Je hypotheekrente aanpassen

  • Lager rentepercentage
  • Tijdens je rentevaste periode
  • Rentemiddeling, rentewijziging of oversluiten mogelijk

Log in

Je hypotheekrente wijzigen.

Is de actuele hypotheekrente lager dan de rente die jij betaalt voor je hypotheek? Dan kan het gunstig zijn om je hypotheekrente opnieuw vast te zetten voor het einde van je rentevaste periode.  

In veel gevallen betaal je dan een vergoeding voor het renteverlies van de bank. Deze vergoeding kun je in één keer betalen of gespreid: met rente middelen. Bereken je mogelijkheden eenvoudig zelf op mijn.nn.


Je hypotheekrente wijzigen en de vergoeding in één keer betalen

Je kiest een nieuwe rentevaste periode met bijbehorende actuele rente. De vergoeding die hiervoor geldt, de boeterente, betaal je in één keer.

Je berekent je rentewijziging en vergoeding gemakkelijk zelf.

Log in

Hypotheekrente wijzigen en de vergoeding in één keer betalen

Rentemiddeling. Je hypotheekrente wijzigen en de vergoeding gespreid betalen

Je kunt ervoor kiezen om de vergoeding voor het renteverlies van de bank gespreid te betalen. Dan verrekenen wij deze vergoeding met je nieuwe rente. Daardoor wordt je nieuwe hypotheekrente hoger dan de actuele rente.

Je berekent je rentewijziging met rentemiddeling gemakkelijk zelf.

Log in

Hypotheekrente wijzigen met rentemiddeling

Je hypotheek oversluiten. Je hypotheekrente wijzigen en de vergoeding financieren

Bij oversluiten kies je ook een nieuwe rentevaste periode met de bijbehorende actuele rente. De vergoeding die je moet betalen, financier je mee in je nieuwe hypotheek.

Je hypotheek oversluiten kun je niet zelf doen. Je doet dit samen met je hypotheekadviseur.
Je betaalt dan kosten voor hypotheekadvies en de notaris.

Maak een afspraak

Je hypotheek oversluiten

Fiscale gevolgen

Als je de rente van je lening tussentijds verandert, kan je de kosten hiervoor aftrekken van de belastingen. Maar dit kan alleen als de lening bedoeld is voor je eigen huis en in box 1 valt. Vraag je adviseur om meer informatie hierover of kijk op de website van de belastingdienst. Daar staat welke voorwaarden er gelden voor een lening die als eigenwoningschuld in box 1 telt.

Als de rente van je lening verandert, verandert ook de hypotheekrente die je van de belasting mag aftrekken. Als je elke maand geld terugkrijgt van de Belastingdienst, is het slim om dit bedrag aan te passen. Anders kan het gebeuren dat je later bij moet betalen.

Is een tussentijdse rentewijziging voor mijn hypotheek mogelijk?

Je kunt niet altijd en voor elke hypotheek de rente tussentijds wijzigen.

Dit mag bijvoorbeeld niet binnen drie maanden voor het einde van de huidige rentevaste periode. Ook zijn de Flexibel Lenen Hypotheek en Overbruggingshypotheek hiervoor niet geschikt.

Wil je weten of dit voor jou mogelijk is? Kijk dan op mijn.nn per, dan zie je per leningdeel wat er mogelijk is.Je rente verlagen door je risico te verlagen

Je kunt je hypotheekrente ook verlagen door het risico van je lening kleiner te maken. Dit kan door af te lossen op je hypotheek. Ook kun je je woningwaarde aan ons doorgeven als deze gestegen is. Als je hypotheek daardoor in een tariefklasse met een lagere risico-opslag terecht komt, daalt je hypotheekrente.

Aflossen op je hypotheek en het doorgeven van je woningwaarde doe je gemakkelijk zelf.

Tariefklassen

Extra aflossen

Service en Contact

We kunnen je op verschillende manieren helpen.

Heb je een vraag?

Regel het eenvoudig zelf of neem contact met ons op.

Naar Service en Contact

Wil je advies?

Met een onafhankelijk adviseur kijk je samen naar welk product bij je past.

Vind je adviseur