Ga direct naar inhoud

Hypotheekadvies van Nationale-Nederlanden

 • Over uw huidige of volgende hypotheek van NN
 • Gemiddelde klantwaardering van 8,5
 • Afspraak online. Overdag of 's avonds

Gratis oriëntatiegesprek

Uw persoonlijke situatie is het uitgangspunt

Een hypotheek afsluiten of aanpassen doet u niet elke dag. U heeft misschien veel vragen. Over de hypotheekvorm, bijkomende kosten en uw mogelijkheden bijvoorbeeld. U gaat keuzes maken voor een lange periode. Het is daarom verstandig om u goed te laten adviseren. Bekijk hoe hypotheekadvies van Nationale-Nederlanden in z’n werk gaat.

Advies

Het oriëntatiegesprek: gratis en vrijblijvend

Uw persoonlijke situatie is het uitgangspunt. Samen met onze hypotheekadviseur bespreekt u uw situatie en wensen. Dat kan waar en wanneer u wilt, want de afspraak is online, overdag of ’s avonds. Het oriëntatiegesprek is gratis en geheel vrijblijvend.

Het oriëntatiegesprek in het kort

 • We kijken samen naar uw financiële situatie en wensen.
 • We kijken naar het bedrag dat u maximaal kunt lenen.
 • U hoort hoe een hypotheekadvies bij ons eruitziet en wat het kost.
 • U krijgt informatie over onze rentetarieven en hypotheekvormen.
De adviseur gaf mij tijdens het gesprek inzicht of ik in staat was om mijn woonwens waar te maken.

Het adviestraject

Tijdens het vervolg gaan we dieper in op uw wensen en mogelijkheden. We bekijken uw situatie van nu en later en bespreken welke hypotheekvorm daar het beste bij past. De adviezen en keuzes vatten we samen in een adviesrapport. Zo krijgt u een persoonlijk en compleet hypotheekadvies. Het rapport wordt altijd aan u toegelicht.

Tijdens het adviestraject bespreekt u onder andere:

 • Uw financiële situatie.
 • De hypotheekrente en een berekening van uw maandlasten.
 • Is er een aflossingsvrij deel mogelijk en wenselijk in uw situatie?
 • Is inbreng van eigen geld nodig?
 • Wat is het beste om met de rente te doen? Lang vastzetten of juist niet?
 • Hoe houdt u uw hypotheek betaalbaar?
 • Wat gebeurt er bij werkloosheid, arbeidsongeschiktheid of overlijden?

De hypotheekadviseur vraagt uw hypotheek aan

Wij vragen de hypotheek voor u aan. En we begeleiden u bij het aanleveren van de documenten die nodig zijn voor de hypotheekaanvraag. Natuurlijk houden we de voortgang van uw aanvraag goed in de gaten.

Dienstverleningsdocument en aanvullende informatie

In dit document kunt u nalezen wat we voor u kunnen doen en met welke kosten u rekening moet houden. Andere financiële dienstverleners hebben ook zo’n document. Zo kunt u eenvoudig vergelijken.

Nationale-Nederlanden Bank is geregistreerd bij de Autoriteit Financiële markten (AFM, nummer 12041350) en bij het Klachten Instituut Financiële Dienstverlening (Kifid). Wij willen graag dat u tevreden bent over onze dienstverlening. Maar het kan altijd anders lopen dan verwacht. Om klachten op een goede manier te behandelen, hebben we een klachtenprocedure.

Kosten

Alle kosten op een rij

Het eerste oriëntatiegesprek is gratis en vrijblijvend. Zodra u kiest voor persoonlijk advies betaalt u advieskosten. U krijgt dan ook een adviesrapport. Als u een hypotheek bij ons afsluit, betaalt u ook distributiekosten. Distributiekosten zijn de kosten die worden gemaakt voor het afsluiten van de hypotheek. De distributiekosten betaalt u tegelijk met de advieskosten.

Tarieven andere of extra woning

Advieskosten Distributiekosten hypotheek bij NN
U koopt een andere woning € 1.495,- € 500,-
U koopt een extra woning. Bijvoorbeeld voor verhuur. € 1.495,- € 500,-


Tarieven (aanpassing) bestaande hypotheek

Heeft u al een hypotheek bij ons en wijzigt er iets in uw situatie? Of wilt u iets aanpassen? Veel aanpassingen kunt u kosteloos zelf online regelen in mijn.nn. Denk bijvoorbeeld aan extra aflossen of het kiezen van een nieuwe rentevastperiode. Lees meer op de pagina hypotheek beheren.

Sommige situaties kunt u niet zelf regelen en gaan via een adviseur. Wij brengen dan soms omzettingskosten in rekening voor het wijzigen van de hypotheek.

Advieskosten Distributiekosten hypotheek bij NN Omzettingskosten
U wilt uw hypotheek verhogen. € 1.495,- € 500,- € 0,-
U wilt uw hypotheek aanpassen. € 1.245,- € 500,- € 250,-
U wilt uw hypotheek oversluiten naar
Nationale-Nederlanden.
€ 1.495,- € 500,- € 0,-
U gaat scheiden en wilt een verandering in uw hypotheek. € 1.995,- € 500,- € 250,-

Kortingen en toeslagen

Omdat een advies persoonlijk is, houden we ook rekening met uw persoonlijke omstandigheden.

Korting
U neemt binnen 12 maanden nog een advies af bij Nationale-Nederlanden. Bijvoorbeeld: u heeft al een advies afgenomen en wilt daarna advies over een verhoging van uw hypotheek. € 395,-
Toeslag
Verhuurhypotheek
U verhuurt de woning.
€ 1000,-


Tarief hypotheekcheck

Wilt u geen uitgebreid hypotheekadvies, maar wel inzicht in uw financiële situatie? Met de hypotheekcheck krijgt uw inzicht in uw inkomsten en uitgaven. Zowel nu als na uw pensionering. Ook kijken we naar uw financiële situatie bij overlijden. Dit kost u € 495,-.

Bemiddelingskosten overlijdensrisicoverzekering

Vaak komen de risico’s bij een vroegtijdig overlijden ook ter sprake tijdens het adviesgesprek. Met een overlijdensrisicoverzekering kunt u dit risico verzekeren. U kiest zelf waar u zo’n verzekering wilt afsluiten. Een Overlijdensrisicoverzekering van Nationale-Nederlanden kunt u zelf of via een adviseur afsluiten. Hiervoor betaalt u per verzekering eenmalig € 90,-.


Maak een afspraak met een adviseur

Samen met een adviseur bespreekt u uw persoonlijke situatie. Dat kan waar en wanneer u wilt. Bij u thuis of op kantoor. Maar ook online via de webcam.

Maak een afspraak