Ga direct naar inhoud

Dikke sneeuwpret: Op wintersport met een reisverzekering

Wintersporters weten hoe het voelt om over verse sneeuw de piste af te roetsjen. Maar heb je eenmaal een goede afdaling te pakken, dan moet je er niet aan denken dat je verkeerd valt. Of dat je gear kapotgaat. De module Wintersport biedt jou de dekking waarmee je ultiem kunt genieten van een piste vol verse poeder én het heerlijke wintersportzonnetje.

Waarom wintersportdekking?

Met de Doorlopende Reisverzekering kun je 24/7 rekenen op persoonlijke hulpverlening via de NN Alarmcentrale. Ook ben je het hele jaar verzekerd tegen kosten die je moet maken als je niet meer zelf naar huis kunt en tegen diefstal van en schade aan je bagage. De Doorlopende Reisverzekering kun je zelf uitbreiden met aanvullende modules zoals Annulering, Medische kosten & Ongevallen, Wintersport en Pechhulp.

Voeg je de module Wintersport toe, dan maak je je reisverzekering ‘wintersportproof’. Dit houdt in dat je op wintersport net zo verzekerd bent als op andere soorten vakantie. Ook de eventueel andere aanvullende modules zijn geldig op wintersport. Wanneer je op wintersport verzekerd bent voor welke schade, dat leggen we hieronder uit. Hier geldt natuurlijk wel: je bent niet verzekerd voor schade die je had kunnen voorzien of schade die ontstaat doordat je niet voorzichtig was.

Precies weten wat er gedekt wordt? Bekijk alle voorwaarden.

Je wintersport gear

Wanneer je wintersportvakantie voor de deur staat, is het tijd om je ski’s of je snowboard te slijpen en waxen. De wintersportkleding wordt van zolder gehaald, nieuw gekocht of misschien van iemand geleend en ook je helm en sneeuwbril mogen niet ontbreken. Mocht er op vakantie iets met deze spullen gebeuren, dan kan een nieuwe outfit of vervangend materiaal duur uitpakken.

Stel dat je het pisterestaurant wilt verlaten en erachter komt dat je jas is gestolen. Je krijgt, afhankelijk van de dekking waar je voor kiest, tot € 2.500,- of tot € 5.000,- vergoed voor je wintersport gear. En zat je skipas ook in die gestolen jas? Dan krijg je voor de resterende dagen van je wintersport ook je lifttoegang vergoed. Is er ook nog andere bagage, die niet bij je wintersportuitrusting hoort, beschadigd of gestolen? Ook dan krijg je tot € 2.500,- of € 5.000,- vergoed.

Ga je langlaufen of wandelen in een wintersportgebied? Dan heb je de module Wintersport niet nodig en zijn je spullen al verzekerd met de Doorlopende Reisverzekering. Schade aan of diefstal van je bagage is dan verzekerd tot het bedrag dat je bij het afsluiten van de verzekering hebt gekozen. Dat is € 2.500,- of € 5.000,- per verzekerde, per reis.

Gehuurde skispullen

Huur je een ski- of snowboarduitrusting? Die zijn ook verzekerd met de module Wintersport. Bijvoorbeeld voor diefstal.

Is jouw woning al klaar voor de winter?

Onbezorgd op wintersport? Zorg ervoor dat je woning winterklaar is! Zo sta je bij thuiskomst niet voor nare verrassingen! Lees er meer over in het artikel Je woning winterklaar maken.

Bij een verkeerde val of nare breuk

Menig wintersporter geniet enorm van het skiën of snowboarden, maar het kan soms misgaan. Maak je een vervelende val op de piste, dan moet je misschien met een ‘banaan’ van de piste gehaald worden. Of erger nog: met een helikopter. Moet je die zelf betalen, dan kan dat enorm in de kosten lopen.

Voor medische kosten in het buitenland ben je in de eerste instantie verzekerd via je zorgverzekering. Vallen de zorgkosten hoger uit dan wat de kosten in Nederland zouden zijn, dan betaal je het verschil zelf. Dat kan in sommige landen flink oplopen. Met de Doorlopende Reisverzekering met de module Medische kosten & Ongevallen én de module Wintersport ben je goed verzekerd tegen medische kosten tijdens je wintersportvakantie.

Off piste geldt de verzekering niet

Houd er rekening mee dat je alleen verzekerd bent als je op de piste blijft en als de lokale autoriteiten het veilig vinden om de piste op te gaan. Ga je off piste skiën, dan geldt jouw verzekering niet.

Zijn je verwonding erg zwaar en ben je genoodzaakt om je verblijf te verlengen of per gipsvlucht terug naar huis te keren? Ook dat wordt vergoed met de module Wintersport.

Het hele jaar goed verzekerd op reis

Ga je er vaak op uit? Een weekendje weg, vakantie of zelfs lange reis? Met de Doorlopende Reisverzekering van Nationale-Nederlanden ben je het hele jaar goed verzekerd tijdens je vakantie.

Ziek tijdens wintersport

Je hebt er zo lang naar uitgekeken. En dan… word je ziek tijdens je wintersportvakantie. Enorm balen! Niemand wil ziek worden op vakantie, maar als het op wintersport gebeurt, dan heb je voor niets geld uitgegeven aan kostbare spullen. Je skipas bijvoorbeeld. En je snowboardhuur, ook dát is zonde van je geld.

De module Wintersport vergoedt de kosten voor los geboekte skipassen, skilessen en skiverhuur die je voor niets hebt gemaakt als je ziek wordt op wintersport. Of wanneer je gewond raakt op de piste en daarom eerder naar huis vertrekt. Gaan de meeverzekerden op jouw polis met jou mee? Dan geldt hetzelfde voor hen.

Zaten de skipassen, lessen en wintersportuitrusting bij de prijs van je vakantie? Zoals bij een all-inclusive reis? Dan krijg je geen vergoeding via de module Wintersport, maar wel via de module Doorlopende Annulering.

Dit heb je nodig voor de vergoeding van de kosten
Je hebt bewijs nodig dat het noodzakelijk was om eerder terug te reizen. Dat kun je doen met een doktersverklaring of een bewijs van een ziekenhuisopname.

Rijden met gladheid

Gaan jullie met de auto op wintersport? Dan kan het glad worden onderweg. We geven je tips over rijden met gladheid. En het is handig om te weten in welke landen winterbanden verplicht zijn.

Checklist veilig wintersporten

Voorkomen is altijd beter dan genezen. Zorg daarom goed voor jezelf en let goed als je de piste op gaat. We zetten de tips op een rij:

  • Zorg voor de juiste kleding en gear (en goede helm)
  • Blijf op de piste
  • Drink voldoende water tijdens het skiën of snowboarden
  • Neem een pistemap mee voor als je verdwaalt
  • Onthoud goed hoe laat de liften sluiten en ga op tijd terug
  • Sluit een reisverzekering met wintersportdekking af
  • Neem een identiteitsbewijs mee en (indien van toepassing) een overzicht van medicijnen en/of medische gegevens
  • Geniet van je wintersportvakantie!

De Doorlopende Reisverzekering van Nationale-Nederlanden

Met de Nationale-Nederlanden Doorlopende Reisverzekering ben je het hele jaar goed verzekerd tijdens je vakantie.

Bereken je premie

Nationale-Nederlanden Bank N.V. is de bemiddelaar van de Doorlopende Reisverzekering. Je sluit deze verzekering makkelijk online af via ons. Lees meer over de bemiddeling.

Ook interessant voor jou:

Het onderhoud van je auto; wat kun je zelf doen?

Naast het gebruikelijk onderhoud is het belangrijk dat je bepaalde onderdelen van je auto zelf regelmatig naloopt en controleert. Monique legt uit wat je gemakkelijk kunt controleren aan je auto.

Bekijk de tips van Monique

Veilig de weg op met een auto vol passagiers

Een volle auto kan gezellig zijn, maar als je verantwoordelijk bent voor veel inzittenden, wil je zo veilig mogelijk de weg op. En hoe zit het met de inzittendenverzekering?

Bekijk onze tips

Tips bij schade aan je auto

Dit moet je doen