Ga direct naar: inhoud

Waarom beleggen?

  • Optimale spreiding van uw vermogen
  • Samen met of door beleggingsexperts
  • Beleggen op basis van uw profiel

Oordeel zelf en lees de 4 redenen om te beleggen

U wilt nu al vermogen opbouwen om op lange termijn uw doelen te kunnen realiseren. Een tweede huis, eerder stoppen met werken of een extra aanvulling voor uw oude dag. Onze oplossing voor beleggen bestaat uit vermogensbeheer door middel van modelportefeuilles met beleggingsfondsen. Waarom bij ons beleggen? Oordeel zelf en lees de 4 redenen om bij ons te beleggen.

1. Beleggingsfondsen bieden potentieel rendement

Op lange termijn biedt beleggen een hoger potentieel rendement dan sparen. Risico en rendement hangen sterk met elkaar samen. Als u voor een hoger rendement wil gaan op langere termijn, betekent dat risico.

2. Beleggingsfondsen bieden spreiding

Een investering in een beleggingsfonds kan zorgen dat er een goede spreiding ontstaat over diverse sectoren, landen en bedrijven. Een beleggingsfonds belegt over het algemeen in enkele tientallen tot soms honderden verschillende aandelen of obligaties. Er bestaan tienduizenden beleggingsfondsen. Het kost veel tijd en energie om interessante fondsen te selecteren. Nationale-Nederlanden doet dat graag voor u.

3. Selectie van beleggingsfondsen door experts

Een team van ervaren beleggingsexperts van Nationale-Nederlanden is verantwoordelijk voor de keuze van de beleggingsfondsen. Zij maken daarbij gebruik van gerenommeerde fondshuizen. Wereldwijd zoeken ze per categorie naar de best presterende fondsen. Ze volgen dagelijks de ontwikkelingen op de beurs en handelen daarnaar.

4. Beleggen op een manier die past bij uw beleggingsprofiel

Uw beleggingsprofiel geeft aan wat voor belegger u bent en welk beleggingsrisico u kunt en wilt lopen. Dit profiel is de basis van uw portefeuille met verschillende soorten beleggingen (bijvoorbeeld aandelenfondsen en obligatiefondsen). Uw profiel kan in de loop van de tijd wijzigen. Het is dan ook verstandig elk jaar uw beleggingsprofiel opnieuw te bekijken.

De basis van uw beleggingsportefeuille

Door middel van een vragenlijst wordt uw beleggingsprofiel bepaald. Hieruit blijkt bijvoorbeeld of u veel beleggingsrisico kunt en wilt lopen. Dit vormt de basis van uw beleggingsportefeuille. Wij hanteren zeventien beleggingsprofielen voor het samenstellen van beleggingsportefeuilles. Uw persoonlijke situatie, uw wensen en uw doelstellingen kunnen veranderen. Hierdoor kan het zijn dat uw beleggingsprofiel niet meer aansluit op uw wensen. Het is daarom belangrijk dit regelmatig (minimaal één keer per jaar) te toetsen.

Beleggingsprofielen


Start met Beheerd Beleggen