Ga direct naar inhoud

Senioren Verhuisregeling: Dit leverde het Petra en Louie op

Dit artikel gaat over Huis kopen binnen Wonen

Petra en Louie woonden al 20 jaar met plezier in het nette en overzichtelijke Dronten. Totdat Louie een jaar geleden last kreeg van stressaanvallen en een burn-out. De dokter zei dat ‘het roer om’ moest, en dat zette Petra en Louie aan het denken. Want zou het niet fijner zijn als ze minder vaste lasten hadden, zodat Louie minder kan gaan werken en ze samen meer kunnen genieten?

Na een zoektocht kwamen ze in Kampen terecht. “Nu de kinderen uit huis zijn, is het tijd voor ons twee. Hier kunnen we heerlijk van ons pensioen gaan genieten”, vertelt Petra. “Het is spannend om als (bijna) gepensioneerde een hypotheek aan te vragen. Is mijn pensioen wel voldoende? Kunnen we wel verhuizen? Maar het is toch gelukt!”

Klussen is echt een grote passie van Louie. Hij knapt er helemaal van op en is weer lekker bezig. “Het lijkt wel of we in een wildwestfilm terecht zijn gekomen. Een soort Ik Vertrek en De Verbouwing in 1.” Maar ze vindt het vooral ook heel erg leuk. Petra en Louie gaan regelmatig een kroegje in of even shoppen. “Je voelt gewoon weer helemaal dat je leeft!” Ook Louie is er heel blij mee, het gaat veel beter met hem.

Meer over de Senioren Verhuisregeling

“Door dit huis hebben we de ruimte om ons pensioen heerlijk in te richten.”

Past de Senioren Verhuisregeling ook bij jou?

De Senioren Verhuisregeling is speciaal voor 57+’ers die nu al een koopwoning bezitten. Bij de Senioren Verhuisregeling kijken we naar de werkelijke bruto maandlasten voor de nieuwe koopwoning én houden we rekening met je inkomen dat al zeker is na pensionering. Als de nieuwe bruto maandlasten lager of gelijk zijn aan de bruto maandlasten van je huidige hypotheek, dan is een nieuwe hypotheek vaak toch mogelijk. Op basis van je persoonlijke situatie beoordelen wij of de nieuwe hypotheek verantwoord is.


Gesprek met een adviseur?

Wil je weten of je in aanmerking komt voor de Senioren Verhuisregeling? Ga voor meer informatie naar je hypotheekadviseur.

Maak een afspraak

.


Wil je meer weten?

Ik wil een huis kopen

Van oriënteren tot aan de verhuizing. Of het nu om bestaande bouw of nieuwbouw gaat. Kom alles te weten over het koopproces en maak gebruik van onze tips.

Goed voorbereid een huis kopen