Ga direct naar inhoud

Verbouwen

  • Kosten van verbouwen
  • Hoe financier ik mijn verbouwing?
  • Verbouwen of verhuizen

Een nieuwe woning, uitbouw, dakkapel, badkamer of keuken? Een verbouwing in of aan uw huis kan u niet alleen meer woongenot opleveren. Het kan ook de waarde van uw woning sterk doen stijgen. Dat is natuurlijk erg leuk, maar bij een verbouwing komt veel kijken en het kost vaak veel geld.

Wij leggen u graag meer uit over hoe uw de kosten van uw verbouwing zelf kan berekenen en de mogelijkheden om uw verbouwing te financieren.

De kosten van verbouwen

Bij een verbouwing komen veel kosten kijken. Denk aan kosten voor een aannemer en materiaal voor uw nieuwe badkamer of keuken. De kosten zijn afhankelijk van verschillende factoren zoals het aantal m2 en uw eigen wensen. Een verbouwing kan u zo duur maken als u zelf wilt. Het is belangrijk dat u van te voren een goede berekening van de kosten maakt en ook de onvoorziene kosten. Bij een verbouwing zijn er standaard kosten waar u rekening kan houden.

Lees meer

Verbouwing financieren

Er zijn verschillende mogelijkheden om uw verbouwing te financieren. Denk aan spaargeld, een lening of financiering vanuit uw hypotheek. Om u wegwijs te maken, hebben wij de financieringsopties voor u op een rij gezet.

Heeft u plannen om uw huis duurzaam te verbouwen en wilt u energiezuinige verbeteringen doen? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor aanvullende financieringsmogelijkheden voor een energiezuinige verbouwing.

Lees meer

Verbouwen of verhuizen

Weet u niet zeker of u wel wilt verbouwen? De afweging tussen verbouwen of toch op zoek gaan naar een nieuw huis kan lastig zijn. In uw eigen huis buurt blijven wonen maar dan wel een aannemer inhuren of de spullen inpakken en op zoek naar een nieuwe buurt. Naast de praktische vragen zijn er ook financiƫle afwegingen.

Lees meer

Tips voor verbouwing van uw huis

  • Stel van tevoren een budget vast, houd hierbij rekening met onvoorziene kosten.
  • Check of u vergunningen nodig heeft.
  • Vraag meerdere offertes op bij verschillende aannemers. Ga niet meteen voor de goedkoopste, maar let ook op referenties.
  • Onderhandel, niet alleen over de prijs maar ook over leveringsvoorwaarden/materialen/afwerkingsniveau.
  • Laat u niet opjagen, maar neem de tijd. Ook bij de oplevering.
  • Houd rekening met extra kosten en laat eventueel meerwerk tijdig melden.
  • Maak een zo gedetailleerd mogelijk verbouwingsplan. Zorg dat het bij alle partijen duidelijk is wat uw wensen zijn.

Wat is een bouwdepot?

Koopt u een nieuwbouwhuis of gaat u uw huis verbouwen? Dan kunt u dit via uw hypotheek financieren. Het deel van het hypotheekbedrag dat u gebruikt voor de bouw of verbouwing zetten we dan in een depot. Dat heet het bouwdepot. Dit is een soort potje dat speciaal gereserveerd is voor de bouw of verbouw van uw woning. Vanuit dit potje betaalt u de rekeningen voor de verbouwing van uw bestaande huis of de bouw van een nieuwbouwhuis.

Lees meer