Ga direct naar inhoud

Het coronavirus zorgt nog steeds voor grote onzekerheid. Bekijk daarom voordat je op reis gaat het reisadvies van je bestemming en de lokale maatregelen. Heb je vragen over een geplande reis en wat je verzekering voor je kan betekenen?

Bekijk de meest gestelde vragen

Lekker met de auto eropuit, gezellig met het gezin kamperen en even heerlijk weg van de dagelijkse beslommeringen door als gezin samen vakantie te vieren. Niet voor niets is tijd met elkaar doorbrengen reden nummer één waarom gezinnen op vakantie gaan. En helaas, erg relaxed is dat niet. Slechts de helft van alle Nederlanders gaat relaxed op vakantie. De voorpret mag juist óók een beetje als vakantie voelen! Daarom geven we je vier tips om wél relaxed op vakantie te gaan.

Tip 1: pak je koffer niet te vroeg in

De koffers inpakken klinkt vaker als een ‘moetje’ dan als vakantievoorpret. Onze tip bij het inpakken van de koffers van het hele gezin, is om hier niet al te lang van tevoren mee te beginnen. Ja, het klinkt misschien vreemd, maar uit ons onderzoek is gebleken dat mensen die last-minute (tot één dag voor vertrek) hun koffers inpakken, relaxter op vakantie gaan!

Grote kans dat dit komt doordat koffers inpakken een beetje stress met zich meebrengt. En als je hier al twee weken tevoren mee begint, dan heb je twee weken lang koffer-stress. Meer tips nodig? Bekijk onze 7 tips voor minder inpakstress.

Tip 2: goed verzekerd op reis

Meer dan de helft van de Nederlanders gaat relaxter op vakantie met een reisverzekering. Logisch, want als er onverhoopt iets gebeurt tijdens je vakantie, staan wij voor je klaar. Een heel ontspannen gedachte. Zo wordt verlies of diefstal van je bagage vergoed, kun je rekenen op hulpverlening bij een ongeval en vergoeding van medische kosten. Je voelt je een stuk relaxter, als je een reisverzekering hebt afgesloten

Tip 3: Relaxte kinderen = relaxte ouders

Kindjes op de achterbank en gaan! Dacht je… Maar kindjes hebben soms helemaal geen zin om urenlang op de achterbank of in een vliegtuig te zitten. Best begrijpelijk. En omdat het voor hen ook vakantie is, kun je ze best een beetje verwennen tijdens de autorit. Met speelgoed en lekkernijen bijvoorbeeld! In ‘Op reis met het gezin: hoe vermaak je de kids?’ vind je nóg meer advies voor zoete kindjes op de achterbank.

Tip 4: relaxed je werk afronden

Vrij nemen van werk en vakantie zijn voor veel mensen onlosmakelijk met elkaar verbonden. En dus krijgen veel mensen te maken met werkoverdracht. Om meerdere redenen is ook dit een stressfactor.

Natuurlijk wil je alles netjes afronden of overdragen, maar soms heb je er gewoon écht de tijd niet voor. Onze tip voor een relaxte werkoverdracht is dan ook om hier op tijd mee te beginnen, en duidelijk aan te geven welke collega’s jouw werk overnemen. Volgens ons onderzoek begint voor een derde van de Nederlanders de vakantie al na de laatste werkdag en als het werk is afgerond. Dit betekent dus dat je na een goede werkoverdracht alvast met een vakantieglimlach op je gezicht kunt lopen!

Doorlopende Reisverzekering

  • Kinderen tot vijf jaar gratis meeverzekerd
  • 24/7 persoonlijke hulp van de NN Alarmcentrale
  • Bagage standaard meeverzekerd

Bereken je premie

Meer informatie

Module Doorlopende Annulering

  • Los af te sluiten zonder Doorlopende Reisverzekering
  • Betaalde overnachtingen in Nederland ook verzekerd
  • Kies zelf het verzekerd bedrag, tot € 5.000, - per verzekerde per reis

Bereken je premie

Meer informatie