Ga direct naar inhoud
Doorwerkregeling

Doorwerkregeling

  • Je werknemers door laten werken na pensioen
  • Flexibele afspraken op het gebied van inzet, uren en aard van het werk
  • Uitgevoerd door andere partij: Doorwerkgever

Nieuwe vorm van samenwerking na pensionering

In de afgelopen jaren is de bereidheid tot doorwerken en de inzet van doorwerkers binnen bedrijven sterk toegenomen. Het is daarmee voor jou als werkgever makkelijker geworden om werknemers die de AOW-gerechtigde leeftijd hebben bereikt, door te laten werken binnen je bedrijf. Of om flexibele inzet van deze werknemers te creëren. Doorwerkgever* biedt hiervoor de Doorwerkregeling. Daarnaast is dit ook mogelijk via de Doorwerkregeling. De doorwerker is dan niet meer in dienst van de (voormalige) werkgever.

Gratis scan

Ga via Mijn NN Zakelijk naar de HCP en download uw persoonlijke voucher voor een gratis scan.

Mijn NN Zakelijk

Persoonlijk advies nodig?

Wilt u advies afgestemd op uw wensen en situatie? Een onafhankelijk adviseur kan u daarbij helpen.Wat is het ?

Doorwerkregeling (door Doorwerkgever)

Jaarlijks groeit het aantal doorwerkers met gemiddeld 35.000. Dit betekent dat 1 op de 5 werknemers graag wil blijven doorwerken na de pensioendatum. Met de Doorwerkregeling regel je deze nieuwe vorm van samenwerking. Het biedt je de mogelijkheid om flexibele afspraken met je gepensioneerde ex- werknemer te maken op het gebied van inzet, uren en aard van het werk. De Doorwerkregeling bespaart kosten en tijd en regelt ook de afdrachten van belastingen en premies. Je betaalt bijvoorbeeld geen pensioenpremie. De Doorwerkregeling is een voorziening speciaal voor mensen die met pensioen zijn maar ook nog willen werken. De basis voor de Doorwerkregeling is dat de ex-werknemer met pensioen is en dat jij deze kundige en ervaren gepensioneerde ex-werknemer graag aan boord houdt, maar niet op de loonlijst.

Werkwijze en kosten

Ben je al klant van Nationale-Nederlanden dan kun je via de Human Capital Planner de Doorwerk-Scan aanvragen. De Doorwerk-Scan is een analyse, uitgevoerd door Doorwerkgever, waarbij de verschillen tussen jouw eigen arbeidsvoorwaarden (rekening houdend met je eventuele CAO) en de Doorwerkregeling voor je bedrijf op een rij worden gezet. Met een persoonlijke voucher wordt deze scan gratis en vrijblijvend voor je uitgevoerd. Je vindt deze voucher op de Human Capital Planner (HCP), te bereiken via je persoonlijke online omgeving Mijn NN Zakelijk.

Eén

Jouw adviseur

Neem contact op met je adviseur en/ of klantmanager en bespreek de mogelijkheden van de Doorwerkregeling en potentiële andere oplossingen met hem.

Twee

Downloadt de Voucher in de HCP

Je downloadt je persoonlijke voucher in de HCP. Vervolgens neem je bij interesse contact op met Doorwerkgever. Doorwerkgever voert op basis van de voucher gratis en vrijblijvend de Doorwerkscan voor je uit.

Drie

Uitkomsten Doorwerk-Scan

Samen met je adviseur bespreek je de uitkomsten van de Doorwerkscan en bepaal je of dit een interessante oplossing voor je bedrijf is.

Jij en jouw werknemer genieten flexibel en zorgeloos van doorwerken

Samen met Doorwerkgever ga je aan de slag om de Doorwerkregeling in te richten voor je voormalig werknemer.

Ben je vervolgens akkoord met de Doorwerkregeling, dan ga je samen met je adviseur en met Doorwerkgever aan de slag om de Doorwerkregeling in te richten voor je voormalige werknemer.


*Doorwerkgever is een externe aanbieder van de Doorwerkregeling. Natuurlijk ben je geheel vrij voor deze of soortgelijke diensten een andere aanbieder te kiezen.


Kunnen wij u helpen?