Ga direct naar inhoud

Je hypotheek meenemen naar je nieuwe huis

  • Je rente meenemen voor de resterende rentevaste periode
  • Je hypotheekvorm meenemen

Heb je een hypotheek van Nationale-Nederlanden en heb je verhuisplannen? Dan kan je jouw hypotheek meenemen naar je nieuwe huis. Wij noemen dit de meeneemregeling of de verhuisregeling. Zo komt de aankoop van je nieuwe droomhuis weer een stukje dichterbij. En jij blijft vertrouwen op de service die je van ons gewend bent.

Wil je graag groter wonen, of juist kleiner? Terug naar de stad of juist het platteland? Wat je situatie ook is, wij helpen je graag verder. Onze support heb je!

Je hypotheek meenemen naar je nieuwe huis

Omdat jij al klant bent, kan je jouw Nationale-Nederlanden hypotheek meenemen naar je nieuwe woning. Wat neem je dan precies mee? Denk aan de volgende voorwaarden:

Het rentepercentage

Is het rentepercentage van je lopende hypotheek lager dan de actuele hypotheekrente? Dan kan het lagere rentepercentage jou net dat extra stukje financiële ruimte geven. Je geniet van een lagere maandlast, of je kunt net dat beetje meer lenen.

De rentevaste periode van je hypotheek

Neem je je rentepercentage mee? Dan profiteer je daarvan tot het einde van de rentevaste periode van je oude hypotheek.

De hypotheekvorm

Heb je een aflossingsvrije- of een spaarhypotheek en heb je deze afgesloten voor 2013? Dan kun je deze hypotheekvormen met behoud van hypotheekrente aftrek meenemen.

Je kunt je hypotheek meenemen als je aan de volgende voorwaarden voldoet:

  • Je verkoopt je oude woning en koopt een nieuwe woning.
  • Je nieuwe hypotheek gaat binnen 6 maanden na verkoop van je oude woning in.
  • Heb je voor de aankoop van je nieuwe huis een hogere hypotheek nodig? Dan gelden de oude afspraken tot de hoogte van je oude hypotheek. Voor het extra te lenen bedrag gelden de nieuwe voorwaarden en rentetarieven.

Verkoop je jouw oude woning omdat jij en je partner uit elkaar gaan? Dan zijn aanvullende voorwaarden van toepassing. Neem hiervoor contact op met je hypotheek adviseur.

Wil je gebruik maken van de meeneemregeling?

Neem dan contact op met je hypotheek adviseur. Hij kan bekijken of het meenemen van je hypotheek voor jou interessant is, en de aanvraag voor je verzorgen. Zo kan jij verder van dromen naar plannen.

Maak een afspraak

Actuele hypotheekrente

Wat zijn de actuele rentetarieven?

Bekijk de actuele hypotheekrente

Service en Contact

We kunnen je op verschillende manieren helpen.

Heb je een vraag?

Regel het eenvoudig zelf of neem contact met ons op.

Naar Service en Contact

Wil je advies?

Met een onafhankelijk adviseur kijk je samen naar welk product bij je past.

Vind je adviseur