Ga direct naar inhoud

Opstalverzekering

  • Verzekerd tegen schade door o.a. brand en inbraak
  • Je woning tot € 600.000,- verzekerd
  • Direct persoonlijke hulp bij schade

Bereken je premie

Sluit direct af

Wat is een Opstalverzekering?

Een opstalverzekering vergoedt de meest voorkomende schades aan je woning. Zoals brand, water, blikseminslag of storm. Naast je woning zijn ook schades aan je schuur, garage of tuinhuisje verzekerd.

Goed om te weten: je verzekert je met de opstalverzekering ook als je verhuurt via Airbnb.

Duurzaam verzekeren?

Bij Nationale-Nederlanden kan dat.

  • Duurzaam Herstel Netwerk
  • Premie verantwoord belegd
  • Duurzame installaties meeverzekerd

Ontdek meer

Bekijk de reviews van onze klanten

Wat anderen over ons zeggen

Klanten beoordelen de afhandeling van schade van de Opstalverzekering van
Nationale-Nederlanden met een 8,1.

Dekking opstalverzekering

Je kunt kiezen uit de dekking Basis, maar ook voor een All-in dekking. Dan verzeker je je tegen schade die je per ongeluk zelf veroorzaakt.

Dekking Basis All-in
Schade door brand, rook, schroeien of blussen
Schade door inbraak of diefstal
Schade door storm, bliksem, hagel, sneeuw of regen
Schade door vorst – gesprongen leidingen
Schade door water of stoom - uit leidingen of riolering
Schade door vandalisme
Schade die je zelf veroorzaakt - als je iets op je tegelvloer laat vallen
Schade door het omvallen van bomen, hijskranen of hoogwerkers

We geven hier alleen een samenvatting van de dekkingen. Lees onze polisvoorwaarden voor meer informatie.

Bereken je premie voor een Opstalverzekering


Dekking zonnepanelen

Ook zonnepanelen vallen onder de dekking van de Opstalverzekering. Deze verzekering vergoedt schade aan zonnepanelen die plotseling en onverwacht ontstaat. Door bijvoorbeeld brand, bliksem, storm, neerslag, (riool)water en (poging tot) inbraak. Het maakt daarbij niet uit of de zonnepanelen aan je dak vastzitten of in de tuin. Je verzekert je niet voor schade die is ontstaan door het verkeerd bevestigen van de panelen.


Wat verzeker je niet met een Opstalverzekering?

Wij vergoeden natuurlijk geen schade die je met opzet hebt veroorzaakt. Ook dekken we geen schade aan je woning door slecht onderhoud of door werkzaamheden die verkeerd zijn uitgevoerd. Door jezelf of iemand anders. Schade door slijtage, ouderdom, verkleuring, schimmel of ongedierte vergoeden we niet.

We geven hier alleen een samenvatting van de dekkingen. Lees onze polisvoorwaarden voor meer informatie.

Glasdekking

Onze Opstalverzekering vergoedt schade aan glas die ontstaat door brand, storm, hagel of inbraak. Sluit je ook een glasverzekering af, dan verzeker je je óók bij glasschade die je per ongeluk zelf veroorzaakt. Krassen op ruiten en vocht in dubbel glas verzeker je niet met de glasdekking.

Is een opstalverzekering verplicht?

Het is niet verplicht om een opstalverzekering af te sluiten. Het is niet wettelijk verplicht om een opstalverzekering af te sluiten. De hypotheekverstrekker kan wel eisen dat je een opstalverzekering afsluit. Je huis is namelijk onderpand voor de hypotheekverstrekker. Met een opstalverzekering is er minder risico dat je huis minder waard wordt. Bijvoorbeeld door brand of een omgevallen boom.

Hoef je van de hypotheekverstrekker geen opstalverzekering af te sluiten? Dan kan het nog steeds verstandig zijn om deze af te sluiten. Schade aan je woning kan financieel veel gevolgen hebben. Wat als er bijvoorbeeld een boom op je dak valt door storm of je huis is afgebrand? Met onze Opstalverzekering verzeker je je voor deze schade.

Heb je een appartement gekocht? Dan is de opstalverzekering meestal al geregeld via de Vereniging van Eigenaren (VvE). Dit kun je navragen bij je VvE.

Herbouwwaarde en een opstalverzekering

Bij ernstige schade kun je niet meer in je huis wonen. Je huis is dan onbewoonbaar. Bijvoorbeeld door brand . Moet je je huis herbouwen? Als we de schade dekken, ontvang je een bedrag om het opnieuw te bouwen. De kosten die je moet maken om je huis opnieuw te bouwen noemen we herbouwwaarde. Bij Nationale-Nederlanden krijg je tot maximaal € 600.000,- vergoed om je huis te herstellen of te herbouwen.

Heb je schade en is je huis onbewoonbaar geworden? En dekken we de schade? Dan schakelen wij een herstelbedrijf in om de schade te herstellen. Wij handelen de kosten met het herstelbedrijf af.

Je kunt er ook voor kiezen om zelf een herstelbedrijf in te schakelen. Bijvoorbeeld voor het herstellen van de schade of om je huis te herbouwen. Als je hiervoor kiest, krijg je de herstel- of herbouwwaarde vergoed die onze expert heeft vastgesteld. Herbouw je je huis? Dan moet je met het ontvangen bedrag je huis wel op dezelfde manier en op dezelfde plek herbouwen.

Lekkage en een opstalverzekering

Niemand zit te wachten op een lekkage. Want wat als de waterleidingen in je badkamer kapot gaan of er regenwater door je dak heen komt? De gevolgen van een lekkage zijn vervelend en groot.

Met onze Opstalverzekering verzeker je je niet alleen voor de schade zelf. Maar ook voor kosten die je maakt om je woning op te ruimen als er schade is. Of als je door de schade tijdelijk ergens anders moet wonen. Onze SchadeManager Thuis helpt je bij ingrijpende schades aan je woning. Hij of zij neemt jouw zorgen uit handen en regelt het herstel van de schade, als jij dit wilt.

Je verzekert je niet voor lekkage door achterstallig onderhoud. Bijvoorbeeld bij uitgedroogde kitnaden in de badkamer of door bladeren in de dakgoot. Of door werkzaamheden die verkeerd zijn uitgevoerd door jezelf of iemand anders. Meer informatie over waar je wel of niet verzekerd voor bent vind je in de polisvoorwaarden.


Veelgestelde vragen

Vallen mijn tuin en schuur ook onder de Opstalverzekering?

Als je aan je huis een garage hebt is deze ook verzekerd. Dat geldt ook als je een schuur of tuinhuisje in je tuin hebt staan. Meer informatie over de dekking vind je in de polisvoorwaarden.

Ik zit in een Vereniging van Eigenaren (VVE). Moet ik een eigen opstalverzekering regelen?

De VvE hoort een opstalverzekering af te sluiten. Heeft jouw VvE geen opstalverzekering afgesloten? Dan blijft het advies gezamenlijk één verzekering te sluiten. Mocht dat niet lukken, dan kun je zelf een Opstalverzekering afsluiten.

Heb je zelf een luxere keuken of badkamer geplaatst die niet is verzekerd via de VvE? Met onze Inboedelverzekering is dit risico standaard verzekerd. We noemen dit huurdersbelang. Met de Basisdekking is dit verzekerd voor een bedrag van maximaal € 10.000,-. Heb je een All-in dekking? Dan verzeker je je voor maximaal € 20.000,-. Dit is voor je keuken en badkamer samen. Als je een Inboedelverzekering hebt afgesloten voor 2018, dan kan het huurdersbelang voor een ander bedrag zijn verzekerd. Kijk in je polisvoorwaarden in mijn.nn voor welk bedrag je verzekerd bent.

Wat is het eigen risico voor mijn Opstalverzekering?

Je kunt bij de Opstalverzekering kiezen uit een eigen risico van € 0,- of een eigen risico van € 100,- per gebeurtenis. Kies je voor een eigen risico van € 100,- ? En kan de schade hersteld worden door één van de bedrijven uit ons professionele schadeherstelnetwerk? Dan betaal je tóch geen eigen risico.

Bij schade door extreem weer (storm en/of hevige lokale neerslag en/of stortregens) geldt altijd een eigen risico van € 250,-.

Welke aanvullende dekking heeft de Opstalverzekering?

Bij de Opstalverzekering van Nationale-Nederlanden kan je kiezen voor de aanvullende dekking Glas.

Wat kost de Opstalverzekering?

Wat de kosten voor een opstalverzekering zijn, is afhankelijk van je persoonlijke situatie. Je premie is afhankelijk van onder andere:

Je gezinssituatie
Woon je met meer mensen in een huis? Dan is de kans groter dat je schade krijgt aan je woning. Zeker als je kinderen hebt, zit een ongeluk in een klein hoekje. Bijvoorbeeld als ze iets laten vallen waardoor je vloer beschadigt.

Je woning
Bij het bepalen van de premie kijken we naar het materiaal van (het dak) van de woning. En het soort woning. Zo is het risico op brandschade groter bij een houten woning dan bij een stenen huis met dakpannen. En een oudere woning is schadegevoeliger dan een nieuwbouwwoning. Dat komt omdat er nu andere regels gelden, bijvoorbeeld voor brandveiligheid. Je opstalverzekering kan daardoor meer kosten.


Polisvoorwaarden en verzekeringskaarten

Bekijk polisvoorwaarden

Hieronder vind je de meest recente voorwaarden van de Nationale-Nederlanden Opstalverzekering. Op je polisblad en in mijn.nn vind je terug welke voorwaarden en dekkingen voor jou gelden.

Goed om te weten! De Polisvoorwaarden ZekerheidsPakket Particulieren zijn algemene voorwaarden en gelden voor alle schadeverzekeringen in het Zekerheidspakket.

Bekijk verzekeringskaarten

Dit is de Verzekeringskaart van het Verbond van Verzekeraars. Deze helpt je om de voorwaarden van de Nationale-Nederlanden Opstalverzekering te vergelijken met andere aanbieders.

Verzekeringskaart Opstalverzekering Basis

Verzekeringskaart Opstalverzekering All-in

Doelgroepomschrijving

De Opstalverzekering is geschikt voor alle Nederlandse huishoudens (inwoners) van 18 jaar en ouder. En die hun vermogen willen beschermen voor de kosten bij schade aan hun eigen woning.


Kunnen wij je helpen?

We zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur.


Nationale-Nederlanden Opstalverzekering afsluiten