Ga direct naar inhoud

Bij beleggen horen risico’s

Welke vorm van beleggen u ook kiest, risico’s horen bij beleggen. Houd er daarom altijd rekening mee dat u met beleggen risico’s loopt, ook als u dit uitbesteedt met Beheerd Beleggen. De risico’s die u loopt bij Beheerd Beleggen worden toegelicht in onze productvoorwaarden:

Bereid u goed voor

Het is belangrijk om u goed voor te bereiden voordat u start met beleggen. Bedenk voordat u gaat beleggen wat uw doelen zijn. Belegt u bijvoorbeeld om vermogen op te bouwen voor een wereldreis, voor de studie van uw kinderen of om extra inkomsten te hebben na uw pensioen? Heel belangrijk is dit: het geld waarmee u belegt, moet u voor langere tijd kunnen missen. Denk daarbij aan minimaal vier jaar.

Rendement en risico

Bij beleggen gaat het om rendement en risico. Die twee hangen sterk samen. In het algemeen geldt: beleggingen waarvan u een hoog rendement kunt verwachten, brengen een hoog risico met zich mee. Beleggingen met minder risico, leveren meestal minder op. Als u genoegen neemt met een lager verwacht rendement, dan kunt u ook minder risico nemen.

Bedenk hoeveel risico u wilt lopen

Bedenk voordat u gaat beleggen ook wat uw verwachtingen zijn. Welk verlies bent u bereid te accepteren op het geld dat u inlegt?