VvE verzekeringen

Verzeker de belangrijkste risico’s voor Verenigingen van Eigenaren.

Zoek een adviseur

Op elk moment aanpassen

De verzekeringen kunnen op elk moment worden aangepast, uitgebreid of beëindigd.

Glasdekking

Verzeker ruiten eenvoudig mee. Er is geen specificatie nodig van het aantal ruiten en het soort glas.

Garantie tegen onderverzekering

De schade aan een gebouw kan groter zijn dan de herbouwwaarde. Je bent dan voor een te laag bedrag verzekerd. Met onze garantie tegen onderverzekering krijg je de totale schade aan je gebouw toch helemaal vergoed.

VvE oplossing speciaal voor jou

Bestaat het gebouw uit meerdere appartementen en hebben deze appartementen meerdere eigenaren? Dan vormen zij samen de Vereniging van Eigenaren (VvE).

Nationale Nederlanden kent de risico’s die spelen bij een vereniging voor eigenaren. Daarom hebben we een VvE oplossing speciaal voor jou. Daarmee bescherm je jouw VvE tegen de meest voorkomende risico’s. Je bepaalt zelf welke verzekeringen je afsluit en of dat aanvullende dekkingen gewenst zijn.

Persoonlijk advies nodig?

Wil je advies afgestemd op jouw wensen en situatie? Een onafhankelijk adviseur kan je daarbij helpen.


Polisvoorwaarden

In de voorwaarden lees je wat de verzekering dekt en wat we vergoeden bij schade. Onze vergoedingen zijn soms aan een maximum gebonden.

Bekijk alle polisvoorwaarden

lay0cbbc42b15b149a68d086e0cb052d3af

De verzekeringen die bij jou passen

Gebouwen

Verzekert schade aan je opstal. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om schade door storm, brand, water, inbraak of aanrijding.

Lees meer over gebouwen
Uitsluitend particuliere bewoning met een herbouwwaarde tot 10 miljoen in het Zekerheidspakket. Voor VvE’s met zakelijke bestemming(en) en een herbouwwaarde boven 10 miljoen bieden we een verzekering in Zekerheid op Maat. Bekijk ons product.

Aansprakelijkheid

Beschermt je VvE tegen de financiële gevolgen van schade aan personen en spullen van anderen.

Lees meer over aansprakelijkheid

Uitsluitend particuliere bewoning en kantoorrisico’s met een herbouwwaarde tot 25 miljoen in het Zekerheidspakket.

Bij meer dan 50% zakelijke bestemming of een herbouwwaarde boven 25 miljoen bieden we alleen een verzekering in Zekerheid op Maat.

Bestuurdersaansprakelijkheid

Verzekert de hoofdelijke aansprakelijkheid van bestuurders. Bijvoorbeeld bij een verkeerde beslissing van het bestuur.

Lees meer

Uitsluitend particuliere bewoning en kantoorrisico’s met een herbouwwaarde tot 25 miljoen in het Zekerheidspakket.

Bij meer dan 50% zakelijke bestemming of een herbouwwaarde boven 25 miljoen bieden we geen verzekering in Zekerheid op Maat.

Rechtsbijstand

Verzekert de kosten voor juridische hulp. Bijvoorbeeld bij een conflict met een aannemer.

Lees meer over rechtsbijstand

Uitsluitend particuliere bewoning en kantoorrisico’s met een herbouwwaarde tot 25 miljoen in het Zekerheidspakket.

Bij meer dan 50% zakelijke bestemming of een herbouwwaarde boven 25 miljoen bieden we geen verzekering in Zekerheid op Maat.

Milieuschade

Vergoedt de kosten van sanering van een bodem- en/of waterverontreiniging die is ontstaan op de verzekerde locatie.

Lees meer over milieuschade
Door het specifieke karakter van deze verzekering is het niet mogelijk om deze binnen het Zekerheidspakket af te sluiten. We bieden in dit geval een verzekeringsoplossing in Zekerheid op Maat. Je adviseur kan je vertellen welke verzekering het best bij je past.

Werkmaterieel

Deze verzekering vergoedt schade door of aan je werkmaterieel van je VvE, zoals een maaimachine.

Lees meer over werkmaterieel
Werkmaterieel is verzekerbaar binnen het Zekerheidspakket. Er zijn een aantal uitzonderingen. In dit geval is er een verzekerings- oplossing beschikbaar in Zekerheid op Maat. Je adviseur kan je vertellen welke verzekering het best bij je past.

Preventie in de praktijk

Blusmiddelen

Brand hoeft niet altijd grote schade aan te richten. Beginnende brandjes kun je vaak zelf blussen. Met de juiste blusmiddelen en kennis kun je voorkomen dat de brand zich verder verspreidt. We zetten de belangrijkste informatie over blusmiddelen voor je op een rij. Wees goed voorbereid. Elke soort brand heeft zijn eigen type blusmiddel nodig. Het is dus belangrijk dat je goed voorbereid bent.

Lees hier de tips.

Elektrische auto’s in parkeergarages

Steeds meer mensen rijden in een elektrische auto. Dit is goed voor het milieu en vaak een belangrijk onderdeel van duurzaam ondernemen. In parkeergarages worden ook steeds meer elektrische auto’s geparkeerd én opgeladen. Als een elektrische auto vlamvat dan is de brand niet of nauwelijks te blussen. Hierdoor kan veel schade ontstaan. Niet alleen aan de parkeergarage zelf, maar aan het gehele pand. Een veilige inrichting van een parkeergarage en laadpalen is daarom belangrijk.

Lees hier de tips.

Weersomstandigheden

In Nederland krijgen we een paar keer per jaar te maken met extreem weer. Hevige windstoten, zware sneeuw- of onweersbuien en hagel kunnen veel schade veroorzaken. De verwachting is dat extreem weer door klimaatveranderingen in de toekomst zal toenemen.  Raast er een storm over het land, dan kan er binnen enkele minuten heel veel schade ontstaan aan en rondom de woning of gebouw van de Vereniging van Eigenaren (VvE). De opstalverzekering van Nationale-Nederlanden dekt de kosten die door stormschade zijn veroorzaakt.  In sommige gevallen biedt ook de inboedelverzekering van een individuele eigenaar nog een oplossing.

Lees hier de tips.

Zonnepanelen

Milieuvriendelijk energie opwekken via zonnepanelen is een belangrijk onderdeel geworden van verduurzaming binnen de vereniging van eigenaren (VvE). Maar gebreken aan zonnestroominstallaties kunnen ook gevaren met zich meebrengen en brand veroorzaken. Het is dus belangrijk dat je de zonnestroominstallatie juist laat installeren en laat inspecteren.

Lees hier de tips.

Diefstal

Gelegenheid maakt de dief. Dus als u de juiste maatregelen neemt, verkleint u de kans op inbraak.

Lees hier de tips

Meer weten over VvE verzekeringen?

Jouw adviseur helpt je graag bij het afsluiten van een opstalverzekering VvE. Neem voor advies contact op met je adviseur. Heb je geen verzekeringsadviseur? Dan kun je een adviseur bij jou in de buurt zoeken en een afspraak maken.

Zoek een eigen adviseur