Ga direct naar inhoud

Inkomensverklaring voor ondernemers

  • Wat kan ik maximaal lenen?
  • Rentekorting met NHG
  • Volg online de status van uw aanvraag

Inkomensverklaring voor ondernemers

Als ondernemer heeft u voor uw hypotheekaanvraag een inkomensverklaring nodig waaruit uw toetsinkomen blijkt. Daarnaast bevat de inkomensverklaring aanvullende informatie over de toekomstbestendigheid van uw inkomen.

Een inkomensverklaring kunt u of uw hypotheekadviseur bij vier partijen opvragen. Afhankelijk van uw situatie wordt u door de gekozen partij gevraagd een aantal documenten aan te leveren, waaronder jaarrekeningen en IB-aangiftes. Welke documenten u moet aanleveren, ziet u bij de aanvraag van de inkomensverklaring. De kosten voor het aanvragen van een inkomensverklaring zijn afhankelijk van de complexiteit van uw onderneming. De kosten vindt u op de website van de partijen waar u een inkomensverklaring kunt aanvragen. Deze kosten zijn in de meeste gevallen fiscaal aftrekbaar.Inkomensverklaring aanvragen


Een adviseur van Nationale-Nederlanden

Een adviseur van Nationale-Nederlanden kan bij u thuis, op locatie of via een webcamgesprek hypotheekadvies geven. Hij of zij adviseert u en geeft aan welk product van Nationale-Nederlanden het beste bij u past.

Maak een afspraak voor een oriëntatiegesprek

Een onafhankelijk adviseur

U kunt voor hypotheekadvies ook terecht bij een onafhankelijk adviseur bij u in de buurt. Deze adviseert u en bekijkt producten van verschillende aanbieders. Deze adviseur kan u vertellen of een product van Nationale-Nederlanden een goede keuze is voor u.

Vind een adviseur bij u in de buurt