Ga direct naar inhoud

Hypotheek meenemen bij verhuizen

  • Je rente meenemen voor de resterende rentevaste periode
  • Je hypotheekvorm meenemen

Ik wil advies

Nieuw huis, zelfde hypotheek

Je gaat verhuizen en neemt mee... Dan denk je niet meteen aan de hypotheek. Toch is dat bij Nationale-Nederlanden mogelijk.

Wat gebeurt er met je hypotheek?

Op je huidige huis heb je een hypotheek. Verkoop je je huis, dan moet je de hypotheek hierop aflossen. Voor je nieuwe huis sluit je dan een nieuwe hypotheek af. Hiervoor heb je bij Nationale-Nederlanden twee mogelijkheden:

Hypotheek tegen dezelfde voorwaarden

Heb je een hypotheek bij Nationale-Nederlanden en ga je verhuizen? Dan kun je een nieuwe hypotheek afsluiten met dezelfde voorwaarden als die van je oude hypotheek: de hypotheekvorm, de hoofdsom en de basisrente voor de resterende rentevaste periode blijven dan hetzelfde. De productopslag en/of risico-opslag kunnen wel wijzigen.

Neem je een hogere hypotheek, dan gelden nieuwe voorwaarden voor het extra te lenen bedrag. Voor de aanvraag van je nieuwe hypotheek gelden de acceptatienormen van het moment van die aanvraag.

Je hypotheekadviseur kan je precies vertellen hoe deze meeneemregeling van Nationale-Nederlanden werkt.

Ik wil een afspraak maken

Andere hypotheek afsluiten

Je kunt ook je hypotheek aflossen en een nieuwe, andere hypotheek, afsluiten. Zeker als de rente bijvoorbeeld gunstiger is dan de rente van je huidige hypotheek. Of je kiest liever voor een nieuwe hypotheekvorm die het beste bij je persoonlijke wensen en omstandigheden past. Laat je hierover adviseren door een adviseur.


Historisch lage hypotheekrente

Profiteer van de historisch lage hypotheekrente.

Bekijk de actuele hypotheekrente