Ga direct naar inhoud

Hypotheek meenemen bij verhuizen

  • Keuze tussen nieuwe en oude voorwaarden
  • Mogelijk lagere afsluitprovisie

Ik wil advies

Nieuw huis, zelfde hypotheek

U gaat verhuizen en neemt mee... Dan denkt u niet meteen aan de hypotheek. Toch is dat bij Nationale-Nederlanden mogelijk.

Wat gebeurt er met uw hypotheek?

Op uw huidige huis heeft u een hypotheek. Verkoopt u uw huis, dan moet u de hypotheek hierop aflossen. Voor uw nieuwe huis sluit u dan een nieuwe hypotheek af. Hiervoor heeft u bij Nationale-Nederlanden twee mogelijkheden:

Hypotheek tegen dezelfde voorwaarden

Heeft u een hypotheek bij Nationale-Nederlanden en gaat u verhuizen? Dan kunt u een nieuwe hypotheek afsluiten met dezelfde voorwaarden als die van uw oude hypotheek: de rente voor de resterende rentevaste periode, hypotheekvorm en de hoofdsom blijven dan hetzelfde. Neemt u een hogere hypotheek, dan gelden nieuwe voorwaarden voor het extra te lenen bedrag. Voor de aanvraag van uw nieuwe hypotheek gelden de acceptatienormen van het moment van die aanvraag.

Uw hypotheekadviseur kan u precies vertellen hoe deze meeneemregeling van Nationale-Nederlanden werkt.

Ik wil een afspraak maken

Andere hypotheek afsluiten

U kunt ook uw hypotheek aflossen en een nieuwe, andere hypotheek, afsluiten. Zeker als de rente bijvoorbeeld gunstiger is dan de rente van uw huidige hypotheek. Of u kiest liever voor een nieuwe hypotheekvorm die het beste bij uw persoonlijke wensen en omstandigheden past. Laat u hierover adviseren door een adviseur.


Historisch lage hypotheekrente

Profiteer van de historisch lage hypotheekrente.

Bekijk de actuele hypotheekrente