belegd vermogen. Wij rekenen geen kosten voor transacties, het storten of opnemen van geld en het eventueel opzeggen van uw beleggingsrekening.

Vaste beheerkosten

Per jaar betaalt u vaste beheerkosten van 1% van de waarde van uw belegd vermogen. U betaalt minimaal € 3,75 per kwartaal en maximaal € 2.000,- per jaar. Is de gemiddelde waarde op uw beleggingsrekening in een kwartaal lager dan € 1.500,-? Dan betaalt u door deze minimale kosten meer dan 1% aan kosten in dat kwartaal.

Wij berekenen de kosten per dag

We berekenen de kosten die u moet betalen per dag. Om dat te doen bepalen we de waarde van uw belegd vermogen aan het einde van die dag. Over deze waarde berekenen wij de kosten.

Rekenvoorbeeld

  • De waarde van uw belegd vermogen aan het einde van de dag is € 10.000,-.
  • U betaalt daarover 1% kosten per jaar. Dit is 1% van € 10.000 = € 100,-.
  • De kosten voor die dag zijn dan € 100,- / 365 = € 0,27.

Wij brengen de kosten per kwartaal in rekening

We tellen de berekende kosten per dag elk kwartaal bij elkaar op. Op de eerste dag van een kwartaal schrijven we de kosten voor het vorige kwartaal af van uw beleggingsrekening. Als er op dat moment onvoldoende liquide middelen op uw beleggingsrekening staan om deze kosten te betalen, dan verkopen we een deel van uw beleggingen. Met de opbrengst hiervan betaalt u dan deze kosten.

Kosten van de beleggingsfondsen

De aanbieders van de beleggingsfondsen waarin wij voor u beleggen, maken ook kosten. De kosten verschillen per beleggingsfonds en zijn verwerkt in de koers van het fonds. In mijn.nn vindt u per fonds een link naar de Essentiële Beleggersinformatie (EBI) met daarin de kosten van het fonds. Nationale-Nederlanden ontvangt geen vergoedingen van de beleggingsfondsen waarin wij voor u beleggen.


 

Online inzicht en kunnen wijzigen

U kunt de ontwikkelingen van uw beleggingen online volgen via uw persoonlijke beveiligde omgeving en de NN App.