Ga direct naar inhoud

De risico’s van beleggen

Welke vorm van beleggen je ook kiest, risico’s horen bij beleggen. Ook als je dit uitbesteedt met Beheerd Beleggen. De risico’s die je loopt bij Beheerd Beleggen worden toegelicht in onze productvoorwaarden. Deze vind je onderaan deze pagina.

Bereid je goed voor

Het is belangrijk je goed voor te bereiden voordat je start met beleggen. Bedenk van te voren wat je doelen zijn. Beleg je bijvoorbeeld om vermogen op te bouwen voor een wereldreis of voor de studie van je kinderen? Of voor extra inkomsten na je pensioen? Heel belangrijk is dit: het geld waarmee je belegt, moet je voor langere tijd kunnen missen. Denk daarbij aan minimaal vier jaar.

Rendement en risico

Bij beleggen gaat het om rendement en risico. Die twee hangen sterk samen. In het algemeen geldt: beleggingen waarvan je een hoog rendement kunt verwachten, brengen een hoog risico met zich mee. Beleggingen met minder risico, leveren meestal minder op. Als je genoegen neemt met een lager verwacht rendement, dan kun je ook minder risico nemen.

Bedenk hoeveel risico je wilt lopen

Bedenk voordat je gaat beleggen ook wat je verwachtingen zijn. Welk verlies ben je bereid te accepteren op het geld dat je inlegt?